Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:21, 08 kwi 2015

Do góry
jak mas zczas naryswować, to machnij, ułożymy.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:20, 08 kwi 2015

Do góry
wywal z drugiego i piereszwego rzędu tak z jedną tzrecią na oko, może nawet ciut wiecej.
Stip nie dziel- nie lubia tego. One co ok 35- 40 cm.
"W kolorze blue" 13:17, 08 kwi 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Martuś, masz zdjęcie ?
Napaliłam się na te powojnik, ile musze zamówić na m2?
12?

jego warrto zczymś połaczyć, bo sam sie pokłada jak Hakure. Czy mam zdjęcie?- nie, nie znalazłam. W zeszłym sezonie baardzo lubiły je slimaki, walczyłam cały czas z nimi
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:10, 08 kwi 2015

Do góry
Ja chyba bardziej myslałam o stipach w jukkach- zamiast kilku juk gromadki stip, i pomiędzy. Nie miało byc tak? Własnie ostre z miękkim.
Green Jewel tez by tam mógł być- możnaby pas przed jukkami dać z Gren J + stipy, albo + Perłowki i domieszka bolero.

"W kolorze blue" 12:58, 08 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Misie, Little Artist osłoni, ale dom mrówek- dorasta do 30 cm wysokości. Jest cudny, czekam az wylezie z ziemi u mnie.

Martuś, masz zdjęcie ?
Napaliłam się na te powojnik, ile musze zamówić na m2?
12?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:47, 08 kwi 2015

Do góry
aga, zaraz wracam- przerwa techniczna
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:57, 08 kwi 2015

Do góry
Aga, a jak tam jest z miejscem? Przed jukkami jest go na tyle żeby pomiesciło wszytsko?
Nie jestem pewna czy nie za duzo własnie juz traw- może bez rosplenicy tam już zrobić?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:51, 08 kwi 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
A teraz pytanie czy pani doktor Magnolia przyjmuje dziś? Mam pytanie odnośnie rabaty.

Przyjmuje, przyjmuje, tylko jakoś powoli dzisiaj działa, poświateczny rytm jeszcze.
Powgryzam się chwilkę
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:43, 08 kwi 2015

Do góry
A teraz pytanie czy pani doktor Magnolia przyjmuje dziś? Mam pytanie odnośnie rabaty.
O tej:

Mało widać, ale już przypominam co tam rośnie.
Od tyłu:
- pęcherznica Lady in Red
- 3 rządki jukki, wczoraj sadzone
- pusty pas na stipę (mam 11 szt. swoich ubiegłorocznych, żyją, rosną)
- 11 szt. perłówki pomieszanej z makami bolero i wmieszanymi kilkoma rozplenicami
- pasek od trawnika mają zajmować bodziszki biokowo, na razie rośnie to, co nie znalazło miejsca w ogrodzie

Pytanie: Nie umiem sadzić inaczej niż w rządkach, no nie wychodzi mi to. Wczoraj posadziłam te jukki i zastanawiam się czy mogą tak zostać w pasku? Jeszcze można je przesadzić, bo to akurat jeszcze na świeżo.
I druga sprawa. Mam sporo jeżówek Green Jewel, naszczepionych z resztek pogryzionych przez nornice. Czy mogę je tu posadzić przed stipami? Czyli w pasie między stipami a perłówkami? Nie spotakają się kwitnieniem z niczym, więc nie będą mocno wadzić. Tak mi się zdaje. Moze jeszcze jakeiś sugestie co do tego ukłądu. Nie za duzo tu traw?
"W kolorze blue" 10:25, 08 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ale po ścianie sam nie pójdzie W sumie u mnie nawet podły bluszcz nie chce się piąć po ścianie.

przyczepić go tzreba na pierwszey 1/2 lata, albo podczepić sznurkiem
"W kolorze blue" 10:16, 08 kwi 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
http://e-clematis.com/pl/p/Clematis-Little-Artist/1025

Misie, Little Artist osłoni, ale dom mrówek- dorasta do 30 cm wysokości. Jest cudny, czekam az wylezie z ziemi u mnie.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 10:01, 08 kwi 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Nie byłam, rodki u nich kupowałaś? Jakie to kolory?
Magnolia mnie zaskoczyła, u mnie pąki zupełnie zamknięte.

Agatko,rodka kupiłam w Auchan,kolor -biały.Hajdrowscy mieli odcienie -różu.Zakupy i tak zrobiłam ;kosodrzewiny,kaline wonną,azalię ,wrzośce,
pierisy.Magnolia cieszy moje oko ,widzę ją z kuchni.pozdrawiam
Ogród w Tarnowie 00:11, 08 kwi 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Pozdrawiam \po świątecznie, pięknie upudrowane u Ciebie Ja wczoraj wróciłam z tarnowa, tu i tak śniegu nie było wiele, w Rożnowie mielismy niemal zaspy snieżne!
To gwieździsta Ci tak kwitnie? Widziałam że w Tarnowie magnolki juz kwitną, oja jeszcze w pąkach .

Dzięki Kasiu za pozdrowienia poświąteczne Wczoraj rano sypneło tak mocno ,że podczas całej zimy takich opadów śniegu nie było
Magnolia trochę przystopowała ze względu na niską temp. ale w tym tygodniu będzie cała w kwiatach.
Również pozdrawiam poświątecznie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:46, 07 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Od razu weselej się robi, gdy widzi się takie widoczki Donice mnie rozbrajają tym bardziej, że w tym roku jeszcze nawet jednego bratka nie posadziłem.
Również czekam na tulipany i berberysy na rabacie 4K do tego oczywiście magnolia musi dołączyć... gdzie ja mam upchnąć u siebie magnolie.

Na magnolie poluj w markecie lub centrach ogrodniczych. U nas zawsze jest full wypas wybor.
Tulipany mam nadzieję, ze piewsze będą w sobotę na 4K, ale na wrazie białe
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:45, 07 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Moja magnolia byłą rozwinięta , mroziku prawie nie było a i tak trafiło
Trudno.. los tak chciał.

Na szczescie masz kilka magnoli zwykle Nigra nie cierpil mam nadzieje ze Henry też jeszcze nie wystartował?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:37, 07 kwi 2015

Do góry
Halinko - dzięki za szczere chęci Muszą mi wystarczyć na razie te co mam

Ula- czasami zmiana tematu konieczna

Magnolia - na szczęście tylko gwiaździstą płatki zabrązowiło (wpływa tylko na estetykę, bo krzew ma się dobrze).. reszta magnoli w bardzo dobrej kondycji.

Reszcie - macham i spadam..
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 22:01, 07 kwi 2015

Do góry
W LM we Wro. były po 22 złotego, zostały 2. I magnolia Rustica Rubra. Dobrze jest czasami się w porę wybrać.
Nasze RANCHO 21:38, 07 kwi 2015

Do góry
Dziękuję za linki, już wszystko przejrzałam, niektóre czytałam wcześniej
Masz rację, roślinami zajmę się później, bo pracy przed nami sporo.
Jeśli pogoda dopisze zaczynamy w sobotę. Działka ma 440 m, gleba średniej jakości.

Plan na ten weekend:
- wykopanie fundamentów pod domek letniskowy,
- wkopanie szamba,
- wkopanie i zabetonowanie kotw pod płot (front działki),
- przeoranie całości- ale o to poprosimy sąsiada rolnika,
- nawiezienie i rozrzucenie ziemi na całości działki.

Możliwe, że kolejność prac będzie nieco inna. Na tym etapie dowodzi mój Małż.

Działka typowo rekreacyjna. W planie mamy postawienie domku letniskowego (może uda się jeszcze w tym roku) i placu zabaw dla naszej córeczki. Miejsce znajdzie się tez na gril murowany. Co do roślinności, planowałam posadzenie iglaków wzdłuż płotu. Mniej więcej na środku działki, obok miejsca gdzie docelowo będzie stał plac zabaw, chcę posadzić brzózki (odrobina cienia się przyda). Z przodu działki obowiązkowo magnolia. Uwielbiam ją!
Wrzosowisko, ogródek ziołowy, winogrono.

Mam przygotowaną listę roślin, które chciałabym posadzić w ogrodzie, ale do tego długa droga
"W kolorze blue" 21:36, 07 kwi 2015

Do góry
A jak jesteśmy przy czarnym humorze, to nigdy nie zapomnę znajomej, umarł jej ukochany kot. Pochowała go pod magnolią. Mówi do mnie "Małgosiu, wiesz..on tak był, że mną związany, że dał mi znak. Magnolia po roku pierwszy raz zakwitła, obsypana była kwiatami. Mało nie zeszłam na zawał od powstrzymywania oddechu
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 20:14, 07 kwi 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
Poszalałaś Kasiu z tymi zakupami
Magnolia to z tego źródła co wczoraj pisałaś?

tak, za 20 pln
to chyba zle nie wyglada, prawda ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies