Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród za grosze 16:32, 17 maj 2018

Do góry
Ewo jestem pamietam o tel ale ciagle cos tam robie i czasu ciagle brak na pogaduszki.
Jestem na dzialce u ciebie popadalo a u mnie nalało. Przed chwila lrzestalo lac i słońce zza chmur wychodzi.
Dzieki za mile slowa o moich kamiorkach no i o wszystkim.
Widze, ze przeobrazasz twoje rabaty. Kuklikowa bardzo ladna. Twoje tez u mnje kwitna, ale nie wiem dlaczego moje maja glowki nachylone do ziemi a twoje z glowa do gory.
Irysy tez kwitna tylko roznymi kolorami i jeszcze takie watle ale mysle w przyszlym roku jak wysadze na stale miejsce to pokaza swoja krase.
Nadzwyczaj dobrze rosna jezowki. Mialam kiedys i nie chcialy rosnac i mialam uprzedzenie. Mam nadzieje, ze tym razem mnie nie zawiida.
Ostrozki czesc ma juz zalazki kwiatow inne nie.

Ewo masza duze przedszkole i spory zlobek roslinny. Masz cierpliwosc ja jej nie mam.
Jak tylko roze zakwitna to czekam.....
Z corka roznke jest.

Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:19, 17 maj 2018

Do góry
Miluś obejrzalam jestem jak zwykle zachwycona.
Nie wiem czy pisalam jestem na ukonczeniu tej wyspy pod sosnami jeszcze cos dosadze to pokaze.
Juz bym skoncza, ale od dwoch dni u nas leje wiec nie ma praca ogrodowej. Teraz od godziny nie pada niebo sie przeciera zaraz wyjde zobacze czy da rade cos robic.
Twoje rododendrony piekne kiedy takie moje beda
Mam tego bialego z centka w srodku, ale kupilam jak u nas byly najwieksze upaly a wiesz jak to w szkolkach specjalnie nie podlewaja lub przelewaja wiec juz okwitł i wypuscil dlugie nowe pędy.
Mam nadzieje, ze przyszly rok obrodzi w kwiaty.

Pozdrawiam
Bylinowa łąka 15:59, 17 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Plot wazna rzecz byle jaki ale aby byl. Tez bym nie grodzila, ale watachy dzikiej zwierzyny to poprostu jest nie mozliwe bezcplotu.
Mam kazdego roku droge zryta przez dziki a sasiad kazdego roku na przeorana łąkę przez dziki.
Bierze dwie opony z traktora i deske i w ten sposob wyrownuje glebe laki.
Bylam na watku u Moniki ma piekny ogród i duzy wiec jak od czasu do czasu sarna koziolek bo to on podgryzie troche roślin to nie strata najgorsze sa dziki.

Gosiu jeszcze nie dojrzalas do siatki ale moze z czasem. Twoj teren wiec ty wiesz, jak tam jest. A wilki są?

Sadz duzo roznych roslin aby meni dla zwierzat bylo bogate w witaminy

Pozdrawiam na wesolo.

Dzików na razie u mnie nie było. Wilków też. Choć kiedyś słyszałam, że w pobliskim lesie były ślady rysia.
O witaminy się staram cały czas.
Ogród Małej Mi 2017 13:34, 17 maj 2018

Do góry

Piekny pieris u mnie nigdy nie kwitly, ale za to konce kazdej wiosny czerwone.

Ela....to enkiant dzwonkowaty pierisy tez mi mrozi i chyba z kolejnym sie pozegnam.

Przemiescilam sie o 200km...zaliczyłam szkółke...była po drodze.. to juz zboczenie.
A ti prawie caly krzew. Pieknie sie wybarwia jesienia.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:42, 17 maj 2018

Do góry
Sylwia zycze takiego deszczu jak u nas. Leje ale jak znowu od rana.

Czekam Elu na niego bardzo
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:31, 17 maj 2018

Do góry
Sylwia zycze takiego deszczu jak u nas. Leje ale jak znowu od rana.
Ogród Małej Mi 2017 11:15, 17 maj 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jarmarcznie .. ale mi to nie przeszkadza tak bardzo.. tylko troszeczkę

Orliki same się posiały.. i jak ładnie się komponują z azaliami.. natura najlepiej projektuje

Jaki tu jarmark przyroda sama komponuje. Aniu pieknie brak slow.
Zwierzeta wodne w nadmiarze jak i u mnie. Madre stworzenia moje po glosie mnie poznaja.
Wszystko pieknie kwitnie.
Krzewuszka cudowna, oblepiona kwieciem co to za nazwa.
Ogród Małej Mi 2017 11:02, 17 maj 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

podziekował

Piekny pieris u mnie nigdy nie kwitly, ale za to konce kazdej wiosny czerwone.
Ptasi gaj 10:48, 17 maj 2018

Do góry
Leje bardzo podczas karmienia ryb

Drzewa, krzaki uginaja się bo mokre.

Róże u mnie też jedną kwitnie zapach piekny

Tutaj będzie kwiecia

Ptasi gaj 10:29, 17 maj 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Elu a co to za roślina skalna, która ci kwitnie do jesieni, bom ciekawa, fajna z wyglądu zaglądam i podziwiam, pięknie to wszystko ze sobą współgra buziaczki, u mnie od wczorajszego wieczora leje, ale deszcz potrzebny bo susza była łokrutna...

Moniu jaka to roślina teraz nie podam. Zajrze w zamówienie jak będę w domu i napisze na twoim wątku.
Na początku kwietnia myślałam, że nic z niej nie będzie oberwalam pędy i popatrz jak rośnie. Posadzenia ja w innych miejscach bo warto.
Ptasi gaj 10:25, 17 maj 2018

Do góry
Rosa napisał(a)
Elu, wiesz czym się zachwycam u Ciebie. Ten żwir i porozrzucane kamienie są rewelacyjne. Kocham materiały naturalne w ogrodzie i do tego tak to miejsce skomponowałaś, że wygląda jakby sama natura je stworzyła. Ładnie zestawiasz kolory roślin .
U mnie popadało wczoraj, wreszcie po trzech miesiącach przyszło zbawienie dla roślin.

Bardzo dobrze, że już żyjesz ogrodowo. Oj tak zbawienie deszcz to zplynaze złoto z nieba byle nie w nadmiarze.
Ewo jest też bałagan ogrodowy nie tylko piękne kompozycje ale staram się jak mogę już nie mam siły.
Moja działka na Dębowym Lesie 10:23, 17 maj 2018

Do góry
Aniu postaram się jutro pozagladsc u ciebie bo też kolorowo.
Dobranoc

Dzień dobry Elu .
Ja tak kolorowo ,byliniwo i nie tylko to bardzo lubię
Oczywiście zapraszam na spacerek po moim ogrodzie.
Ptasi gaj 10:21, 17 maj 2018

Do góry
Pada deszczyk bardzo potrzebny, ale nic nie mogę zrobić w ogrodzie więc sprzątam w każdej dziurze domu nawet w szufladach.
Pajaki się wszędzie panosza. Podobno się ich nie wyrzuca z domu bo to ich środowisko i co robić.
Ptasi gaj 10:18, 17 maj 2018

Do góry
Krzewuszki

Z telefonu wysyłam foty i nie wiem co już wysłałam

Róża Laguna ale będzie kwitnienie

Ptasi gaj 10:10, 17 maj 2018

Do góry
Rutewka w deszczu ciężka i obwisa. Zamówię, jeszcze ładniejsza w przyszłym tygodniu bardziej fioletowa

Tutaj razem z Lilakiem palibin

Berberys orendz kolor piękny wg mnie

Jeszcze azalie bardzo pachnace

Ptasi gaj 10:03, 17 maj 2018

Do góry
Kasiu to ten podwojnik z donicy.

Ptasi gaj 09:55, 17 maj 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Widze ze masz zolte kosacce, jak myślisz kiedy mogę przesadzić ? Bo w malinach mi wyrosły
A powojnik to w tej donicy malej zimował ?

Kosaćce mozesz przesadzac po okwitnieniu. To sa kosaćce lubiace wode te w zwirze. Bardzo sie rozrosly i jak nigdy w tym roku bardzo dobrze kwitna. Ten na skalniaku to jakas przybleda nie sadzilam go tam i tak sie rozrosl.

W zeszlym roku otrzymalam irysy od Rosy tylko misz masz i kwitna ale nie wszystkie i troche jeszcze wiotkie musze zaznaczyc je kolorystycznie i przesadzic w kepy kolorystyczne.

Tak powojnik w donicy przezimowal. Donice owinelam folia kubelkowa i to wszystko.
Kwiaty we włosach 00:07, 17 maj 2018

Do góry
U nas lało przez 5 godzin ale solidnie bez przerwy. Trochę oddechu od podlewania. Ale pielenie będzie coś za coś.
Rośliny odżyły.
Róża piękna kolor pomarańczowo żółty. Przesunięcie o 2-3 tygodnie.
Ogród - magiczne miejsce relaksu 23:58, 16 maj 2018

Do góry
Witaj na ogrodowisku. Masz piękne azalie.
Jak masz więcej fot ogrodu to pokazuj.
Ptasi gaj 23:54, 16 maj 2018

Do góry
Cd

To nowy nabytek posadzony na owej rabacie w cieniu sosen ale jeszcze nie do pokazania

Wyjątkowo długo kwitnie żółta magnolia

Orliki żyją że wszystkimi roślinami w zgodzie przyjacielskie rośliny.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies