Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przerwa na kawę... 11:06, 30 wrz 2020

Do góry
Przerwa na kawę... 11:02, 30 wrz 2020

Do góry

Wszystko mi sie podoba, niektore ujecia wczesniej niewidziane, to szczegolnie przykuło moja uwage, slicznie
inka74 napisał(a)

czy na tym zdjeciu to placzace drzewko to jakis buk?

ja chyba tez swoje jarzaby wyeksmituje, bo albo sie pochorowaly po przesadzeniu albo nie wiem. juz mam ich serdecznie dosc ani to ładne ani gęste a tylko problem. mialy dawac kolor a na razie polowa jakby zaschnieta i brazowa
Przerwa na kawę... 11:00, 30 wrz 2020

Do góry
Przerwa na kawę... 10:53, 30 wrz 2020

Do góry
Przerwa na kawę... 10:49, 30 wrz 2020

Do góry

Oczar na pniu mi się przebarwił. Pozostałe 3 sztuki - nadal bardziej zielone niż z kolorem
Przerwa na kawę... 10:42, 30 wrz 2020

Do góry
Udało mi się przed pracą cyknąć trochę zdjęć, niestety bez słońca bo tego brak ale zawsze coś. Pierwsze podrygi jesieni... zaczynamy od wejścia
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:33, 30 wrz 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Ciekawa jestem, czy ktos cos zauwazy

Kasiu również zapytam czy to aby na pewno Twój ogród ? nie kojarzę takich kadrów w nim hmmmm

a może po prostu zbyt rzadko pokazujesz szersze kadry hę ?

Śliczna ta kula na piedestale
Przerwa na kawę... 10:30, 30 wrz 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Iwonka .....która rabata do totalnej zmiany ?

u mnie od wczoraj pada -niby z przerwami ,ale jest nieprzyjemnie ....podobno od piątku ma być ładniej -chciałabym jeszcze darni trochę pozrywać

Buziaki
Rabata pod jałowcami - ta między magnolią na środku zdjęcia a cyprysikiem po prawej. Tam jest prawie 3 metry długości rabaty do poprawy. Połowa z tego co tu jest na zdjęciu to rośliny... w doniczkach - przymiarki były. Tam jest jak na mój standard potwornie łyso.

Są na niej róże ale jest dla nich za ciemno więc się wypiętrzają mocno pod koniec sezonu w górę. Jest też na niej montana, którą masakrycznie przypala więc dla niej jest tam akurat za ciepło. Muszę więc montanę usunąć i przesadzić do cienia. Z różami nic nie zrobię bo nie mam gdzie je wcisnąć, trudno będą takie badyle, przynajmniej je z przodu podsadzę czymś zakrywającym łyse badyle. Centralnej róży chcę się pozbyć i wsadzić hortensję na pniu, która na balkonie w donicy mi wegetuje. Na razie zbliżeń nie robię bo tam fura doniczek powstawianych stoi i czeka na wsadzenie. Ale oczywiście aby to zrobić to trzeba inne roślinki wysadzić...
Zrobię zdjęcia w trakcie to zobaczysz o co chodzi bo przy kadrowanych zdjęciach z daleka to niewiele widać. A teraz pada więc raczej nie wyjdę ;( rano udało mi się trochę zdjęć cyknąć to zaraz wstawię.
Ogród z wilkiem zamkn. 10:19, 30 wrz 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Ze też ją przegapiłam takie plany, a wydaje mi się, że śledzę wątek na bieżąco Będzie co robić

Zuza ....jest jeszcze sporo pracy ....i wiesz -jak się samemu robi ,to nie idzie to tak szybko ,jakby się planowało .....ale mi się nie śpieszy -cieszę się ,że po kawałeczku małymi kroczkami ,coś mi tej pracy ubywa
jeszcze wiesz ,jak dzieli się roślinki na wiele kawałków ,to na efekt trzeba troszkę poczekać ....drzewka też kupuję malutkie ....coś za coś ......

grujeczniki pendule zieloniutkie-ani myślą o przebarwieniu

aksamitki przy warzywniku cały czas są ładne

przy porzeczkach w końcu poodchwaszczałam

a tu widać na jakie małe kawałeczki dzielę roślinki ....ze 2 sezony im zajmie nabranie ciała
Ogród z wilkiem zamkn. 10:14, 30 wrz 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Madziu genialne posunięcie

Mi bardzo się podoba taki kształt ..idealnie i co najważniejsze ..trawnika coraz mniej

Asiu
mam nadzieję ,że w piatek i sobotę uda mi się wytyczyć te nowe kształty ....
ta strona jeszcze potrzebuje pracy i pomysłów -ale cieszę się ,że mam co robić jeszcze
z góry

od dołu

widok od warzywnika

i tu jeszcze na mordor .....mam nadzieję ,że wiata powstanie w tym sezonie jeszcze .....oby

Buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 10:10, 30 wrz 2020

Do góry
TAR napisał(a)
cofnełam sie az o 20 stron ogrod piekny ale piesiowata jeszcze piekniejsza. Prawdziwa dystyngowana dama w porownaniu do moich bialych nieokrzesańcow

Tarcia
cieszę się ,że zajrzałaś
moja dama właśnie obok mnie się wyleguje -stała pod tarasem i szczekała ,że mam ją do domu wpuścić ,bo zimno pieskowi

Twoje też są słodziaki .....moja niestety takich małych nie toleruje zupełnie .....
Buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 10:08, 30 wrz 2020

Do góry
Roocika napisał(a)
Dziękuję za nazwę, fajnie pooglądać cudny ogród i tyle zapału bije od Ciebie

Astry lubią wilgoć, czyli muszę je jednak kupić
Cmok

Astry -kup koniecznie o tej porze roku pięknie wyglądają
Cieszę się ,że zaglądasz
ja jestem w każdym wątku ,kto do mnie zagląda i nie tylko ,ale nie zawsze piszę ,że byłam .....
Buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 10:06, 30 wrz 2020

Do góry
Anusia napisał(a)
Magda ale czy nazwa nowego watku ma sie bardzo roznic od obecnego. Wilczyca to Twoj znak sztandarowy ☺ Nie wyobrazam sobie inaczej.

Aniu
raczej nie .....myślę coś o ....

1.Wilczy ogród
2.Kolorowo z wilkiem w tle
3.Wilczy pod górami
4.Wilcza kraina
5.Wilczy i swobodny

jak narazie takie mam pomysły .....ale jeszcze żaden mi tak na 100 procent nie pasuje

Buziaki

Ogród z wilkiem zamkn. 10:06, 30 wrz 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Taki widok lubię i ogród i psica

Gosiu
teraz będzie wszędzie z wilkiem w tle

Buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 10:05, 30 wrz 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
Madziu ,

Bardzo ładnie " skubnełaś" trawnik
Rabatki idealnie pasują

A dekoracje jesienne cudne

Aniu dziękuję za pochwały

Buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 10:05, 30 wrz 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Ten judaszek będzie cudny na tle grafitowej ścianki Zazdroszczę tyle ziemi do obsadzania Ja bym jeszcze chciała sadzić a tu nie ma gdzie

Helen miejsce faktycznie jeszcze jest ,ale niestety wszędzie nie zrobię rabat-em i pies bronią trawnika
Buziaki
Na zielonej... trawce :) 10:02, 30 wrz 2020

Do góry
Witam , ogród ma Pani przepiękny , aż mi łzy popłynęły. Ja nigdy takiego efektu nie osiągnę , bo ogrodnictwo trzeba mieć we krwi. Może Pani mi cos podpowie jak zaaranżować tą skarpę długość 24 mb
Rewitalizacja starego ogródka 09:58, 30 wrz 2020

Do góry
Jeszcze zbliżenie drzewka. I jakieś kwiatki się wyłoniły
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:45, 30 wrz 2020

Do góry

Wiercenie dodatkowego otworu na wsypanie kamieni

Mam też ręczne wiertło używam głównie do wiercenia pod nowe rosliny u mnie ziemia to ubity piach i ciasno między roślinami pełno korzeni szpadel trudno jest wbić.
Zieleń, drewno i antracyt 09:23, 30 wrz 2020

Do góry
antracyt napisał(a)

Teraz czekam jeszcze na kwiaty tegorocznych zakupów astrowych z Gardenii i na Sarah Ballard. Ciekawe czy znowu będzie jakaś pomyłka.
[/img]

A ten astrowaty z ciemnymi listkami jak ma na imię? I jaki jest duży? Bo pikny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies