Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dębowe zakątki 13:53, 15 kwi 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

2 dni już z mężem po pracy tniemy drzewo.

Pracy przed Wami, że ho,ho. Pozytyw taki, że zapas drewna do kominka już na placu, nie trzeba kupować
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:48, 15 kwi 2021

Do góry
Co do linii, to do tej pory wszystko było od linijki. Myślę, że możemy kontynuować z liniami prostymi
Verbena bonariensis - werbena patagońska 13:46, 15 kwi 2021

Do góry
Renata76_ napisał(a)
Dziękuję za odpowiedź! A wygląda ona podobnie do patagońskiej? Miała ja Pani w ogrodzie?

Niestety nie mam tej jednorocznej.
Natomiast Verbena Patagońska i jej siewki wyglądają zupełnie inaczej.

W ogródku emerytki 13:45, 15 kwi 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Mój ulubiony widoczek, nie mogę się powstrzymać od pokazywania

]

Obficie kwitną
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 13:44, 15 kwi 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Basiu wklejam zdjęcie z relacji, bo wczoraj na IG mnie wiele osób o to pytało.

No właśnie widziałam wcześniej na IG, że wyrywasz, stąd moje pytanie tutaj
Czy to dotyczy tylko ID, czy innych carexow także?
W ogródku Martki 13:41, 15 kwi 2021

Do góry
Johanka, a zacytowała, bo tak się naudzielałaś dzięki za inf. o grabie, spowodowała ona kolejne zakupy: godz. 8 rano, na łeb pada, a ja sterczę w błocie przed szkółką napalona na graby fastigiata i czekam na otwarcie by zdążyć przed pracą załatwić sprawę, ma się rozumieć. Ja jako "to znowu ta". Dopadłam ładne egzemplarze, 2m, ale tylko trzy udało się wybrać z prostym i ładnym pniem, a pozostałe trzy? Pani przypomniała sobie, że mają jeszcze takie 3m! Oooo, ciekawie się robi, nie planowałam aż tak dużych, ale zobaczmy. Na samym końcu szkółki, kilometrowy spacer (a czas goni) i są, wybrałam kolejne trzy z ładnym pniem. Gwarancja jest? Jest. Biorę. No trudno, będzie od razu prawie spektakularnie

Doradź jeszcze, co ile sadzić graby, aby dały taki efekt a la "szczotka od WC"? Tak je sobie wyobrażam:

Ogrodowe wariacje 12:54, 15 kwi 2021

Do góry
Proszę - to z moich ogrodowiskowych notatek

Ptasi gaj 12:46, 15 kwi 2021

Do góry
Pogoda marna ok 7 stopni, ale nie pada bez wiatru da się wyjść.

Też mam zasiewy

Od góry pomidorki, dalie o liściach brązowych i szałwia omaczona. W innych mam paprykę. Dzisiaj posieje melony i arbuzy.

Wczoraj przy przenoszeniu przelamala mi się ta paleta zbierałam wszystko z podłogi. Ponownie posadziłam na szczęście sadzonki nie zostały poturbowane.

W ogródku Martki 12:43, 15 kwi 2021

Do góry
na prośbę Martki (listopad 2020, nie mam ładnych zdjęć z sezonu lato 2020), daj znać jak zobaczysz usunę.

Ania -Spełnione marzenie 12:34, 15 kwi 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)
To jeszcze jak się podpisałam
Pokaże pomidorki

Chyba już czas na pikowanie

Aniu, widzę, że u Ciebie też pomidorki
Wczoraj swoje popikowalam z mężem
Z sekatorem nie pomogę, mam tylko jeden ale nie z tej firmy.
Rzadki trawnik po zimie 12:28, 15 kwi 2021

Do góry
Brix0n napisał(a)
Spokojnie przy takich temperaturach jakie są obecnie trawa prwktycznie nie rośnie. Poczekaj jescze napewno ruszy jak się temperatury wyrownaja

to w temacie tego nierośnięcia trawy w tym okresie . Zdjecie z 9 kwietnia br:

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 12:11, 15 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
To pokaze ciski malutkie... tzn maja być malutkie

Fajowe ciski Ja też szukam ale kolumnowych. A Twoje jaka to odmiana?

ciemierniki piękne~!!!
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:58, 15 kwi 2021

Do góry
Ciemierniki z brzydka kratka bo koty przychodzą i kupy robia, grzebią na rabatach
A nornice i tak szaleją

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:56, 15 kwi 2021

Do góry
I wisienka
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:54, 15 kwi 2021

Do góry
To pokaze ciski malutkie... tzn maja być malutkie
Zacisze Alicji 11:38, 15 kwi 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Moje ciemierniki w końcu wszystkie zakwitły.

Cudne
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:29, 15 kwi 2021

Do góry
Joann napisał(a)
Sylwuś, a możesz pokazać u siebie te suchodrzewy przycięte? Mam jednego i może bym dokupiła i rabatkę zrobiła? Ciekawa jestem, jak wyglądają formowane.

Ja swoich nie tnę w kulki, ale sadzonki moich pochodzą właśnie z takich suchodrzewowych kulek, śliczne były dlatego mi się roślina spodobała ja jestem z nich bardzo zadowolona, mam w kilku miejscach ogrodu, przycinam to co mi przeszkadza.
z zeszłego roku przed cięciem

w trakcie cięcia

tak od razu po cieciu

z nich można różne figury formować

Te kulki z których pobrałam moje pierwsze miałam na fotkach w tym laptopie co mi padł i zdjęcia przepadły

Nie musisz dokupywać, oderwij gałązki kilkucentymetrowe z piętką i do ziemi , nakryć woreczkiem z dziurkami i utrzymywać wilgoć po miesiącu już są korzonki Albo przyciśnij temu co go masz kilka gałązek kamykiem do gruntu i sam korzenie puści potem tylko odetniesz i gotowe do sadzeniaSzybko rosną więc za dwa sezony kulki z nich zrobisz
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:29, 15 kwi 2021

Do góry
Judith napisał(a)

Ale tu ładnie! Te trawy to variegatusy?
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:18, 15 kwi 2021

Do góry
To jest lawenda AROMATICO BLUE. Ładnie rośnie, jest spora i rozłożysta, pięknie kwitnie, bezproblemowa. Nie pamietam dokładnie kiedy zaczyna kwitnąć - chyba w czerwcu. Kwitnienie powtarza nieśmiało, ale - by tak się stało - trzeba ją przyciąć, gdy jeszcze jest ładna. Zdobyłam sie na to tylko raz - w zeszłym roku .

Zdjęcie w donicy mam kiepskie, nie znalazłam lepszego - tło nie pozwalać dobrze zobaczyć samej lawendy:

A tu zdjęcie pojedynczej sztuki z grupki okalającej taras:

Verbena bonariensis - werbena patagońska 10:58, 15 kwi 2021

Do góry
Dzień dobry, może ktoś mi podpowie co to za roślinka - wysiana jako werbena patagońska - z nasion fabrycznie zapakowanych w torebce. Już wiem, że to nie to, co powinno być, a może to inna odmiana werbeny?
A tak marzyłam o werbenie patagońskiej i tyle zachodu z tym wysianiem...
Zerknie ktoś? Z góry dziękuję!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies