Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

m_gocha 10:26, 29 cze 2018

Witaj Jola! Dawno mnie u Ciebie nie było, ale już staram się nadrobić zaległości na O.
Czytam, że problemy z nornicami masz. U mnie coś większego buszuje bo średnica otworów dość spora i też niektóre roślinki w powietrzu wiszą Sypałam do otworów granulki ale nie wiem czy skutecznie. Teraz przez te deszcze nie sprawdzałam czy są nowe korytarze...

W ubiegłym roku wzdłuż ogrodzenia od strony nieużytków sąsiada miałam mnóstwo korytarzy i podkopów. W każdy otwór wlałam ciut benzyny i zatkałam otwory. Mam wrażenie że w tym roku jest już ok
Kasya 11:11, 29 cze 2018

Jola, jak dla ciebie artykuł na to twoje palace slonce miedzy roze zeby troche oslonic ziemie
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/536-ostrogowce-wyjatkowe-kwiaty-na-suche-stanowiska
ryska 17:30, 29 cze 2018

Jolu dziękuję za porady dotyczące endywii i skorzonery. Z pewnością skorzystam.
Może ja pomogę z nornicą. Miałam wiosną w szklarni i wygoniłam zalaniem korytarzy wodą i zatkaniem wlotów sierścią mojego owczarka. Podziałało za pierwszym razem
Kasiolaaa 21:53, 29 cze 2018

Joluś ta kwiatkoterapia dziala nie moge sie opanowac i nieprzejsc obojetnie obok rozy Piano nawet krzeslo wzielam i siedzialam wgapialam sie w nia moze nie urzeklam jej hihi
mrokasia 21:58, 29 cze 2018

jolanka napisał(a)

Nie wiem czy bym nie wolała kreta. Nornice zryły kolejne miejsca. Ze złości wzięłam taką grackę zakończoną 3 ostrymi szpikulcami i dziabałam w te korytarze. Jutro założe pułapki, moze coś się złapie, kota nie mam

Kota nie masz???? Cóż za niedopatrzenie!!!
U mnie w jednym miejscu coś poryło ale bardzo dziwnie bo jakby wierzchem...
ElzbietaFranka 13:37, 30 cze 2018

jolanka napisał(a)

Tutaj wtedy padało więc podlewanie zostawiłam deszczykowi
Naprawdę takiej porażki nikt się nie spodziewał. Ja obstawialam co prawda remis ale... Zawsze nadzieja byla.

Wizyta u Danusi byla super

To najgorsza druzyna na Mistrzostwach co tu zalowac. Jakie oni mieli przygotowanie jak grali z jakimis szmaciankami a nie druzynami w sparingach. Boniek taki madry a nie zalatwil porzadnej druzyny, ale moze sie bał wtedy od razu by wyszlo co potrafia i spadly by notowania.
Wszystko zawiodlo kondycja, psychika, bramkostrzelnosc. Poruszali sie jak muchy w smole.
Nie ma ich co zalowac. Media nakrecaja aby ogladac szczegolnie pseodo narodowa, aby reklamy byly.

Takiego dziadostwa to dawno na zadnych mistrzostwach nie bylo.
Ogladam prawie wszystkie mecze na mistrzostwach i wiem co pisze.

Pozdrawiam Jolu i wszystkich zawiedzionych.

jolanka 20:34, 30 cze 2018

inka74 napisał(a)
Joluś z braku miejsca w ogrodzie zakupiłam Pink Piano i Lovely Rococo

Haha, no to bedziesz upychać Pamiętaj, ze Lovely ma jeszcze 5 siostrzyczek, ja mam 4, ładne są
jolanka 20:42, 30 cze 2018

Iwk4 napisał(a)
Nadrabiam Jolu. Piękne różyczki. Ta czerwona z czymś bordowym fajnie by wyglądała na tle zieleni. Do tego stipa, w nogi siwy starzec i masz komplet.
Ma piękne wypełnienie kwiata.
Pedraki zostaw szpakom, póki co...

Wiem, ze czerwien w ogrodzie dodaje energii ale jakoś nie mogę sie zdecydować. Bordo, fiolety tak. Ta w zeczywistosci jest taka żywoczerwon
Hmm, przepis na rabatę super, musze zapisać. Polatam z donicami różanymi inzobacze jeszcze

Pedraki zostawiam na razie ptaszorom, poczekam czy trawa bedzie rosła. Po eszczach na pewno są płycej to moze wiecej ich wybiorą, oby
jolanka 20:45, 30 cze 2018

zawitka napisał(a)
Jola agapanta jak masz jednego wsadż do małej doniczki i mocno ściśnij ziemię .On lubi ścisło mieć i mało miejsca .Co prawda mam pierwszy rok ale tak zrobiłam i już mi kwitnie .Miałam kilka wsadziłam wszystkie razem do małej donicy i mam kwiatek z jednego .Reszta jest malutka to pewnie zakwitnie w przyszłym roku.

Tak zrobię.
Ja go wiosną przesadzilam do nowej donicy. Ładnie mi przezimowal w garażu i chcialam mu polepszyć życie Chyba przedobrzyłam.
jolanka 20:52, 30 cze 2018

m_gocha napisał(a)
Witaj Jola! Dawno mnie u Ciebie nie było, ale już staram się nadrobić zaległości na O.
Czytam, że problemy z nornicami masz. U mnie coś większego buszuje bo średnica otworów dość spora i też niektóre roślinki w powietrzu wiszą Sypałam do otworów granulki ale nie wiem czy skutecznie. Teraz przez te deszcze nie sprawdzałam czy są nowe korytarze...

W ubiegłym roku wzdłuż ogrodzenia od strony nieużytków sąsiada miałam mnóstwo korytarzy i podkopów. W każdy otwór wlałam ciut benzyny i zatkałam otwory. Mam wrażenie że w tym roku jest już ok

No właśnie, brakowalo mi Ciebie

Jak wieksze otwory to moze tfu thu, karczowniki Oby nie.
Ja tez sypię te granulki i czekam na efekty ale...
O tej benzynie przeczytalam eMowi i stwierdził, ze jak tak dalej pójdzie to i tego spróbuje Jak lalam wode w otwory o lecialo hektolitrami