Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kasiek 10:07, 19 kwi 2015

kitek81 napisał(a)

W oryginale obok rozplenic, gdzie jest azalia były horti, które dam ale z drugiej strony! W sumie słuszna uwaga, skoro horti przeniesione to i rozplenice też powinnam nie dawać tu, tylko dalej to w takim razie zostawię samą tawułę i rabata wyrówna mi się do róż

Tak mi się wydaje bo tawuły zasłonią trawy i będą słabo rosnąć z braku słońca. Jaka ma być magnolia? A mam - Gene - piekna. A nie chcesz ją dać na środek między tawułami?

Tak na szybko, bo muszę lecieć do dzieci - jak magnolia będzie w kształcie drzewka to z tyłu za nią może być też tawuła a jak w formie krzewu to nie ale trzeba by było dać coś żółtego przed nią.

Ps trochę zwiększyłam ilość rozplenic
kitek81 10:13, 19 kwi 2015

Ale tawułek mam tylko 5!
kasiek 10:15, 19 kwi 2015

kitek81 napisał(a)
Ale tawułek mam tylko 5!

Nie tawułek - tawuł! To bardzo istotna róznica - tawuły to krzeczki a tawułki byliny. Tawuły Ci sie rozrosną - przy 5 to za 5 lata 5 metrów dł. (moje mają średnicę metra).
Ale swoją drogą kolorystycznie bardzo ładnie to wymysliłaś
kasiek 10:22, 19 kwi 2015

Tak patrze i jeszcze dołozyłabym kilka miniaturowych czerwonych berberysów Ale bez ciśnienia, ogród urządza się latami
kitek81 10:27, 19 kwi 2015

Też bardzo fajne rozstawienie jak nie miałam projektów to nie miałam, teraz mam 2 i obydwa mi się podobają
Roślinki zestawiła mi Basia, ja taka mądra nie jestem
Dzięki za planik, idę karczować trawnik, to może w trakcie mnie olśni
kitek81 10:28, 19 kwi 2015

Albo z Basiowego planu zrobię rabatę, ale lustrzane odbicie, bo w tym ustawieniu daleko wychodzi mi magnolia i z tarasu ciężko ją widać!
kitek81 10:29, 19 kwi 2015

Ale mieszam
kitek81 10:33, 19 kwi 2015

Em wybrał Basiowy projekt
kasiek 10:54, 19 kwi 2015

No to super że coś wybraliście bo tto najważniejsze! Idź działać! Powodzenia, trzymam kciuki i czekam na fotki
inag 10:59, 19 kwi 2015

kitek81 napisał(a)

Widzę, że noc miałaś ciężką! Dałaś radę zbić temperaturę? Mam nadzieję, że to nic poważnego? Zdrówka dla pociechy
Pan w szkółce powiedział, że to wiśnia pendula
Dziś wieczorkiem chyba zdjęcia powinny już być, więc jak znajdziesz chwilkę to zapraszam
Buziaki :*

Temperaturę zbiłam bez problemu na szczęście. Czopek Nurofen 250 załatwił sprawę. Martwi mnie tylko, że to się rozwinie a podawanie leków małemu to horror! Nie dość, że nic nie chce połknąć to jeszcze po lekach dosłownie nic nie je a i tak mało waży Ale dosyć narzekania w Twoim wątku
Hm, wiśnia pendula powiadasz No niech tak zostanie U mnie też była taka informacja
Oczywiście, że zajrzę bo ciekawa jestem bardzo bardzo bardzo!
Ja nie wiedziałabym który projekt wybrać bo oba są fajne! Tym bardziej będę zaglądała! Pozdrowionka!!!