Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:13, 25 sty 2013

Do góry
no widzisz, to już się klaruje, światełko w tunelu..

była mowa o rozchodnikach, ostróżkach

cebulowe dojdą jesienią, teraz nie da się..myślałam o czosnkach różnej wysokości i kolor biały i fiolet, takie same tulipany z dołożeniem różowych

czy trawy będą pasować, jeśli tak, to jakie?

a liliowce czy lilie białe ..pasują?...irysy?

już mieszam, chyba porami roku ten dobór roślin trzeba, bo się pogubię!

Skrzyp zimowy - Equisetum hyemale 11:55, 25 sty 2013

Do góry
Gatunek w oczku wodnym lubi być kapryśny (zmierają końcowki, nie wykazuje siły wzrostu), odmiana variegata trzyma się dzielnie.

Przemku nie ma takiej reguły o której piszesz wyżej. Szczególnie przy krzyżówkach, produkty często są silniejsze, lepiej rosną, lepiej wyglądają (np. lilie wodne) czy też przy wieloletniej selekcji nasion i siewek.

Ale np. przy niezapominajkach jest odwrotnie, odmiany są tak słabe, że szkoda je sadzić. Myslę tutaj o 'Bill Baker' i 'Variegata'. W wielu przypadkach cechy negatywne dają znać dopiero podczas wieloletniej uprawy.
Nigdy nie mów nigdy 11:00, 25 sty 2013

Do góry
kasik778 napisał(a)
Piękne róże Kasiu pokazujesz, cudowną masz kolekcję lilie też ślicznotki

Zobaczymy Kasiu czy ta lilia od Ciebie przetrwa zimę...na pewno ją poznam, chyba że już mam taką I mam nadzieję, że nie jest pomarańczowa
Nigdy nie mów nigdy 10:59, 25 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Cudeńka pokazujesz, róże piękne i lilie- przepiękne

Dla mnie to najpiękniejsze kwiaty pod słońcem Obowiązkowo muszą pachnieć
Nigdy nie mów nigdy 10:57, 25 sty 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Mówisz Casablanka, to chyba inna niż moja, bo ta moja tak nie pachnie. Za to pachnie ta żółta, którą wczoraj wstawiłam u siebie, oczywiście nie znam nazwy, ale zapach czuć już od furtki, zwłaszcza popołudniem i wieczorem. Lilie to bardzo piękne kwiaty, w tym roku też kupię.

Casablanca jest duża, płatki czysto białe.
Zobaczę jak to się wszystko poskłada w tym roku, jeżeli zdążę z rabatami (bruk!), to wiosną posadzę, za 6-7 tygodni będą kwitły...jeżeli nie, to jesienią na pewno
Nigdy nie mów nigdy 22:00, 24 sty 2013

Do góry
Piękne róże Kasiu pokazujesz, cudowną masz kolekcję lilie też ślicznotki
Nigdy nie mów nigdy 20:45, 24 sty 2013

Do góry
Cudeńka pokazujesz, róże piękne i lilie- przepiękne
Nigdy nie mów nigdy 20:32, 24 sty 2013

Do góry
Mówisz Casablanka, to chyba inna niż moja, bo ta moja tak nie pachnie. Za to pachnie ta żółta, którą wczoraj wstawiłam u siebie, oczywiście nie znam nazwy, ale zapach czuć już od furtki, zwłaszcza popołudniem i wieczorem. Lilie to bardzo piękne kwiaty, w tym roku też kupię.
Nigdy nie mów nigdy 19:06, 24 sty 2013

Do góry
Julciu też tęsknię za różami...dzisiaj lilie oglądałam, już części nie ma u mnie. Zmarzły poprzedniej zimy, ale zdjęcia zostały
Wygrzebię zaraz, pokażę
Lilie - Lilium 14:41, 24 sty 2013

Do góry
Ania śliczne te lilie! Ja mam jedną, tygrysią i chyba mam złe miejsce dla niej.. muszę poczytać co Przemek radzi. Danusia ma chyba w donicach, może tak spróbować..
Ogród biały 23:41, 23 sty 2013

Do góry
bez biały

karmnik ościsty

tawuła wczesna i biała skalnica

hosta prawie biała

hortensje: Grandiflora, Lime Light, Anabelle, Tardiva

Też białe lilie, róże, margerytki, aksamitki, dzwonki brzoskwiniolistne

Mój kawałek raju II 21:14, 23 sty 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Witam,
Piękny ogród i kwiaty , moje ukochane lilie i róże (odwiedziłam część 1)
Bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam

Witaj Madziu, dziekuję w imieniu ogrodu, a Ty sobie buszuj do woli u mnie pozdrawiam
Mój mały skrawek ziemi 19:53, 23 sty 2013

Do góry
Witaj Madziu
Masz w swoim ogródku to co lubię .Hortensje, róże i lilie
Jesteś w dobrym miejscu.Spotkasz tutaj same życzliwe dusze i wielkich pasjonatów
pozdrawiam
Mój kawałek raju II 15:33, 23 sty 2013

Do góry
Witam,
Piękny ogród i kwiaty , moje ukochane lilie i róże (odwiedziłam część 1)
Bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam
Chryzantemowy ogródek - moja pasja :) 15:13, 23 sty 2013

Do góry
Na tą z igiełkowymi płateczkami to i ja bym się skusiła....hihi
Masz ślicznie i bajkowo, bo tyle kwiatów na raz to jeszcze nie widziałam w ogródku, a jak dojdą lilie i róże to już będzie nieziemsko. Wspaniale, że masz pasję i kolekcjonujesz, to człowieka bardzo uszlachetnia
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:45, 22 sty 2013

Do góry
Basiu.. nie pocieszyłaś mnie, ale trudno się mówi.... krzaki przeżyją... ciężkie życie ogrodnika ....

Ewa... hi, hi, hi... cieszę sie, bo ja też jakoś grzeszna jestem i dekalogi ... łamię..... kupiłam lilie.... i też ... nijak sie maja do dekalogu.. kupiłam bylinki..i tez....... bo nadal kupuję to co mi się podoba....

A ogród wygląda bajecznie..w oświetleniu wygląda jak diamentowy ogród.... aż się skry od biżuterii.... napatrzeć się nie mogę..... i lampki na drzewkach wyglądają bajecznie... a temperatura spada. już -5. i zaczyna prószyć śnieg...
Diamentowy ogród
To właśnie tu 22:53, 21 sty 2013

Do góry
Dzidko u Ciebie to zawsze jakieś ciekawostki można znaleźć, kłokoczki nie znam, ale to ciekawa roślina.
Lilie wyjątkowej urody.
To właśnie tu 22:42, 21 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Masz ciekawe roślinki...a przy matragonach wymiękłam.. i u Ciebie musiałam zobaczyć cuda liliowe Bogdzi
Swoja kolekcje matragonów też powiększam...czyli mam jedną, będę mieć kolejne A jedna mi Bogdzia zakupiła sprzed nosa...

Jaka ja Ci lilie wykupiłam sprzed nosa? Gdzie i kiedy?

Dzidko pozdrawiam.
Ogród u stóp klasztoru 22:41, 21 sty 2013

Do góry
A ja już poszalałam zakupowo... trochę zakupiłam i nie mam pojęcia gdzie posadzę...ale..... w nerwach zrobiłą koszyk, koszyk, koszyk.. i po 1 kwietnia przyjdzie... potem sie będę martwić. Lilie miałam kupić tylko w odmianie matragon.. a tu znów koszyk, koszyk, koszyk.. i pół tanich wczasów na nartach poszło .... w kwiatuchy
A u nie to piszesz same głupoty i farmazony....... masz tfórczo i wcale nie bałagan.....

A co do kocimiętki... mam trochę kotów.... od sąsiadów....... a nawet sporo trochę bo ptaszków mam dużo..... nornic nie łapią... w kocimiętce nie leżą..ale miałam jedna kocimiętkę i w niej namiętnie leżały... (kocimiętka zdechła sama z siebie......za gęsto posadzona i miała za sucho i za ciemno) W tej co mam teraz nie leżą...
Moje poletko 13:48, 21 sty 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Witaj Celinko
No za 3 róże z przesyłką musiałabym zapłacić 150 zł.ale lilie już zamówiłam będą posyłać w marcu

O kurcze!! To jakieś wypasione znalazłaś!! drogie jak kruca fuks!! A jakie lilie i gdzie??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies