Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Urszulla 16:25, 10 cze 2018

Dorota123 napisał(a)
Zawilce pięknie mi rosną i ładnie się rozrastają. Mam już dwie piękne kępy. Baaardzo je lubię, z dobrych rąk to i dobrze rosną.

Cofnęłam się aż do maja bo wielkie mam zaległości u Ciebie. Cudne i romantyczne miejsca zagospodarowujesz. Róże masz obłędne. Edenka taka inna kolorystycznie czyżby miała więcej cienia niż słońca. U mnie jaśniuteńka.
Urszulla 16:30, 10 cze 2018

Spacer przy popołudniowej kawie był wyśmienity
Dorota123 13:35, 11 cze 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Piękne te Twoje róże i kompozycje i bardzo mi się podoba kompozycja ze stipą Nie mam tej trawy a jest bardzo efektowna. Pozdrawiam
Stipę mam trzeci rok, a nasionka kupowała mi Asia z Działeczki Asi, u nas nigdzie nie było. W ubiegłym roku sama mi się wysiała, a tej zimy to nawet nie przemarzła. Fajnie, ze podobają Ci się moje kompozycje.

Dorota123 13:43, 11 cze 2018

Milka napisał(a)

Pięknie Dorotko, a bukiet zachwycający
Lubię robić bukiety i zawsze wychodzą mi takie ogromne wiechcie. Wszystkie kwiaty z mojego ogródka, maki i bławatki polne też.
Dorota123 14:04, 11 cze 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Dorota myslalam, ze gdzies znajde Lagune ale szukam i nie widze.
Chcialam cos Tobie poradzic, ale szczeka mi opada jak widze twoje roze.

Masz takie piekne roze, ze po co jeszcze Tobie wypasiona Laguna.

Masz tam roze ktore mi sie podobaja i chetnie bym takie posadzila szczegolnie rozowe nad fotelem i jeszcze pnaca na plocie.

Ja tez mam ich sporo, ale niektore dopiero zaczynaja kwitnac.
Niektore bym chetnie wykopala i posadzila gdzie indziej nie pasuja mi lub nie najlepiej sie prezentuja. Wiec czeka mnie w jesieni przesadzanie.

Pozdrawiam
Ta rózyczka na siatce to Lavender Lassie kupiona w ogrodniczym za ok.7 zł.

Ta za fotelem to prawdopodobnie Voyage

"Masz takie piekne roze, ze po co jeszcze Tobie wypasiona Laguna."

i tu oplułam ze śmiechu monitor , jakbyś na własne oczy zobaczyła taką Lagunę to też by Ci się po nocach śniła. Taką ma Viva
Moja ma spartańskie warunki i po mimo moich zabiegów nie ma lekko. Innego miejsca jej nie znajdę, nawet ma już ogromną podpórkę, tylko kiedy ona ją zapełni? Zdjęć nie ma, bo to istny koszmar.

A tu moja nie zmordowana Garden Of Roses

Dorota123 14:14, 11 cze 2018

Waclaw napisał(a)

O stipie czytałem na różnych wątkach. Teraz będę wiedział, że wiosną trzeba wysiać. Hakonechloe kupię w najbliższym czasie
Stipa wygląda świetnie we wszystkich kompozycjach, ja ją bardzo lubię. Hakonka też mi się bardzo podoba, tyle, że u mnie nie chce rosnąć mam zbyt kiepską i suchą ziemię.

Dorota123 14:20, 11 cze 2018

Urszulla napisał(a)

Cofnęłam się aż do maja bo wielkie mam zaległości u Ciebie. Cudne i romantyczne miejsca zagospodarowujesz. Róże masz obłędne. Edenka taka inna kolorystycznie czyżby miała więcej cienia niż słońca. U mnie jaśniuteńka.
Jak zaczyna kwitnąć to jest taka jak na zdjęciach, w miarę rozwijania staje się jaśniejsza. Ta rośnie przy ścianie domu od strony wschodniej. Ja taka niepoprawna romantyczka jestem to i romantyczne miejsca tworzę, bynajmniej tak mi się wydaje.

AgataM 14:24, 11 cze 2018

W rzeczywistości jeszcze bardziej masz uroczo
Zdjęcia wypasione
ElzbietaFranka 14:42, 11 cze 2018

Widzialam komentarz wieczorem.
Dorota123 21:52, 11 cze 2018

AgataM napisał(a)
W rzeczywistości jeszcze bardziej masz uroczo
Zdjęcia wypasione
Dziękuję Aga, aż się zarumieniłam jak te maczki.

Moja prywatna plaża

Trawnik wyschnięty, deszczu brak.