Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Mathildis 22:33, 19 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Trójklapowy jest piękny, liście takie błyszczące Ma jedną wadę, pnie się tylko po murze, po siatce nie pójdzie Za t ona murze wygląda odjazdowo, nie musi nawet się przebarwiać zielony też jest piękny.

Po pniu też pięknie się pnie, lubię go choć gubi liście i dużo sprzątania mam po nim
Asisko_2005 22:51, 19 lip 2015

Ja walczę Marzenko z nornicami od kulkunastu dni. W dziury przy kopczyku wlewam płyn, śilnie śmierdzący, wiedzę, że póki co w polanych kopczykach nie wyłazą, ale jest dużo kanałów takich z tylko podniesiona ziemią, więc deptam, równam i polewam też ten mój śmierdziuch.
Mathildis 22:59, 19 lip 2015

Madzenka napisał(a)
A na te czekam... juz trzeci sezon.. ten ostani na rehablitację dla serii You & Me
i rubrum Fireworks , który od słońca czerwienieje
(...)

cudna ta fireworks... ładniejsza niż na wszystkich katalogowych zdjęciach
wcześniej się nad nią zastanawiałam, ale dopiero Twoje zdjęcia mnie przekonały, że warto ją mieć...
Mathildis 23:01, 19 lip 2015

U mnie na nornice najlepiej działają sowy ... ale z racji tego, że są trudno dostępne to również polecam nornix... tylko w rękawiczkach podawać, bo nornice sprytne są i jak zapach człowieka na "karmie" wyczują to nie zjedzą...
Madzenka 23:03, 19 lip 2015

Gabisia napisał(a)
Jezuniu, jaka burza!!! Marzenko żyjesz? Myślałam, że mi drzewa powyrywa, brzozy leżały wręcz na ziemi….

Polecam wszystkim stronę, która pokazuje w % szanse na burze i czas trwania.
Zawsze się sprawdza.
Można zaplanować, czy podlewać wieczorem ogród, czy nie.

http://antistorm.eu

Starsznie było, dobrze ze mnie mama z JG uprzedziła ze u nich o 21:00 przeszła... Zdązyłam sie wykapać, wysuszyć, posciel czysta powlec i nadeszła... Donice poprzewracane, meble na bukszpanch, fruwające żaluzje i wyłączyli prąd.... M sie w zimnej wodzie mył Ale juz po.... Jutro jade duzy gres kupic bo juz mam dośc wydlubywanie jasnoszarego zwirku z ciemnoszarego tarasu....
Ogród podlany ale czy straty sa nie ma pojecia bo dopiero prąd włączyli...
Konstancja30 23:03, 19 lip 2015

Madzenka napisał(a)

U mnie było tak samów. Ubiegłym roku, pierwsze kwitnieni było buraczkowe I szybko przypalało je slonce, drugie zachwycajaca purpura. W tym roku tak obficie kwitnie ze jestem w szoku. Jak pomyśle co będzie za rok (bo przecież dokupiłam jesienia dwa kolejne krzaki) . MW jest z pewnoscia moja TOP 5 róż

a czy ja mogę poprosić o cały "top 5 " ? ...
Madzenka 23:04, 19 lip 2015

Mathildis napisał(a)
Marzenko zapytam jeszcze o tę budleję o którą pytałam Anię...
konkretniej jaki nawóz dajesz? jakiś długo działający? czy może w płynie?

Mathildis wiosna zwykle azofoske w granulkach a potem Florovitem płynnym, w tym roku yara mila królowała na rabatach. Nic specjalnego nie kupuje. Budleje jak chwast rosna, dasz rade, nie martw sie. Sadż!
Madzenka 23:06, 19 lip 2015

noemi napisał(a)

U mnie armagedon, wszystko na ogrodzie porozrzucane ((( teraz już zrobiło się cicho ….

Myslalam, że nas ominie... A tu na bis do nas przyszła... Dobrze że mnie mama uprzedziła...całe szczescie, ze pole kukurydzy za płotem mam (2m) to nas ciut przed tym wiatrem oslonila

Bojam sie tych wiatrow, juz ma schizę z powodu szkod ktore u nas wyrządza..
Konstancja30 23:07, 19 lip 2015

Madzenka napisał(a)

Starsznie było, dobrze ze mnie mama z JG uprzedziła ze u nich o 21:00 przeszła... Zdązyłam sie wykapać, wysuszyć, posciel czysta powlec i nadeszła... Donice poprzewracane, meble na bukszpanch, fruwające żaluzje i wyłączyli prąd.... M sie w zimnej wodzie mył Ale juz po.... Jutro jade duzy gres kupic bo juz mam dośc wydlubywanie jasnoszarego zwirku z ciemnoszarego tarasu....
Ogród podlany ale czy straty sa nie ma pojecia bo dopiero prąd włączyli...

melduje, że pościel zmieniłam pierwsza ! (jakby mnie kto pytał ) bo wczoraj w oczekiwaniu na powrót Roszponki (zwanej kiedyś Nieletnią ) ... a skoro jasnoszary nie umie siem zachować to tez bym go zamieniła na grubszy model ...

i w zyciu nie czytałam o tak pięknie opisanej burzy
noemi 23:09, 19 lip 2015

U mnie jeszcze nie ma prądu woda po kostki w ogrodzie … dobrze, że dom cały , bo ja sama … a cisza jest taka, że aż przerażająca ….