Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Juzia 20:35, 31 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Juzia jak Ty potrafisz nawet w beznadziei oprysków plusy znaleźć
No nie wiadomo co Jej było, oby się nie powtórzyłoJest ok w chwili obecnej

Trochę już się oduczyłam tego mojego wiecznego pesymizmu

Jak ok... to OK!
sylwia_slomc... 20:37, 31 mar 2021

oliwka napisał(a)
Sylwia, właśnie znalazłam twoje ciemierniki, piękne głębokie kolory. Dziwne, że wcześniej nigdy nie znałam tych kwiatów.
U ciebie święta chyba jak co roku, czyli będa tradycyjne swięta. Ja odpuszczam w tym roku tylko żurek i jajka. U nas jest tradycja bicia jajek, którą planujemy zachować.
Dużo zdrówka dla psinki.

Tradycyjne, ale tylko w gronie domowników, tyle, ze w naszej sytuacji to niewiele zmienia bo to domownicy wymagający tych szczególnych diet No nic stoję w garach od dzisiaj, ale jutro rano ma być jeszcze słonko to może parę róż choć ciachnąć zdołam. Popołudniu mają być burze....martwi mnie to
sylwia_slomc... 20:38, 31 mar 2021

Juzia napisał(a)

Trochę już się oduczyłam tego mojego wiecznego pesymizmu

Jak ok... to OK!

Też mnie czasem pesymizm męczy choć staram się być realistką, optymistką na pewno nie jestem
Alija 21:02, 31 mar 2021

Początek kwitnienia

Sylwia! Czy ta róża powtarza kwitnienie i czy ma kolce? Wygląda tak, jak moja, tylko ta jest gęstsza, bardziej zwarta. Moja właściwie rośnie w lesie, pnie się po sosnach i brzozach, pędy długie na parę metrów.
Właśnie przez dwa dni ją wycinałam, bo strasznie zarosła. Zasiała mi się w wielu miejscach, niedługo nie dam jej rady.
sylwia_slomc... 21:13, 31 mar 2021

Alija napisał(a)

Sylwia! Czy ta róża powtarza kwitnienie i czy ma kolce? Wygląda tak, jak moja, tylko ta jest gęstsza, bardziej zwarta. Moja właściwie rośnie w lesie, pnie się po sosnach i brzozach, pędy długie na parę metrów.
Właśnie przez dwa dni ją wycinałam, bo strasznie zarosła. Zasiała mi się w wielu miejscach, niedługo nie dam jej rady.

Kolce ma, kwitnienia nie powtarza. Nie sieje mi się, za to jak gałązka dosięgnie ziemi łatwo się ukorzenia.
antracyt 21:20, 31 mar 2021

Twoja też już do Ciebie jedzie, oczekuj

Oczekuję, oczekuję
Magleska 21:25, 31 mar 2021

A gdzie Ty kobieto chcesz upchnąć różę tej wielkości u Siebie? Czemu nie mówiłaś jak pytałam o chętnych jesienią? Wszystkie zarezerwowane zostały, teraz czekać musisz na nowe sadzonki, chyba, że się jedna osoba rozmyśli, albo zrobię z jednej dwie( może się uda muszę sprawdzić

Sylwia spokojnie .....nie rozdzielaj powiedz mi tylko nazwę to sobie ją gdzieś kupię .....i myślę posadzić przy domku ogrodnika gdzieś w wolnym rogu ....może
Agatorek 21:35, 31 mar 2021

Róża faktycznie przepiękna . I ogromna.

Sporo pracy przed Tobą, tej kuchennej i domowej . O ogrodzie to już nie wspomnę.
Jak napisałaś, ze musisz ogarnąć kurze, to w pierwszym momencie zaczęłam się zastanawiać, co Ty chcesz zrobić tej kurze i dlaczego
sylwia_slomc... 21:49, 31 mar 2021

Magleska napisał(a)

Sylwia spokojnie .....nie rozdzielaj powiedz mi tylko nazwę to sobie ją gdzieś kupię .....i myślę posadzić przy domku ogrodnika gdzieś w wolnym rogu ....może

Madzia sęk w tym, że ja ją dostałam bez nazwy
Madzia ona taka wielka, że cały domek ogrodnika by wypełniła, ja jesienią obcięłam o trzy czwarte bo mi ogrodzenie niszczyć zaczęła( a ono z siatki leśnej) I na drzewa poszła...
Nie wiem czy po takim cięciu w tym roku zakwitnie.
Nie, że nie chcę Ci jej dać bo wiesz, że z serca dam, ale nie wiem czy to dobry pomysł. To olbrzymia róża jest choć ją tnę, a co gdyby jej nie ciąć wcale? Ona najpiękniejsza jak słabo cięta, ale nie ma zbyt wielu ogrodów, które by ją zmieściły. U Ciebie ogród wielki, ale już zaplanowany i posadzony, chyba, że przy wiacie na samochody na południowej ścianie....ale tam chyba trawy masz posadzone jak dobrze pamiętam. Decyzja Twoja ja mogę spróbować tą zamówioną sadzonkę podzielić jeszcze
sylwia_slomc... 21:50, 31 mar 2021

Agatorek napisał(a)
Róża faktycznie przepiękna . I ogromna.

Sporo pracy przed Tobą, tej kuchennej i domowej . O ogrodzie to już nie wspomnę.
Jak napisałaś, ze musisz ogarnąć kurze, to w pierwszym momencie zaczęłam się zastanawiać, co Ty chcesz zrobić tej kurze i dlaczego

Ha ha ha