Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 16:44, 16 maj 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mam pytanie, jaka jest długość rury w odkurzaczu do oczka? Daje się ja przedłużyć? Bo usze w końcu kupić ten odkurzacz, ale boję sie czy mi wystarczy sięgnąć do dna na środku oczka. A może daje się ja czymś przedłużać?

Aniu da rady co prawda nie wiem jakie dlugie i szerokie twoje oczko ale z brzegu chcesz odkurzac.
Wiec rura ma przedluzki tak jak w zwyklym odkurzaczu, w razie czego mozesz ze zwyklego odkurzacza podlaczyc u mnie pasuja.
Jest rura ta wiotka, pozniej sztywne przedluzki. Jak moje wszystkie podlacze to ok 2,5 metra., mam jeszcze rury ze starego odkurzacza, ale nie uzywam.
Mam schodek w oczku wiec w gumowcach stoje i w najglebszym miejscu wszedzie siegam.
Moj odkurzacz nie przerywa pracy w czasie wypompowywania wody.

Jak bedziesz cos chciala jeszcze wiedziec to pisz odpowiem.
Ptasi gaj 16:36, 16 maj 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Elu piękny ogród.
Rodendron piękny i krzaczek i ukwiecony.
Zazdroszczę trochę takich okazów. Mój ma żywą jedną gałązkę i na owej sobie kwitnie.
Róża zapowiada się ślicznie. Nie mam Tak odmiany.
To przyjdę jeszcze pooglądać jak rozkwitnie . To biała róża ?

Pozdrawiam

Aniu jeszcze tobie odpisze. Tak piekny jasnorozowy porcelanowy kolor mam 4 szt kazda w innym miejscu.
Juz nie biadol masz inne rosliny ktorych mozna ci pozazdroscic.
Ja na poczatku nasadzilam iglakow i nie mam gdzie sadzic bylin zreszta juz się ograniczam. Nie chce juz arealu nasadzen powiekszac bo przecierz sie nie zaoram. Wiec wszystko ma plusy i minusy.
Ciesza mnie moje choiny kanadyjskie, swierki srebrne, swierki zwykle i sosny czarne.

Gożdzikowa - wiejski ogród 16:29, 16 maj 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
ma padać i ma padać ...a tu nic,spadły trzy krople a głupiemu radość

U mnie sianokosy ,to może popada

dzisiejsze widoki

A jakie tu piwonie widze? Tyle pakow.

Gożdzikowa - wiejski ogród 16:27, 16 maj 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
u Ciebie same otwory lilia potwor, piwonia potwor powojniki potwory, wszystko dorodne i duze. Karmisz je pewnie ukradkiem jakims specyfikiem

Bo na konskim oborniku dobrze dokarmione to moja mikrusy rosnac?
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:25, 16 maj 2018

Do góry
Basiu nie mozliwe leje jak cholera od 3 godzin. Front idzie od południowego wschodu wiec i do ciebie dojdzie.
Ptasi gaj 16:23, 16 maj 2018

Do góry
elka_ napisał(a)

Też lubię czosnki, ale one mnie nie lubią

Elu one tylko ladne z glowki kwiatu liscie traca w moich oczach. Trzeba je sadzic z wyzszymi roslinami aby lisci nie bylo widac i tyle.

Ide juz do okien bo czas ucieka a ja w lesie.
Ptasi gaj 16:08, 16 maj 2018

Do góry
U nas leje jak z konewki.

Berberysy admirał też bardzo dekoracyjny.

Taki stan moich róż wystawione na słońce.

Kocimietka patyki bo koty sąsiadów się gnieździe. Obok róża New Dawn przesadzone w tym roku, ale ma się dobrze już odzywa.

Liliowo i kolorowo:) 16:07, 16 maj 2018

Do góry
Ogladam twoje rododendrony piekne kiedy moje takie beda ze 3-4 lata trzeba czekac aby juz byla ladna kepa. Mam tyle zakatkow cienistych, tak sobie mysle kazdego roku posadze ze dwa i bedzie duzo po kilku latach.
Mam takiego 4-5 latka i ma sie dobrze kazdego roku w kwiatach.
Liliowo i kolorowo:) 16:01, 16 maj 2018

Do góry
Danusiu moje 2 szt rosna w pelnym sloncu ten duzy tez. Trzeci do poludnia ma slonce pozniej cien. Wiec te w sloncu maja wiecej kwiatow, ale czy to ma wplyw na kwitnienie moze rowniez zalezec od ziemi.
Teraz dosyc dobrze pada z czego sie cieszę a zapach sie roznosi.

Danusiu ta stipa mi sie podoba posadzilam tytulem proby. Beda chwasty to shakuje i tyle.
Ograniczam juz moje chciejstwa, nie za bardzo piele. Biore hakownice motyczke prosta mniejsza lub wieksza i zdzieram chwasty zostawiam do wysuszenia zgrabie i do kompostu.
Mam jedna rzecz do wypielenia, ale specjalnie sie ociagam aby trawa wyrosla bo wtedy lepiej wypiele. W zeszlym roku wypielilam wiosna i dwa razy pielilam
To rabata dluga z jalowcami, tujamini tawulami.
Co ty myslisz wszyscy maja chwasty jakby wszystko pielic to etat gotowy w ogrodzie wyjdziesz z jednego kata to w drugim po kilku dniach znowu las.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 15:19, 16 maj 2018

Do góry
Dosyć mocno pada. Niebo zaciągnięte chmurami zanosi się na dłuższe padnie to dobrze niech popada do poranka.
Przyjechałam i chciałam zrobić kolejna rabatem, ale trudno deszcz ważniejszy za to będą porządki mycie okien i mebli bo przez te prace ogrodowe dom został zapiszczony. Zawsze coś się dzieje czyimś kosztem albo ogród albo czysty dom.

Miałam robić tutaj będzie siatka na krety, obornika posadzone róże które czekają w donicach przykry je kartonie ziemię i zasypiam kamykami oraz ułożę większe kamienie w kamienie wsadze jakieś niskie rośliny sucholubne
Myślę, że będzie dobrze co sobie wymyśliłam.

Tutaj ma być łączka

Obok łączki posadzone stipa, rudbekia i werbena maleństwa jeszcze

Na tej focie widać siatkę od kretow daje ja aby moja praca nie poszła na marne na wszystkich podwyższenia w razie mokrych lat kretow górki się podobają. Mając doświadczenia nie miłe z kreta i wolę zapobiegać.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:13, 16 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Sylwia u nas pada deszczyk od godziny.

Elu u nas padaniem nazwać tego nie można, ale siąpi od trzech godzin, to niech siąpi byle dłuuuuugo
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:26, 16 maj 2018

Do góry
Sylwia u nas pada deszczyk od godziny.
Ptasi gaj 13:24, 16 maj 2018

Do góry
Pada deszcz od godziny jest cieplo

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 13:05, 16 maj 2018

Do góry
Juz u ciebie kwitnie u mnie jeszcze w pakach wiec nie foce. Wszystkie trzy w roznym stadium rozwoju.
Ide dalej ogladac.

Moje najwcześniejsze róże tego sezonu (poza Viridiforą):
Olivia Rose Austin, Munstead Wood, Tradescant i Geoff Hamilton.
Ogród z łezką II 12:35, 16 maj 2018

Do góry

Dzięki Kasiu. Popytam u kamieniarstwo może przyjdzie któryś z pracowników i przekręcić. Rozmawiałam z EM i postukal mnie po glowie.
Jak czytam swoje wpisy to takie błędy wychodzą których nie robie. Szczególnie i zamienia na j. Przecież wiem że widia.

I to jest dobry pomysł. Jak blisko, to ich przekonasz. Nie będziesz musiała ciężkiego kamienia do nic wlec.

Tak, telefony, tablety przekręcają. Dlatego nie piszę z takich urządzeń, poza tym ja ślepa jestem, muszę większy ekran mieć Nie przejmuj się
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:50, 16 maj 2018

Do góry

Dobrze się mówi z tym podcinaniem ja dużo w kwietniu cięłam i znowu mam las.

Jak sprzyjające warunki to rośnie jak szalone. Porównuję ubiegłoroczne foty 2 do 3 tygodni do przodu u nas.

Miednicy musi być.

Przy porównaniu to mam ogród do przodu z wegetacja o jakiś miesiąc z dużym okładem.
Taki rok, właśnie siąpić z nieba zaczęło tak siąpić to by mogło i dwa dniAle dobre i to przy tej suszy co ja mamy.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:47, 16 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Irenko, będę podcinać za Twoim przykładem Cieszę się, że w końcu ogród zyskuje wyższe piętro
Teraz drzewa i krzewy zyskują tą sama wysokość, ale za kilka lat drzewa wyższe będą i piętro kolejne

Dobrze się mówi z tym podcinaniem ja dużo w kwietniu cięłam i znowu mam las.

Jak sprzyjające warunki to rośnie jak szalone. Porównuję ubiegłoroczne foty 2 do 3 tygodni do przodu u nas.

Miednicy musi być.
Ogród z łezką II 11:04, 16 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)

U mnie najzwyklejszy kamol, kupiony w składzie budowlanym. Tak, potrzebna wiertarka o dobrej mocy i wiertło dłuższe niż kamień, widiowe. Ja pożyczałam takie wiertło, jak już wiedziałam jak długie mi potrzebne.
Czyli najpierw musisz mieć kamień.

Dzięki Kasiu. Popytam u kamieniarstwo może przyjdzie któryś z pracowników i przekręcić. Rozmawiałam z EM i postukal mnie po glowie.
Jak czytam swoje wpisy to takie błędy wychodzą których nie robie. Szczególnie i zamienia na j. Przecież wiem że widia.
Liliowo i kolorowo:) 10:29, 16 maj 2018

Do góry

W takim razie przepraszam za tą szczynę, rzuciło mi się coś innego na myśl.
Ogród piękny wszystko naraz kwitnie świerszcze nie mają umieru we wszystkich tonacjach cwierkaja.
Miala dwa w domu w nocy obudził, alarm na równe nogi i szukanie gdzie siedzi.
U nas dosyć ciepło nie pada. Susza duża.

U nas wczoraj popadało i było bardzo zimno ale dziś słonecznie Musze ponawozić rodki i inne bo jutro ma padać
Ten różowy rodek kwitnie ostatni ale kwiaty ma jak głowy Lubie też tego w kolorze biskupim bo "świeci" jak żarówa

Ogród z łezką II 10:18, 16 maj 2018

Do góry

Ja też macham.
Piszesz 10 minut, dobra wiertarka udarowa i wiertło widjowe, długie.
Zapytaj się eMa dokładnie od czego zacząć Może i mój EM da radę. A może ty wiesz jakie wszystko. Po co wozić. A co to za kamień u ciebie. Bo u mnie to by był zwykły otoczak

U mnie najzwyklejszy kamol, kupiony w składzie budowlanym. Tak, potrzebna wiertarka o dobrej mocy i wiertło dłuższe niż kamień, widiowe. Ja pożyczałam takie wiertło, jak już wiedziałam jak długie mi potrzebne.
Czyli najpierw musisz mieć kamień.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies