Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Mój mały raj na ziemi :) 20:36, 09 gru 2013

Do góry
a się wylegujesz na tej ławeczce
Kubusiowo II 19:02, 09 gru 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Gośka już kiedyś pisałam i się powtórzę, jak dla mnie to typowe objawy refluksu żołądkowego... Mówi Ci to Matka czterech sztuk refluksowców. Wiem, że wiele ludzi uważa że to nie możliwe ale tak jest. Moje dzieci latem mogą jeść słodycze, pić mleko w rozsądnych ilościach bo biegają duuużo, od września do maja muszę trzymać dietę inaczej jest katar po pas, kaszel, duszący głównie w nocy, tak duszący, że dzieci wymiotują. Najgorszy kaszel jest jak dzieci się 'rozgrzeją' tak około 23-24 i 3-5. Zazwyczaj przy tym specyficznym kaszlu (jakby płuca za chwile mieli wypluć) osłuchowo jest wszystko ok, lekko zaczerwienione gardło (ale nie jest to angina-często mylona z refluksem), do tego podkrążone oczy, szorstka skóra, czasami ból ucha lub luźne kupy, zgrzytanie zębami w nocy i niespokojny sen tzn w poprzek łóżka, temperatura do 40... No i zęby... moje dzieci nie miały praktycznie mleczaków z przodu wszystko zżarte przez kwasy. U Maćka od 6rż jak ręką odjoł, no chyba że przegnie i zeżre jakiś fastfood np kfc. Maksyilian 7rż,(do tego czasu była tragedia-dosłownie tydzień w przedszkolu 3 w domu. W domu nie mieliśmy NIC z rzeczy zakazanych, ja już mówiłam że jak w sklepie na serki spojrzy to już chory... Franek do 5rż-teraz jest oki ZA to teraz przerabiamy Jaśka... Pół godziny temu słyszałam jak dychrał. Od wczoraj jest na lekach refluksowych... mam nadzieję że nie złapał jakiegoś wirusa, bo u niego odrazu atakuje oskrzele. to byłby 3 antybiotyk od początku roku szkolnego...
W moim domu jest szafka z lekami, leki refluksowe muszą być zawsze.
Jeśli chcesz podam Ci tel o mojego pediatry. Przyjmuje prywatnie w Wawie. Jest baaaardzo specyficzny ale tylko jemu ufam... a chodzimy do niego od 15lat...

Gosia,
piszę pod postem Any, bo jestem "w temacie"
Dzisiaj byłam z Franiem w CZDz u p. laryngolog i zasugerowała , że faktycznie może być coś takiego jak reflux nocny.... Dziecko przez to kaszle, a nie ma zgagi jak dorosły. Zaleciła nam badanie gastrologiczne, bo póki co leczenie sterydami (na alergię) nie odnosi skutku ! oczy podkrążone (jak pisze Ana), ciągły kaszel, zatkany nos.... być może mój dzieciak leczony jest na coś czego nie ma....
Sprawdź to. Wybierz się do Międzylesia, mają tam dobrych lekarzy !
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:23, 07 gru 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
czy specjalny.. nie poprostu malutkie

ostatnio takie malutkie bombeczki w lidlu widziałam, poza tym casto i obi, no i pepco

pozdr
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:58, 06 gru 2013

Do góry
haa jakieś same bez zasłonowe czy co ? u mnie zimą M światło na tarasie świeci i odsłania żaluzję, by dom 'przedłużyć' tak że pół wsi sąsiedzkiej (nie wspominając sąsiadów z naprzeciwka) może widzieć jak siedzę z nogami na ławie .
wyczytałam ładny wianek, szukam, szukam i NIC nie widzę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:46, 06 gru 2013

Do góry
prąd mam ale neta pół dnia nie miałam, za to mam fotele i latarenki z tarasu w salonie wieje u nas okrutnie do tego ciągle pada mokry śnieg. Byłam dzisiaj z chłopakami w galerii i wracałam 15 w porywach 25 na godzinę, jojo straszne i trzy stłuczki po drodze...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:39, 06 gru 2013

Do góry
regli napisał(a)

A to jest jakiś szczególny typ tych bombek?
czy specjalny.. nie poprostu malutkie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:14, 06 gru 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Bombki tego typu znajdziecie tez na Allegro, niestety nie wszędzie sa targi kwiatowe

A to jest jakiś szczególny typ tych bombek?
Kubusiowo II 16:49, 06 gru 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Justyno u nas dzieci sa odrobaczone co jakiś czas, ale chętnie poznam nazwę leku ziolowego i się nie pakuj. Mój lekarz często kasy odemnie nie bierze, zdarza mu się nawet zadzwonić jak któryś z chłopaków ma antybiotyk z pytaniem jak postępy.

Anetko od Ciebie nie musi brać, bo mu koncerny farmaceutyczne płacą
Nie znam człowieka, nie oceniam. Mam nadzieję, że trafił Ci się ten ludzki Ja dalej takiego szukam
Fajnie, że mnie nie pogoniłaś

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:21, 06 gru 2013

Do góry
Bombki tego typu znajdziecie tez na Allegro, niestety nie wszędzie sa targi kwiatowe
Kubusiowo II 14:47, 06 gru 2013

Do góry
Justyno u nas dzieci sa odrobaczone co jakiś czas, ale chętnie poznam nazwę leku ziolowego i się nie pakuj. Mój lekarz często kasy odemnie nie bierze, zdarza mu się nawet zadzwonić jak któryś z chłopaków ma antybiotyk z pytaniem jak postępy.
Kubusiowo II 13:30, 06 gru 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Gośka już kiedyś pisałam i się powtórzę, jak dla mnie to typowe objawy refluksu żołądkowego... Mówi Ci to Matka czterech sztuk refluksowców. Wiem, że wiele ludzi uważa że to nie możliwe ale tak jest. Moje dzieci latem mogą jeść słodycze, pić mleko w rozsądnych ilościach bo biegają duuużo, od września do maja muszę trzymać dietę inaczej jest katar po pas, kaszel, duszący głównie w nocy, tak duszący, że dzieci wymiotują. Najgorszy kaszel jest jak dzieci się 'rozgrzeją' tak około 23-24 i 3-5. Zazwyczaj przy tym specyficznym kaszlu (jakby płuca za chwile mieli wypluć) osłuchowo jest wszystko ok, lekko zaczerwienione gardło (ale nie jest to angina-często mylona z refluksem), do tego podkrążone oczy, szorstka skóra, czasami ból ucha lub luźne kupy, zgrzytanie zębami w nocy i niespokojny sen tzn w poprzek łóżka, temperatura do 40... No i zęby... moje dzieci nie miały praktycznie mleczaków z przodu wszystko zżarte przez kwasy. U Maćka od 6rż jak ręką odjoł, no chyba że przegnie i zeżre jakiś fastfood np kfc. Maksyilian 7rż,(do tego czasu była tragedia-dosłownie tydzień w przedszkolu 3 w domu. W domu nie mieliśmy NIC z rzeczy zakazanych, ja już mówiłam że jak w sklepie na serki spojrzy to już chory... Franek do 5rż-teraz jest oki ZA to teraz przerabiamy Jaśka... Pół godziny temu słyszałam jak dychrał. Od wczoraj jest na lekach refluksowych... mam nadzieję że nie złapał jakiegoś wirusa, bo u niego odrazu atakuje oskrzele. to byłby 3 antybiotyk od początku roku szkolnego...
W moim domu jest szafka z lekami, leki refluksowe muszą być zawsze.
Jeśli chcesz podam Ci tel o mojego pediatry. Przyjmuje prywatnie w Wawie. Jest baaaardzo specyficzny ale tylko jemu ufam... a chodzimy do niego od 15lat...

Się pomądrzę trochę i pewnie oburzę tym niejedną matkę, ale to nie jest takie skomplikowane jak by się mogło wydawać.
Wiem z doświadczenia nie tylko swojego, ale całej rodziny i koleżanki farmaceutki - matki przedszkolaka wiecznie chorego, wiecznie kaszlącego i zasmarkanego, wiem też z literatury...że wszystkie te objawy łącznie z refluksem wywołują...pasożyty.
Teraz posypie się lawina....że kupa była badana, że nic nie znaleziono.....że moje dzieci są czyste.
Ludzie boją się robali i boją się tego czego nie widzą. Też się bałam, miałam nawet koszmary...serio.
Ale co szkodzi spróbować? Nie trzeba wcale trującej chemii, można spróbować dietą, można ziołami.
Tydzień na kroplach ziołowych jest chyba lepszy niż lata na lekach przeciwrefluksowych, albo sterydach na niby alergię???

Ja spróbowałam. I teraz gołym okiem widzę, kiedy czas podać leki mojej córce. Przestaje jeść, nie ma siły i jest rozdrażniona. Często pojawiają się różne wysypki.
Mój siostrzeniec - alergik od małego. Niedawno zaczął się podduszać w nocy. W szpitalu diagnoza - astma. Tylko, że ta "astma" przechodzi na parę misięcy po podaniu leków odrabaczających.
Koleżanka leczyła córkę na refluks praktycznie od urodzenia. Te same objawy co u dzieci Anety: Kaszel w nocy, wieczny katar, nagłe gorączki, podkrążone oczy, luźne kupy, dodatkowo bóle brzucha i niepohamowana chęć na słodkie. Dziecko nie ma "refluksu" odkąd dostaje krople ziołowe zwalczające pasożyty.

Nie mówię, że każda alergia i każdy refluks to ściema, ale w większości tak jest. Lekarze nawet nie chcą przepisywać leków odrobaczających, bo wiedzą, że kranik z kasą się zakręci. A tak....leczą miesiącami, latami choroby, które są tylko objawami...

Niczego nie narzucam, niczego nie reklamuję, absolutnie nikogo nie chciałam obrazić. Nie chcę was (mam) pouczać. Po prostu chciałam się podzielić tym, co wiem i do czego jestem przekonana w 100% A co z tym zrobicie to już wasza sprawa. Proszę tylko przeczytajcie coś na ten temat i przemyślcie, bo szkoda na darmo faszerować dzieci chemią.

Mam już się pakować?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:23, 06 gru 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
no a jak te magiczną masz zamocowaną???? szczegóły techniczne mnie interesią

Więc tak: od góry w drzwiach wbite są dwa małe gwoździe prawie na płasko wianek przewiązałam żyłakimi i nałożyłam jakby na te gwoździe
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:05, 06 gru 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
żadna gafa przecież sama się przedstawiam Ania. Tylko nieliczni wyczaili moje dowodowe imię. a imienin w realu nie obchodzę więc jest sprawiedliwie

Mojego imienia dowodowego nikt nie wyczaił...
Magda to moje drugie imię...używane jako pierwsze od dziecka
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:28, 06 gru 2013

Do góry
????? no mów że nas wkręcasz
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:12, 06 gru 2013

Do góry
czy ja wczoraj wspominałam o prądzie? jak tylko wyrzekłam te słowa taaaddam zabrali przymusowo spać musiałam iść... ale już jest na szczęście
Marta Ty dla mnie relację zrób z tych targów
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:53, 05 gru 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Izaaaa ale ja z tą gumą przecież żartowałam... chcesz sznurka? podeśle

fiem ... sznurka chyba jednak nie wysyłaj bo jak potem Adamo mi wieszcza zadeklamuje to gooopio mi będzie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:51, 05 gru 2013

Do góry
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:51, 05 gru 2013

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:40, 05 gru 2013

Do góry
oj ja się nie lenie... robię dekoracje ale inne, czas przedświąteczny jest u mnie bardzo pracowity. 20 minut temu wyszłam z pracowni, pozbierałam fotele z tarasu, które walały się po ogrodzie Nie ma tv na szczęście jest prąd
Idę na kominki
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:42, 05 gru 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Izula ja też mam takie schody, lukałam je dzisiaj równo, ale tam nie ma do czego tego przymocować... tzn jest sufit/strop czy jak to zwał ale bez dziur gładziutki jak ...a na gumę do żucia się trzymać nie będzie hahahha
U MNIE PADA ŚNIEG

rano był ... śnieg ... juz w południe nie było ... teraz wieje jak to u nas ... ja działam chyba otoczeniu na nerwancję bo moje bambusowe piano wciąż wisi na tarasie ... jak ja lubię tę wystukiwaną przez nie melodię ... nie wiem jak może być uznawana za irytującą ... żon mówi, że irytująca ...

Ana na gumę to się nie utrzyma ... ale jest taki klej ... widziałam na jakimś filmiku ... potem się wyszpachluje ... pomaluje i będzie jak nowiutki ...

u mnie żon powiedział ... "nie ma mowy ... nie mamy sznurka " !!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies