Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 12:21, 19 kwi 2015

Kasya napisał(a)

to chyba nowe zdjecia teraz bedą ?

Fotek z prac w ogrodzie nie ma ale chciałam wrzucić kwitnącą stellatę i pissardi. Tylko fotki jak na złość nie chcą się wgrywać. Chyba znowu przekroczyłam limit
BusyBee 12:24, 19 kwi 2015

JoannA napisał(a)

Pracowałam intensywnie w ogrodzie Kasiu
Nawet 2 dni urlopu wzięłam żeby podgonić co nieco z pracami w ogrodzie.
U mnie popadał drobny deszczyk, nie podlewam. I słoneczko wkońcu się pokazało. Od razu przyjemniej sie wokół zrobiło.
pozdrawiam

Ojejku, to super, że podgoniłaś wszystko
Na fotki kwiatuchów też czekam
U mnie śnieg z deszczem i trochę gradu ...gdzie to słońce, co u Ciebie świeci???
JoannA 12:29, 19 kwi 2015

BusyBee napisał(a)

Ojejku, to super, że podgoniłaś wszystko
Na fotki kwiatuchów też czekam
U mnie śnieg z deszczem i trochę gradu ...gdzie to słońce, co u Ciebie świeci???

Kwiatuchów to u mnie nie za wiele Kasiu.
Kwitną hiacynty, magnolia i śliwa pissardi. Na tulipanki trzeba jeszcze z tydzień poczekać, ładnie ruszyły po Azofosce.
A słoneczko pojawia się i znika
Rano troszkę popadało ale zaledwie kostkę zrosiło. Ciepły wiosenny deszczyk pożądany
MiraR 12:31, 19 kwi 2015

Joasiu doczytałam,że posiadasz rębak.Czy Twój grubsze gałęzie mieli czy raczej w kawałki tnie? Napisz o nim coś więcej
BusyBee 12:33, 19 kwi 2015

JoannA napisał(a)

Kwiatuchów to u mnie nie za wiele Kasiu.
Kwitną hiacynty, magnolia i śliwa pissardi. Na tulipanki trzeba jeszcze z tydzień poczekać, ładnie ruszyły po Azofosce.
A słoneczko pojawia się i znika
Rano troszkę popadało ale zaledwie kostkę zrosiło. Ciepły wiosenny deszczyk pożądany

Też azofoską karmiłam
Mimo to patrzę na nie i widzę, że te z tamtego roku, mogą w tym kwiatków nie wydać, jeno same liście....coś nie we wszystkich pąki widać. Może za mało dożywione w zeszłym roku....
JoannA 12:50, 19 kwi 2015

Mira napisał(a)
Joasiu doczytałam,że posiadasz rębak.Czy Twój grubsze gałęzie mieli czy raczej w kawałki tnie? Napisz o nim coś więcej

Mój rębak nie mieli gałęzi tylko tnie na kawałki różnej wielkości (do 2cm), w zależności od tego co do niego wrzucę i jestem z niego super zadowolona. Wiosną w ogrodzie mam sporo cięcia, szczególnie iglastych i zawsze powstawał problem co z taką ilością gałęzi zrobić. Po ścięciu w rębaku mam 2 worki zrębków i bez problemu mogę poczekać na odbiór bio.
Dodam jeszcze że rębak jest z tzw. dolnej półki, ale póki co się sprawdza. Mam go drugi sezon.
JoannA 16:16, 19 kwi 2015

BusyBee napisał(a)

Też azofoską karmiłam
Mimo to patrzę na nie i widzę, że te z tamtego roku, mogą w tym kwiatków nie wydać, jeno same liście....coś nie we wszystkich pąki widać. Może za mało dożywione w zeszłym roku....

Kasiu,
A wykopywałaś te tulipany po przekwitnięciu? Ja swoje zostawiłam na rabacie i nie wykopałam i tez niektóre w liście poszły. Może to jest przyczyna że słabiej kwitną.
Viola 16:28, 19 kwi 2015

Moja mama ma w ogródku przed blokiem takie zwykłe tulipany, nie wykopuje ich na zimę już parę lat, bo nie da rady zajmować się już roślinami, a one kwitną jak szalone. Teraz !!!! są już w pełnym rozkwicie i nie wydaje się , żeby w liście poszły. U mnie dopiero łepki zaczynają wystawiać
Skula 17:01, 19 kwi 2015

JoannA napisał(a)

Fotek z prac w ogrodzie nie ma ale chciałam wrzucić kwitnącą stellatę i pissardi. Tylko fotki jak na złość nie chcą się wgrywać. Chyba znowu przekroczyłam limit

Ty przekroczyłeś limit ?
to co o mnie powiesz?
anabuko1 17:09, 19 kwi 2015

A u mnie nie dało,się pracować w ogrodzie
Zimno , deszcz za śniegiem na przemian był wczoraj.Dzisiaj względnie,ale dalej zimno
Moje prace ogrodowe musza poczekać