Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:49, 17 lut 2013

Do góry
Lilie piękne Irenko. Zaglądam, ale nie zawsze piszę....miłej niedzieli
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:26, 16 lut 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Danusiu,możesz wysiać teraz do doniczek,będziesz miała szybciej,można wysiać też do gruntu,ale wtedy trzeba trochę poczekać na kwitnienie,a możesz jeszcze-i to jest najprościej-kupić gotowe sadzonki,u mnie same się wysiewają
A jesli chodzi o nornice to jedna pani mi powiedziała,że jak sadzi lilie,tulipany to podsypuje te miejsca proszkiem do odstraszania psów,kotów,tak 2,3 razy do roku i nic jej nie zjada-ja zrobiłam takie doświadczenie-jak jasienią sadziłam tulipany to posypałam wprost do gruntu ten proszek i zakopałam razem z tulipanami,czy zda egzamin-zobaczę na wiosnę
Sliczne masz Danusiu te działeczki,w dodatku takie uporządkowane,u mnie często zarośnięte są trawą,zwłaszcza podagrycznik i powojnik rozpanoszył się na moich działkach,ale trudno-jak już nie będę ganiać do pracy to lepiej o nie zadbam
A pod tymi jałowcami co tak ładnie rośnie?

zapomniałam Ci odpowiedzieć, że pod jałowcami to barwinek
Rododendronowy ogród II. 22:30, 16 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ja juzż miałam kliknąć zamów lilie ale mnie ciągle wyrzucało ze strony i doczytałam, że na gardenii będzie można kupić

Jedziesz na Gardenię?Rób zdjęcia bo inni zawsze tracą głowe a Ty nie.
Rododendronowy ogród II. 22:29, 16 lut 2013

Do góry
Ja już miałam kliknąć zamów lilie ale mnie ciągle wyrzucało ze strony i doczytałam, że na gardenii będzie można kupić
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:24, 16 lut 2013

Do góry
Irenko, ależ plany!
Dzięki Tobie teraz widzę jakie te lilie są piękne.
Czy one długo kwitną?
Rododendronowy ogród II. 21:05, 16 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
A ja dzięki Tobie też załapałam sie na lilie

Jeszcze białe muszę upolowac ale juz nie będę nigdzie szukac tylko poczekam az u nich będą, myslę że się doczekam.A mnie korci zeby jeszcze dokupic szczególnie taką pomarańczowa trąbkową ale nie chcę już trzeci raz dokładac do zamówienia bo w końcu coś pomylą.

Rododendronowy ogród II. 20:59, 16 lut 2013

Do góry
A ja dzięki Tobie też załapałam sie na lilie
Bajkowy ogród Weroniki 20:43, 16 lut 2013

Do góry
Zrobiłam 3 razy mojemu komputerowi przywracanie systemu, i mam nadzieję że ta próba wpisu się powiedzie, wszystko nareszcie wygląda po staremu, sprawdzam.

Podziękowania za wszystkie wpisy i wzajemnie,
życzę by Was otaczały wielkie "serca" na co dzień.
Bogdziu, też się cieszę, że mam jakieś względy u Marty. Kajtka pogłaskałam, a on łasy na takie pieszczoty, od razu wszystkie łapki w górę i cały brzuszek do głaskania.
Marto za 2 serca dziękuję.
Irenko, jakoś mi się udało po kilku podejściach usunąć awarię. Do Ciebie zaglądam, czy już zdradziłaś swoje pomysły na rewolucję w ogrodzie?
Danusiu, Twoje lilie i nie tylko, to dopiero piękności bajkowe.
Pozdrawiamy!

Rododendronowy ogród II. 20:26, 16 lut 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Bożenko mam zamiar zamówić lilie ale piszecie ,że niektórych już nie ma
To ta firma już nie sprowadzi pomimo zainteresowania?

Ja zamawiałam 11 stycznia , potem już ich nie było i w lutym patrzę ze znów sa i wiecej gatunków wiec może jednak sprowadzają ale wiem ze duża częsc sprzedawanych roślin pochodzi z ich hodowli a wtedy ilośc jest ograniczona.
Rododendronowy ogród II. 20:23, 16 lut 2013

Do góry
Bożenko mam zamiar zamówić lilie ale piszecie ,że niektórych już nie ma
To ta firma już nie sprowadzi pomimo zainteresowania?
Liliowo i kolorowo:) 19:02, 16 lut 2013

Do góry
Danusiu,te ostatnie lilie które mi wysłaś,zapisuję do ulubionych-muszę je mieć-muszę

Liliowo i kolorowo:) 19:02, 16 lut 2013

Do góry
Wrzuć lilie na wątek z liliami Masz piękne

https://www.ogrodowisko.pl/watek/141-lilie-lilium?page=23#post_4
Moje poletko 18:59, 16 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Celinko gdzieś chyba z sąsiedztwa? Twoj wątek jest wyjątkowy tak jak i Twój ogród taki z duszą) a Twoje lilie sa tak dorodne czy tez musisz sadzic do donic z uwagi na nornice? czym je nawozisz?

Tak ,też ze Śląska Danusiu

Nie mam nornic i niech tak zostanie!! Podsypuję tylko raz w sezonie azofoską; garść na cebulkę.

W ubiegłym roku wyłapałm chyba z 7 poskrzypków i to cały kłopot jaki mam z nimi!

Liliowo i kolorowo:) 18:42, 16 lut 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Piękne lilie i nie tylko.
Twój ogród Weroniko to BAJKA jak zaczarowany dla odmiany trochę tulipanów

Liliowo i kolorowo:) 18:15, 16 lut 2013

Do góry
Piękne lilie i nie tylko.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:08, 16 lut 2013

Do góry
Krys napisał(a)
Na Gardenii też bedzie można kupić lilie i inne rózne ,przynajmniej tak było w ubiegłym roku

Uff , przed chwilą miałam zamówić przez net, dobrze że mnie wyrzuciło z ich strony
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:48, 16 lut 2013

Do góry
Na Gardenii też bedzie można kupić lilie i inne rózne ,przynajmniej tak było w ubiegłym roku
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:45, 16 lut 2013

Do góry
Irenko ale poszalałaś z liliami a z jakimi kwiatami będziesz sadzić lilie ?
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 17:19, 16 lut 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Danusiu,możesz wysiać teraz do doniczek,będziesz miała szybciej,można wysiać też do gruntu,ale wtedy trzeba trochę poczekać na kwitnienie,a możesz jeszcze-i to jest najprościej-kupić gotowe sadzonki,u mnie same się wysiewają
A jesli chodzi o nornice to jedna pani mi powiedziała,że jak sadzi lilie,tulipany to podsypuje te miejsca proszkiem do odstraszania psów,kotów,tak 2,3 razy do roku i nic jej nie zjada-ja zrobiłam takie doświadczenie-jak jasienią sadziłam tulipany to posypałam wprost do gruntu ten proszek i zakopałam razem z tulipanami,czy zda egzamin-zobaczę na wiosnę
Sliczne masz Danusiu te działeczki,w dodatku takie uporządkowane,u mnie często zarośnięte są trawą,zwłaszcza podagrycznik i powojnik rozpanoszył się na moich działkach,ale trudno-jak już nie będę ganiać do pracy to lepiej o nie zadbam
A pod tymi jałowcami co tak ładnie rośnie?

Dzięki za informacje i dobre rady i wypróbuje to ten sam problem mam z kretowiskami jak śniegi stopniały i zobaczyłam te" górk"i to nie wiedziałam czy się smiać czy płakać i znowu tyle pracy dodatkowej.Oj Martuś też pracuję zawodowo i tysiące innych obowiązków ale ten ogrod i praca w nim to moje sanatorium i tez walczę z trawą ale to natura i nie należy się tym sresować. Ogród ma nam dawać radośc to nie wyscigi
Liliowo i kolorowo:) 17:12, 16 lut 2013

Do góry
Danusiu,jak TY masz pieknie i zdroworozsądkowo,ja mam taki misz-masz,pisałam Ci u mnie o nornicach,tu CI napisze tak w skrócie,że jedna pani mi mówiła,a ma mnóstwo lili,że 2 razy do roku podsypuje proszkiem odstraszjącym psy,koty i że ma spokój,ja dopiero będę tej metody próbować
Aha,jeszcze mam przepis na gnojówkę odstraszającą nornice:
rozdrobnione gałązki tui+świerka(1kg na 20 litrówwody)+świeże liście orzecha włoskiego oraz sierść zwierzęcą lub ludzkie włosy.Mówił mi pan co sprzedawał lilie,żeby właśnie powpychać do nor ludzkie nadpalone włosy-to wszystko nie mam spraktykowane,będę dopiero próbować,w tym roku.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies