Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

malkul 20:52, 18 lip 2015

popcorn napisał(a)
Kotka

ile ona ma teraz ?
szczuplutka przepiękna
popcorn 21:33, 18 lip 2015

Krysiu super, cieszę się !
Gosia, kotka w marcu skończyła rok.

pozdrawiam!
jak dobrze że jeszcze jutro niedziela
popcorn 06:56, 19 lip 2015

kurcze jaka wycieczka

http://www.fly4free.pl/tanie-loty-wegry-zjednoczone-emiraty-arabskie-filipiny-i-wietnam/#comment-1274688
Madzenka 11:40, 19 lip 2015

Fajny ten pomysł Jankosi z folia, tak bym zrobiła. Gorczyca tez dobry pomysł. Moze najpierw folia a potem gorczyca?

popcorn 11:44, 19 lip 2015

Madżen, tak zrobię, ale najpierw to musi być przeorane. No i skoszone, bo na razie chwasty po pas czekam na jesień.. niedługo urlop, całego nie spędzimy na Mazurach, to może drzewka mi M wykosi, plus trawka te wysokie. To może wtedy nakryję chociaż mus kupić jakieś plandeki czy cuś, bo 350m2 okryć nie będzie łatwo

pozdrawiam!
popcorn 18:07, 19 lip 2015

Coś zżera moje limki:/ liście zrobiły się brązowawe.. podejrzewam przędziorki. Zbieram się codziennie żeby zrobić oprysk, ale albo strasznie wieje, albo pada, albo jedno i drugie. Znowu zbiera się na burzę:/ uch
Wycięłam porażone gałązki umbraculifery - to chyba zasychanie pędów drzew pestkowych. Mam nadzieję wycięłam i spokój... pousuwałam też różom przekwitłe kwiatostany. Zebrałam nasiona z jarzmianki, orlików i stipy. Suszą się w garażu, żeby je kolejny deszcz nie załatwił.
Poprzesadzałabym sobie chętnie, ale jeszcze miesiąc przynajmniej muszę poczekać. Korzystamy z upału Młoda już lepiej, ale nie wiem czy ją puszczę jutro na zajęcia.. we wtorek wycieczka, we środę kolejny basen.. hmm..
Madzenka 21:08, 19 lip 2015

popcorn napisał(a)
Madżen, tak zrobię, ale najpierw to musi być przeorane. No i skoszone, bo na razie chwasty po pas czekam na jesień.. niedługo urlop, całego nie spędzimy na Mazurach, to może drzewka mi M wykosi, plus trawka te wysokie. To może wtedy nakryję chociaż mus kupić jakieś plandeki czy cuś, bo 350m2 okryć nie będzie łatwo

pozdrawiam!

To chyba najlepiej worki na smieci porozcinać, chyba ze znajdziesz folie malarska w kolorze czarnym
Madzenka 21:09, 19 lip 2015

Miałam to samo z limelight rok twmu.. Własciwie to nei wiem co jej było .. Grzyb czy cos ją żarło. W tym roku bez problemu odbiła....
Krys 23:12, 19 lip 2015

popcorn napisał(a)
Coś zżera moje limki:/ liście zrobiły się brązowawe.. podejrzewam przędziorki. Zbieram się codziennie żeby zrobić oprysk, ale albo strasznie wieje, albo pada, albo jedno i drugie. Znowu zbiera się na burzę:/ uch
Wycięłam porażone gałązki umbraculifery - to chyba zasychanie pędów drzew pestkowych. Mam nadzieję wycięłam i spokój... pousuwałam też różom przekwitłe kwiatostany. Zebrałam nasiona z jarzmianki, orlików i stipy. Suszą się w garażu, żeby je kolejny deszcz nie załatwił.
Poprzesadzałabym sobie chętnie, ale jeszcze miesiąc przynajmniej muszę poczekać. Korzystamy z upału Młoda już lepiej, ale nie wiem czy ją puszczę jutro na zajęcia.. we wtorek wycieczka, we środę kolejny basen.. hmm..

Karolina stipa ma juz nasionka u mnie jeszcze nie widac klosow jarzmianki jaki kolor masz?
paniprzyroda 00:41, 20 lip 2015

Kupowałam czarną włókninę na metry chyba w Brico, przykrywałam dużą połać kompostu z darnią, chwasty nie rosły, gleba oddychała. Pod folią wszystko będzie się zaparzać i gnić, chyba że ją podziurkujesz. Włóknina się nie zniszczyła ( zima i wiosna), używam jej nadal w potrzebie. Może część folią, część włókniną, ale sprawdzić ceny trzeba. Mam nadzieję, że Młoda już w porządku