Anda Dziekuję za pomysły i uwagi, wiem o czym piszesz, fajnie wyglądają te różnice w poziomach, nie wiem tylko czy paktyczne, ale może tak, pomyślę. Od dawna nie daje mi spokoju ta szerokość tarasu, bo jak nie mam trawnika (nie potrzebuję, nie mam aż takich małych dzieci i wolę rośliny niż trawę,) to tras powinien być wygodny bo tam będziemy toczyć życie ogrodowe. Na załączonym projekcie zamieściłam wstępnie strefy tarasowe (kanapową można zamienić ze stołową).
Tak Hanusia tylko dobrze musi być
To ja dziękuję za twoją rodzinkę osiedlową ! cudna
u mnie zima odpuściła dziś spacerek z Lenką zrobiłyśmy i z Fifi ładnie było choć bez słońca ale wiatr ucichł i dało się iść ...
Bardziej chyba cieszy się powodzeniem to co podają w stołówce. Łuskany słonecznik, orzechy włoskie i fistaszki znikają w mgnieniu oka.
Taki fajny gość
Muszę jeszcze upolować dziecioła czarnego.
Model się sprawdza bardzo dobrze Gosiu Duży i pojemny, a to najważniejsze przy takiej ilości głodomorów.
Spod puszystej pierzynki na fotkach to siewki rozplenicy Moudry.
Stipy kitek potarmosił więc je skróciłam i nie widać spod śniegu.
Pan kos we własnej osobie
No to zaczynamy działania pod składzik ziarna....bo kurnik zadaszony to w razie opadów śniegu można w środku robić ocieplenie bez straty czasu
składzik jest na drugim końcu woliery
będzie miał dwa otwory drzwiowe i okienko
no mniej więcej tak będzie wyglądał kurnik....
tu będzie szyba
a tu drzwi, otwór po lewej to wejście dla drobiu, otwór na wprost pod drzwiczki do podbierania jajek
Niunia patrzy co ja robię gdy sypie do karmników, ale jak ptaszki przylatują to już taka spokojna nie jest, uważa chyba, że zabierają to co ja sobie zostawiłam
Dobrze zrobiłaś, że wybrałaś się z aparatem. Przepiękne zdjęcia, te portreciki roślin i widoczki, takie tajemnicze, bajkowe. A brama fantastyczna, moja córka stwierdziła, że to gwiezdne wrota, brama do innego wymiaru.
Dla Milunii mam tylko to złamane cyknięte w domu przed naprawą
Co do mączki bazaltowej, naturalna w 100 procentach, pełno mikro i makroelementów i pierwiastków śladowych, oraz poprawia granulację gleby, jej napowietrzenie, rozluźnia zbite gleby, wzmacnia rośliny i ich zdrowotność.