Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W ogródku emerytki 10:56, 28 wrz 2020

Do góry
gogo napisał(a)

Jak to robisz, że Twoja stipa tak pięknie stoi? Moja się pokłada jak ogon konia
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:51, 28 wrz 2020

Do góry
Na końcu wgłębionego kobieta na wodzie.
RODOS - trochę inaczej 10:50, 28 wrz 2020

Do góry
gogo napisał(a)

Ania przypomniała mi o Twoich wojażach, bo zdjęć brak, a nie wierzę, że stałaś się stacjonarna.
I co słychać u futrzaków, pomiziaj ode mnie za uszkami /mam już 6 kotów/.

Ostatnia zagraniczna podróż to moje 50te urodziny w Egipcie ( rok temu) Było cudnie bo zaprosiłam moją rodzinę i przyjaciół-zebrało się 46 osób Kilka zdjęć z klasztorów na pustyni.

Latem miały być Wyspy Zielonego Przylądka ale przyszedł Covid-19 i wszystko uległo zmianie
Pracę mam taką, że nie mogę sobie pozwolić na ewentualną kwarantannę po powrocie z wycieczki - to trochę podróżuję po Polsce. Ale wierzę, że jeszcze będzie normalnie Futrzaki pomiziane, pogłaskaj swoje stadko ( i koty, i jeże)
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:49, 28 wrz 2020

Do góry
Lewa strona - limonkowa - drzewa zielono-żółte
Prawa strona - hortensjowa- drzewa zielono-różowe
Patrząc z boku, drzewa nie pokrywają się, patrząć wzdłuż trawnika - fajna aleja powstała.
W środku trawnik, na przecięciu ścieżek element w trawniku (waza?), na końcu trawnika gotyckie drzwi...albo inne, dwuskrzydłowe. Mam do przymiarki oba.

Mam 150 hortensji Limelight (własne sadzonki od Sławka - wreszcie znajdą miejscówkę) do pomieszania z innymi odmianami

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:46, 28 wrz 2020

Do góry
Ja nie sadzę, tylko trzymam i cieszę się, że przybyło drzew, sztuk 7.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:44, 28 wrz 2020

Do góry
Sadzimy na limonkowej klony (przebarwienia liści na żółto, zgodnie z zamysłem limonkowej rabaty), duże, strasznie wiało

Zieleń, drewno i antracyt 10:37, 28 wrz 2020

Do góry
Dziewczyny, które chciały ode mnie nasiona aksamitek. Czy macie jakieś preferencje kolorystyczne? Do wyboru są jasny(zimny żółty), ciemny(ciepły żółty), pomarańczowy, ceglasty nakrapiany. No chyba, że niezależnie od zbierania urośnie mieszanka
Ptasi gaj 10:25, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Piękne zestawienie kłosów traw z hortensjami, jaka to hortensja?

Jeśli chodzi o pierwsza fotę z powyższego wpisu Ani to jest Wanilka Freis.

Fotka z połowy września. U mnie 4 lata kupiłam je dosyć sporawe i tnę wyżej. Mają bardzo sztywne pędy nie pochylają się może to przyczyna że są osłonięte od słońca. Inne wanilię mam w słońcu i nie są takie mocne jednak mają o wiele większe kiście kwiatowe.

Ania -Spełnione marzenie 10:17, 28 wrz 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
Najnowszy zakup

Nie mogłam się już doczekać kiedy użyje hihihi

Wózek też mam, ale czekam aż mąż mi koła wymieni, bo mój nie chce jechać po trawie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:06, 28 wrz 2020

Do góry
Wiaan napisał(a)

Po krawędzi posadź turzyce wybrane jakieś, zielone lub brązowe nawet.
A w środku duuuużo hortensji np. Bobo, takich mniejszych. Z tyłu raczej kiedyś świerki zarosną i zabiją te trawy rozplenice, co posadzone są. Jak chcesz dosadź takie same rozplenice, ale z poprawką, że będą do usunięcia kiedyś.

Choroby i szkodniki jabłoni, jabłoń - Malus 10:02, 28 wrz 2020

Do góry
Witajcie mam dziką jabłonkę rosnącą jako krzak pośród łąk, której nie pozwoliłam wyciąć deweloperowi i rośnie mi teraz w ogródku niestety bardzo choruje. Poza na pewno parchem, z którym bezskutecznie usiłowałam walczyć na początku sezonu, coś dzieje się z korą i pniami i zastanawiam się, czy na pewno jest sens walczyć o nią czy jednak ją wyciąć, bo pewnie choroby będą się rozsiewać po pozostałych nowych roślinach. Kora pęka, łuszczy się, pojawiają się wyżłobienia. Pięknie kwitła, ale jabłek nie ma już drugi sezon. Poradźcie coś proszę.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:55, 28 wrz 2020

Do góry
Chciałam w zaznaczonym miejscu posadzić drzewo, tak aby zasłonić widok od sąsiadów. Nie pomyślałam wcześniej jak sadziłam świerki, aby dać o jednego więcej. Trudno, teraz jest już zagospodarowane, nie zmienię tego. Wymyśliłam coś takiego jak na zdjęciu. Planuję śliwowiśnię pissardi lub nigra. Mam dużo zieleni i chciałam dodać koloru. Myślałam jeszcze o buku kolumnowym w bordowym kolorze. To miejsce jest widoczne z tarasu. Obok jest taka wąska rabata, celowo taka ze względu na spadające liście i orzechy, a z trawy lepiej się je sprząta. Podłączyłabym się pod nią, nawiązałaby do tego co już mam w ogrodzie, chodzi mi o kształty Całość byłaby w korze i tutaj mam zagwozdkę co jeszcze dosadzić. Obok żywopłotu cisowego i świerka jest taka luka, coś bym tam wrzuciła za drzewem. Tylko co? Poza tym będzie trochę miejsca pod drzewem, co byście doradzili posadzić. Zależy mi aby było czegoś dużo w danym gatunku. Wystawa południowo-zachodnia. Najwięcej słońca jest tutaj od 14.00 Wrzucam zdjęcie o co mi chodzi oraz tą wąską rabatkę, zdjęcie z wiosny.
Jak więcej błędów nie popełnić...... 09:50, 28 wrz 2020

Do góry
Dzisiaj rano słoneczko
Miłorząb chyba zaczyna się przebarwiać.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:44, 28 wrz 2020

Do góry

Jeszcze stoją i cieszą oko.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:39, 28 wrz 2020

Do góry
Bedzie szał

Pytanko - co rosnie z tyłu po lewej przebarwione na złoto ze śladami czerwieni?
Gardenarium napisał(a)

Zaczynam po raz kolejny... 08:58, 28 wrz 2020

Do góry

Świetny plan! To będzie piękny ogród

A co do snu, to dzieci w końcu zaczynają przesypiać noce. Jedne wcześniej inne później. Mój najstarszy syn miał 3,5 roku jak przestał budzić się w nocy, a średni 8 miesięcy.
Jeszcze się wyśpisz
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:51, 28 wrz 2020

Do góry
Usunelismy domek dzieci, bo od 1,5 roku juz z niego nie korzystaly, zrobilo sie miejsce na trampoline '
A wczoraj usunelismy jablon. I dobrze, bo drewno jak cielismy to w srodku mialo czarne plamy.Wiec nie dziwie sie, ze opryski niczego nie przyniosly.
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:48, 28 wrz 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Kasiu, trawa zimuje bez okrywania, w poprzednie lato była susza i nie podlewałam, a dała radę
Nie rośnie u mnie szybko, może z powodu słabszej ziemi, choć wiosną dostała gnojówkę z pokrzywy, mlecza i jaskółczego ziela.
Na zdjęciu to te rude rozczochrańce.
A trawę upodobał sobie do zabawy jeden z dochodzących kotów

Z narzędziem nie podpowiem

Kasiu, z rozpędu wstawiłam zdjęcie u Ciebie.

Nie szkodzi a jakie zimy u was? Mam nadzieje, ze ta trawa u mnie bedzie dobrze zimowac.Bardzo mi na niej zalezy.
Sałatka pokrzywowa 08:41, 28 wrz 2020

Do góry
Mgduska napisał(a)
Marcinki NN, które jakiś działkowicz wysadził na pole, bardzo dobra odmiana - nie choruje, a kwitnie pomalutku, rozwija się po parę kwiatków

tak samo miałam Zakwitły na ulicy mojej, na poboczu, w takiej górze śmieci ogrodowych i patyków. Też wykopałam i mam wielką kępę teraz. Nie ma to jak coś znaleźć
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:33, 28 wrz 2020

Do góry
Zajawka Posadziliśmy drzewa. Ja tylko trzymałam, bo wiatr był duży.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies