Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Rododendronowy ogród II. 17:15, 14 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Irenko w kamerce najłatwiej było rozpoznac Ciebie bo twój różowy pas od razy rzucał sie w oczy. ale miałyscie tam fajnie. Mój m powiedział ze szkoda że już jestesmy w takim wieku bo byśmy jeszcze z wami poszaleli.No widac że każda minuta była fajna. Cieszymy sie z wami i planujemy spotkania letnie. Buziaki.

nie da się tego opisać, jak było fajnie, bardzo zgrana grupa, te śpiewy i tańce też niezłe

czyli teraz czekamy na wiosnę, ale u nas taka zima, że mus to wykorzystać
mimo to oglądam ogrodowe inspiracje; dostałam katalog i tam kuszą liliami olbrzymami do 2 metrów!!

Irenko to mus kupic takie olbrzymy. a z jakiej firmy ten katalog?Ja już lilii zamowiłam za 250zł ale takich nie było.W sumie to prawie połowę z tego bedzie kosztowało 6 cebulek bo to lilie martagon a one dośc drogie sa.

Bożenko, podaję ich stronę
www.kwiatyllo.pl..już u nich kupowałam i byłam zadowolona;
tam są lilie drzewiaste Anastasia, Lavon, Honeyymoon, zresztą obejrzysz; muszę wyszukać te lilie i obejrzeć, czemu takie drogie...
Rododendronowy ogród II. 17:09, 14 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko w kamerce najłatwiej było rozpoznac Ciebie bo twój różowy pas od razy rzucał sie w oczy. ale miałyscie tam fajnie. Mój m powiedział ze szkoda że już jestesmy w takim wieku bo byśmy jeszcze z wami poszaleli.No widac że każda minuta była fajna. Cieszymy sie z wami i planujemy spotkania letnie. Buziaki.

nie da się tego opisać, jak było fajnie, bardzo zgrana grupa, te śpiewy i tańce też niezłe

czyli teraz czekamy na wiosnę, ale u nas taka zima, że mus to wykorzystać
mimo to oglądam ogrodowe inspiracje; dostałam katalog i tam kuszą liliami olbrzymami do 2 metrów!!

Irenko to mus kupic takie olbrzymy. a z jakiej firmy ten katalog?Ja już lilii zamowiłam za 250zł ale takich nie było.W sumie to prawie połowę z tego bedzie kosztowało 6 cebulek bo to lilie martagon a one dośc drogie sa.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:56, 14 sty 2013

Do góry
Sebku, jeśli możesz, gdzie są te lilie drzewiaste, dać namiary, nawet na priv, jeśli tutaj byłby to nietakt...
Ogród biały 21:58, 13 sty 2013

Do góry
Biały łubin

stokrotki

hortensja pnąca

powojniki

lilie "józefki"

trzmielina

Ogród biały 20:18, 13 sty 2013

Do góry
Lilie,

Parzydełko małe, lub duże

Platykodon
Moje poletko 23:32, 12 sty 2013

Do góry
Celinko lilie św. Józefa są w świecie cebul w kolekcjonerskich
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:49, 12 sty 2013

Do góry
Ale liliowce i lilie też podziwiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:21, 11 sty 2013

Do góry
Danusiu to angielskie do wąchania - ten Thomas bardzo subtelnie pachnie

to teraz idę do lipca

lipiec u mnie zdominowały lilowce, a lilie sukcesywnie dosadzam, to jest dopiero aromoterapia

Antoni

królewska

ta jest nowa, nie wiem jak się nazywa, ale bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła i z kolorem i zapachem

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:52, 11 sty 2013

Do góry

Hania nie znam nazwy, o nadwyżkach będę pamiętał tylko że z tych starszych odmian zostawiłem sobie matecznik na przetrwanie a resztę rozdałem rodzinie i znajomym robiąc miejsce na nowsze z falbankami

Asia to akademii ogrodnika ciąg dalszy na te kwiaty irysy niektórzy też mówią lilie

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:28, 11 sty 2013

Do góry
Asia zakładam że z tym pytaniem nie żartujesz- podstawowa sprawa lilie mają łuskowate cebule z których wyrastają pędy z bocznymi liśćmi w końcowej części kwiaty o różnym kształcie często bardzo podobnych do liliowca
liliowce korzenie mniej lub bardziej mięsiste, szablaste wygięte liście wyrastające z szyjki korzeniowej (głównie) i kwiaty kwitnące dzień góra trzy (najnowsze odmiany)

lilie

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:45, 11 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
moje liliowce c.d.

Jeeeejku jak Ci zazdroszczę (tak troszaczkę) Cudne są!!! A ja mam pytanie czy liliowce i lilie to to samo? Chyba nie, co?
Lilie - Lilium 20:40, 10 sty 2013

Do góry
Wasze lilie są piękne ,nigdy nie widziałam lili w takich skupiskach i tak wysokich
jestem w szoku, dodam pare moich.

dzień dobry :) 20:02, 10 sty 2013

Do góry
Zasiadłam sobie wieczorkiem - niestety tylko na chwilkę Styczeń jest trudny dla księgowych i praca "przybiegła" za mną do domku - ba... sama ją nawet przyniosłam...
Zatem tak szybciutko - jeszcze raz - dziękuję serdecznie za ciepłe przyjęcie i przywitanie, dziękuję za dobre słowa i przepiękną różę (niestety nie mam ani jednej - miewałam ale wszystkie mi chorowały Róże to ukochane kwiaty mojego Dziadka - miał ich pełen ogród - potem przelał swoje uczucie jeszcze na lilie - każdą z róż i lili "znał po imieniu" To było prawdziwe uczucie (nie miał za to żadnego zrozumienia dla szczypiorku i pietruszki i tym podobnych zdrowych roślinek)

Dziękuję Wam też kwiatuszkiem - jedynym jaki kwitnie u mnie teraz domku - za to już 4 raz u mnie kwitnie ten maluszek - to dla romantyków (jak ja) i "wkupuję się" słoiczkiem świeżo zrobionego smalcu (to dla nieodchudzających się łakomczuchów - jak ja ) proszę się częstować - mogę nawet udowodnić że "dobry smalec nie jest zły" i szkoda że go tak mało
Na pewno będę tu "bywać", oglądać, uczyć się, pisac i pytać i "zazdraszczać", mam nadzieję, że zostanę z wami na dłużej bo bardzo mi tego potrzeba.
Dobranoc

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:26, 09 sty 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Dzięki że wpadłaś do mnie i że podobają ci się moje roże,
bo ja je uwielbiam mam ich ponad 100
podoba mi się twoja rabatka przed domem i te lilie-cudo

Skoro masz 100 róż to i doświadczenie masz duże, będę zaglądać, bo u mnie róż jak na lekarstwo... ale będzie więcej
Ogródek Hanusi po zimie 19:21, 09 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Elizo,Beto,Aniu,dziękuję za kwiatki i życzenia!Dzięki Wam to wszystko!
Kris ,Twoje lilie...... to przyjmuję w każdym kolorze!Dzięki za odwiedziny.Jak zdrowie? Lepiej!

Dziękuję Haniusiu, już mogę hasać po ogródkach, pokonałem wstrętne grypsko.
Cieplusio się trzymajcie na spacerkach i futerko pogłaskaj ode mnie, pozdrawiam.
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:16, 09 sty 2013

Do góry
Dzięki że wpadłaś do mnie i że podobają ci się moje roże,
bo ja je uwielbiam mam ich ponad 100
podoba mi się twoja rabatka przed domem i te lilie-cudo
Ogródek Hanusi po zimie 18:46, 09 sty 2013

Do góry
Elizo,Beto,Aniu,dziękuję za kwiatki i życzenia!Dzięki Wam to wszystko!
Kris ,Twoje lilie...... to przyjmuję w każdym kolorze!Dzięki za odwiedziny.Jak zdrowie? Lepiej!
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:02, 08 sty 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ja też w rewanżu posyłam ci lilie

Dzieki za ślicznotki, są piękne Czy to Lilia Orienpet SCHEHARAZADE ??
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:47, 08 sty 2013

Do góry
Ja też w rewanżu posyłam ci lilie
Moja działka. 18:14, 08 sty 2013

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/watek/141-lilie-lilium - tu możesz się pochwalić swoimi liliami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies