Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:04, 19 lip 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)
Marzenko zapytam jeszcze o tę budleję o którą pytałam Anię...
konkretniej jaki nawóz dajesz? jakiś długo działający? czy może w płynie?

Mathildis wiosna zwykle azofoske w granulkach a potem Florovitem płynnym, w tym roku yara mila królowała na rabatach. Nic specjalnego nie kupuje. Budleje jak chwast rosna, dasz rade, nie martw sie. Sadż!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:03, 19 lip 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
Jezuniu, jaka burza!!! Marzenko żyjesz? Myślałam, że mi drzewa powyrywa, brzozy leżały wręcz na ziemi….

Polecam wszystkim stronę, która pokazuje w % szanse na burze i czas trwania.
Zawsze się sprawdza.
Można zaplanować, czy podlewać wieczorem ogród, czy nie.

http://antistorm.eu

Starsznie było, dobrze ze mnie mama z JG uprzedziła ze u nich o 21:00 przeszła... Zdązyłam sie wykapać, wysuszyć, posciel czysta powlec i nadeszła... Donice poprzewracane, meble na bukszpanch, fruwające żaluzje i wyłączyli prąd.... M sie w zimnej wodzie mył Ale juz po.... Jutro jade duzy gres kupic bo juz mam dośc wydlubywanie jasnoszarego zwirku z ciemnoszarego tarasu....
Ogród podlany ale czy straty sa nie ma pojecia bo dopiero prąd włączyli...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:53, 19 lip 2015

Do góry
Mam nadzieje ze nawałnica nikogo nie dopadla na autostradzie. Piekne spotkanie mieliście
Milo sie Was takich radosnych ogląda
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:20, 19 lip 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Oooo, widzę że Ola zna sposób na nornice.
Dobrze zapamiętać w razie czego.

I na turkucia....
Widziałam ich norki ale do tej pory szkod nie robiły u mnie w ogrodzie. Dziwiłam się temu zadychajacemu kiscieniowi.. Wszytsko na tej rabcie pieknie rosło poza nim. Dwie małpy sie w jego korzeniach wylegiwały a łopata podniosłam go w 3 sekundy... Obok mam piekne okazy bukszpanow, największa kule w moim ogrodzie i cos mi tez zasychają.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:18, 19 lip 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Kup Normix i syp w dziury, dreptaj kanały a następnie syp tylko tam gdzie podniesione i tak do skutku aż popadają

Dzisiaj wlałam im dwie konewki wody. Jesli mi zeżrą moja Claire Austin ubije dziady.
Dobrze ze przypomniałaś mi ten normix. Tylko musze uważac na Tytusa...

Pierwszy raz w zyciu widziałm na oczy nornice... Czy one wchodzą do domu? Bo obok tej rabaty ma drzwi do kuchni i latem zawsze sa otwarte...
Moja codzienność - ogród Oli 21:15, 19 lip 2015

Do góry
Ni to ja mam podrobki...a z etykieta kupowałam.... Bladawce moej majtkowe ...

Wróci Finka z urlopu kupie sobie southerm bells... Przynajmniej te maja kolor l który nazywam magenta
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:13, 19 lip 2015

Do góry
Ptrząc na nowopowstającego ogrody mam ochotę moj busz ograniczyc.... I M to popiera... Chyba będę obmyślać zima zmiany
Rododendronowy ogród II. 21:12, 19 lip 2015

Do góry
Całe szczęscie, ze te nawałnice Cie ominęły.
Masz rewelacyjna kolekcję liliwoców.

Ogród Alinki mam nadzieje kiedys osobiscie objrzeć
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:09, 19 lip 2015

Do góry
Miałam to samo z limelight rok twmu.. Własciwie to nei wiem co jej było .. Grzyb czy cos ją żarło. W tym roku bez problemu odbiła....
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:08, 19 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Madżen, tak zrobię, ale najpierw to musi być przeorane. No i skoszone, bo na razie chwasty po pas czekam na jesień.. niedługo urlop, całego nie spędzimy na Mazurach, to może drzewka mi M wykosi, plus trawka te wysokie. To może wtedy nakryję chociaż mus kupić jakieś plandeki czy cuś, bo 350m2 okryć nie będzie łatwo

pozdrawiam!

To chyba najlepiej worki na smieci porozcinać, chyba ze znajdziesz folie malarska w kolorze czarnym
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:04, 19 lip 2015

Do góry
Gabi wstydu nie masz. Róze w pełni kwitnienia a fotek niet!!!
Young Lycidas chętnie przyjmę bo byłaby symetria w nasadzenia. Powiedz co chcesz w zamian. Gospel, Darcey?

I melduję ze zaowodowo przejżdżalam obok BK i wrociłam z dowiema rózami
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:02, 19 lip 2015

Do góry
Aniu tak mysle o twych pomarańczowych rózach i myślę, ze jest tak jak z moimi purpurami, w pierwszym sezonie nie daja rady a w kolejnym guzik sobie robia ze słońca. U mnie przekwitły w ubiegłym roku po 1-2 dniach a teraz palace słońce i upały ich w ogóle nie niszczą. Myslę, ze to kwestia ukorzenienia i pobierania wody. Daj im zatem szanse. Austinki pokazuja swoja urodę i siłe kwitnienia w 2-3 sezonie. Beda tak obficie kwitnac, ze nawet nie zauwzyszysz ze słońce im szkodzi. Aczkolwiek bede pytac o róze dla Ciebie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:59, 19 lip 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

Aniu róża star profusion zauroczyła i mnie (również z Twoich wcześniejszych zdjęć), ale cały czas odrzucam myśl o sadzeniu u siebie róż...a może jednak??? jak myślisz spróbować z tą jedną? a może jakąś inną byś poleciła na start? czytałam o twoich typach i wciąż mam w głowie NN podobną do elfrid, elmshorn która jest u Ciebie cudna... jeżeli bym się zdecydował zależałoby mi by była zdrowa, trzymała długo kwiaty i by było ich dużo... kolor i drugie kwitnienie nie mają większego znaczenia...

I jeszcze jedno pytanie o budleje - chyba masz u siebie? faktycznie rośnie na wysokość do 3m i kwitnie od lipca do października? Chciałabym ten krzew, ale ze względu na moje piaski musiałabym porządnie przygotować stanowisko i zastanawiam się czy ten krzew jest wart takiego nakładu pracy... nie chciałabym się napracować a potem okaże się że budleja kwitnie 2 tygodnie...

Odpowiem za Anie budleje kwitna co najmniej 1,5 miesiaca pod warunkiem ze systematycznie wycina sie przekwitłe kwiatostany. U mnie kwitły obficie bez zadnych ceregieli , ho ostre ciecie wiosna i nawoz na wiosne i latem
To tu... 20:53, 19 lip 2015

Do góry
Wypoczywaj i regeneruj siły do ogrodu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:44, 19 lip 2015

Do góry
Niesamowity kolor ostrózki a mi si trafiły takie "majtkowe" normalnie niemozliwe aby ostrózki były takie wstrętne
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:42, 19 lip 2015

Do góry
Aaaa montany to lubię tylko one niziutkie ale wczesnie starują i są cuuuudnie zieloniutkie orzez cały seozn a jesienia pomaranczowe
Typografia ogrodu 20:39, 19 lip 2015

Do góry
Współczuje, czytałam źe nawałnica przeszła przez Wielkopolskę....
A jakies ubezpieczenie nie obejmuje brzozy? Całe szczęscie ze reszta przetrwała te intensywne deszcze... U mnei wczoraj tak lało, ale tak nietypowo dla mojej okolicy, bez wiatru.... A podobno u Was było 100km/h
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:36, 19 lip 2015

Do góry
O fotki SOM!!!
Jaki fajny kacik wypoczynkowy pod brzozami buksy. Slicznie masz!

A ta szławie coraz bardziej mi sie podoba....
"W kolorze blue" 20:30, 19 lip 2015

Do góry
Gosia nie dam chyba rady Nazistom.. Wymiękam, nie chcę przez to przechodzić. Chyba ze powiesz, ze warto. Zaczełam Obca, wciągnęła mnie....

Ale wracając do ogrodu, dobrze ze rybki żyja, bo jesć karpie w lipcu a nie grudniu goopie jakoś

Jaka Ty masz lawende potffforze? Bo przeciez masz piekna a ja nie wiem jaka masz!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:27, 19 lip 2015

Do góry
I raaaaaaatunku!
Wczoraj gdy sadizłam roze, musialm wykopać kiścienia, ktory mi zasychac myslalam źe grzyb.... A w korzenaich dwie nornice. Ratuuuuuunku jak sie ich pozbyć, co kupic? Rozbiegły sie po ogrodzie....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies