Chciałam w zaznaczonym miejscu posadzić drzewo, tak aby zasłonić widok od sąsiadów. Nie pomyślałam wcześniej jak sadziłam świerki, aby dać o jednego więcej. Trudno, teraz jest już zagospodarowane, nie zmienię tego. Wymyśliłam coś takiego jak na zdjęciu. Planuję śliwowiśnię pissardi lub nigra. Mam dużo zieleni i chciałam dodać koloru. Myślałam jeszcze o buku kolumnowym w bordowym kolorze. To miejsce jest widoczne z tarasu. Obok jest taka wąska rabata, celowo taka ze względu na spadające liście i orzechy, a z trawy lepiej się je sprząta. Podłączyłabym się pod nią, nawiązałaby do tego co już mam w ogrodzie, chodzi mi o kształty

Całość byłaby w korze i tutaj mam zagwozdkę co jeszcze dosadzić. Obok żywopłotu cisowego i świerka jest taka luka, coś bym tam wrzuciła za drzewem. Tylko co? Poza tym będzie trochę miejsca pod drzewem, co byście doradzili posadzić. Zależy mi aby było czegoś dużo w danym gatunku. Wystawa południowo-zachodnia. Najwięcej słońca jest tutaj od 14.00 Wrzucam zdjęcie o co mi chodzi oraz tą wąską rabatkę, zdjęcie z wiosny.