Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród zmyślony 13:48, 01 sty 2014

Do góry
Myszorku - piękna metamorfoza!

a najbardziej mnie urzekł podjazd i ścieżki
jak to takim czasie oceniasz grys?ja mam obok podjazdu planowanego brzozy i boję się zamiatania.... bardzo naturalnie wygląda taki podjazd)

i jeszcze podoba mi się umiejscowienie placu zabaw na rabacie. rozumiem ze plac stoi na korze...jak ci się sprawdza takie podłoże? nie brudzi za bardzo dzieciaków? ja się obawiam własnie brudzenia - zwłaszcza przy zjeżdzalni

pozdrawiam w Nowym Roku!!! Wszystkiego Najlepszego!

Ogród Dominiki 09:43, 31 gru 2013

Do góry
Domi, życzę by ten kolejny rok i ten kolejny i następny obfitowały w realizację pomysłów Twoich. Niech Ci zdrowie dopisuje i wszystko układa się pomyślnie.

PS Moja choinka ma 310 cm, zastanawiałam się w Wigilię czy ktoś jeszcze miał taki problem jak ja (z nieoczekiwaną wielkością choinki i natychmiastową potrzebą kupienia większej ilości bombek). Zdjęcia jak zwykle urocze, ogród jak zwykle uroczy. Zdjęcia brzozy są absolutnie najpiękniejsze.
W miniformacie 20:13, 29 gru 2013

Do góry
Beatko witam poświątecznie .mało po forum buszuje bo opona straszna mi urosła , więc wieczory absolutnie nie siedzące mam , a i wzrok mi komp okrutnie zepsuł . Jednak zaglądam do moich miłych dziewczyn , bo tęsknota jakaś mnie dopadła .Buziak wielki zostawiam . aaaa dekoracja z patyków absolutny hit dla mnie . ja też w tym roku postawiłam na patyczaki . wianki z gałązek wierzby i drugi z brzozy , więc rozumiesz dlaczego mnie zachwyciła twoja dekoracja
Dwa ogrody 00:08, 26 gru 2013

Do góry
Aniu, Bogdziu, Małgosiu - lubię wszelkie manualne zajęcia, ich wykonywanie sprawia mi dużo przyjemności. Zaczynałam jak wiele z Was, robótki na drutach, szycie na maszynie, Danusia wspominała kiedyś o tym... Takie były czasy. Pierwsze karmniki dla ptaków i ozdoby do ogrodu robiłam z brzozy. Młotek i gwoździe oraz piła nie są mi obce. Internet pozwolił na poznawanie nowych technik rękodzieła bez specjalnych kursów. Praca zawodowa też czasami zmusza do aktywności twórczej. To tak odnośnie aniołów, pomysł z gazety Piękno i Pasje, Kasia pierwsza pokazywała je u Bogdzi. Wianki, serducha, anioły, stroiki itp. robię wykorzystując naturalne materiały, pasmanterię, koraliki, masę solną, gips itp. ale to wszystko w zależności od potrzeb. Np. muchomory przy niebieskiej donicy uszyłam z filcu i lnu ze dwa lata temu. Jak co roku zrobię coś nowego to jest baza, którą można wykorzystać w wielu nowych konfiguracjach. No i ważne jest, aby mi "grało", z modą czy bez niej. Trochę taka niespokojna dusza ze mnie, muszę próbować czegoś nowego... i jak się udaje to jest fajnie.

Życzę wszystkim dalszego miłego świętowania.

Na Francuskiej 00:09, 24 gru 2013

Do góry
Ania74 napisał(a)
Witam! Świetnie wyglądają Twoje ozdoby!!! Wianki boskie! Mówię szczerze! No i naprawdę przepiękne pierniki! Masz kobieto zręczne ręce, a właściwie talent... Ja mam upieczone pierniki, ale jeszcze niepolukrowane Kiedyś też nie przepadałam za piernikami, ale od kilku lat pieczemy wg fajnego przepisu, dzięki któremy pierniczki są po prostu boskie. Mięciutkie od początku do końca, rozpływają się w ustach, pychota!
U mnie przygotowania do świąt ciągle w powijakach... Adaś (najmłodszy) trochę choruje, nie śpi za dobrze i tym samym zabiera mi moje cenne wieczorne godziny. Starszaki też chorowali, ale na szczęście już dochodzą do siebie.
Bardzo spodobał mi się kosz wiklinowy z gałązkami żywotnika i chyba brzozy... Kurczę! Takie proste a jak pięknie wygląda... Może jeszcze zdążę od Ciebie go zgapić A te czerwone kuleczki to z czego są?
Zdrówka dla synka... my jeszcze na szczęście nie przerabialiśmy anginy...

Witaj Aniu. Dawno Cię nie było, ale tak to jest jak choroba w domu a Święta za pasem.
Po raz kolejny dziękuję za miłe słowa Ozdoby świąteczne u mnie zawsze jakieś były, ale wianki robię dopiero 2 rok- dzięki inspiracjom z Ogrodowiska no i pierniki też 2 rok. Lukrowanie zajmuje dużo czasu, ale nawet to lubię. Też mam jeszcze dopieczoną partię pierników i chyba już ich nie polukruję tak ładnie, zrobię jakieś bazgrołki- chyba, że mi się odmieni
W koszu gałązki z... nie wiem właściwie z czego. Kupiłam na kiermaszu świątecznym. A te kulki są na 1 gałązce, kupione w ub. roku w kwiaciarni.

Buziam gorąco i mykam do Ciebie.
Na Francuskiej 07:53, 23 gru 2013

Do góry
Witam! Świetnie wyglądają Twoje ozdoby!!! Wianki boskie! Mówię szczerze! No i naprawdę przepiękne pierniki! Masz kobieto zręczne ręce, a właściwie talent... Ja mam upieczone pierniki, ale jeszcze niepolukrowane Kiedyś też nie przepadałam za piernikami, ale od kilku lat pieczemy wg fajnego przepisu, dzięki któremy pierniczki są po prostu boskie. Mięciutkie od początku do końca, rozpływają się w ustach, pychota!
U mnie przygotowania do świąt ciągle w powijakach... Adaś (najmłodszy) trochę choruje, nie śpi za dobrze i tym samym zabiera mi moje cenne wieczorne godziny. Starszaki też chorowali, ale na szczęście już dochodzą do siebie.
Bardzo spodobał mi się kosz wiklinowy z gałązkami żywotnika i chyba brzozy... Kurczę! Takie proste a jak pięknie wygląda... Może jeszcze zdążę od Ciebie go zgapić A te czerwone kuleczki to z czego są?
Zdrówka dla synka... my jeszcze na szczęście nie przerabialiśmy anginy...
Ogrodowe przygody 22:12, 21 gru 2013

Do góry
moje pierwsze wianki
dziś robiłam 3 szt ale tylko jeden przyozdobiłam
muszę dokupić ozdoby
ze świerku na brzozowych podkładkach 3 szt.

1 z brzozy na lampie

tę choinkę z makaronu wykonała moja 7-letnia córeczka Ula

jeden wianek bez ozdób trafił pod orzechy

Ogród u stóp klasztoru 15:02, 18 gru 2013

Do góry
Krysiu, Halinko-dziękuję za uznanie. sama jestem zaskoczona ,że udało mi sie upleść wianki .dotąd robiłam na gotowych podkładach.jeden wianek jest z brzozy a kominkowy jest z wierzby płaczącej
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:19, 17 gru 2013

Do góry
podobają mi się wszystkie kolory i takie duże gwiazdy po 7 kwiatków i przysadziste ale takie maleńkie też - niestety nie spotkałam małych różyczek gwiazdek

a to w mojej pracowni w twórczym nieładzie

praca w plenerze daje szansę żeby popatrzeć w bok a kolor pnia brzozy w słońcu cudowny

Ogród cioci 17:49, 17 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Gosia, niezle poszalałaś z dekoracjami slicznie
Świeczniki piekne alez tych pokus jest,,,!!

Irenko pokus jest teraz bez liku Choinkę z brzozy widziałam superową ale Emuś powiedział że taką zrobi i zrobił już szkielet I anioły z wikliny piękne tyż do ogrodu by pasowały.No ale w przyszłym roku też coś nowego będę chciała więc się troszkę hamuję Buziaczki
Ogród cioci 17:42, 17 gru 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Małgoś, ależ Ty masz dekoracji, istne szaleństwo. Świeczniki piękne, jak przyjaciółka nie będzie chciała to ja przygarnę

Masz dużą inwencję twórczą- jeszcze przydałby się śnieg , taki prawdziwy

Pozdrawiam

W górach śnieg jest. Jak popatrzę do góry to go widzę ale na dole tylko mróz Mogłoby popruszyć troszkę chociaż Emuś zrobił mi jeszcze choinkę z brzozy jak dokończę to pokażę Kocham święta i inwencji wtedy faktycznie mam w nadmiarze
Jurajski Ogród 19:19, 15 gru 2013
Do góry
Z dekoracjami jesteś i tak o krok przede mną - ja tylko oglądam gotowe i tak już zostanie
Bombka-broszka na gałązce brzozy (?) - taki delikatny szczegół niczego więcej to miejsce nie wymaga, by przyciągnąć uwagę, bo samo w sobie ma uroczy klimat

Pozdrowienia ciepłe przesyłam Ci Agnieszko

Od ogrodu do łąki i stawu 17:27, 14 gru 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Witam Dominiko,
podziwiam wasz piekny i zadbany ogród. Przebiegłam przez czły watek i z kazdym kolejnym zdjeciem coraz bardziej mi sie u was podobało. Te brzozy, takie juz dorodne, ławeczka, różanka, busz roslin na rabatach - wszystko slicznie zakomponowane i dopieszczone. Gratuluję !

Co do klimatów swiątecznych to nie bądź taka skromna, wianek piekny ci wyszedł w tym roku, choć i ubiegłorocznym dekoracjom tez niczego nie brakuje. Tak trzymaj, widac że jestes zdeterminowana i dobre sie czujesz w tematach : natura- ogród- kompozycje. Jesli dostaniesz sie na wymarzony kierunek ( czego ci szczerze zycze ) to bedziesz sie czuła jak ryba w wodzie.....
Pozdrawiam i na pewno tu jeszcze będę zaglądac .

Dziękuję bardzo mam nadzieję, że wszystko co napiasłaś odnośnie studiów się spełni
za resztę komplementów i pochwał bardzo dziekuję miałam Wam pokazać dalszą część ogrodu, ale taki klimat świąteczny tu zapanował, że nie zdążyłam jeszcze.. pozdrawiam!
Od ogrodu do łąki i stawu 15:58, 13 gru 2013

Do góry
Witam Dominiko,
podziwiam wasz piekny i zadbany ogród. Przebiegłam przez czły watek i z kazdym kolejnym zdjeciem coraz bardziej mi sie u was podobało. Te brzozy, takie juz dorodne, ławeczka, różanka, busz roslin na rabatach - wszystko slicznie zakomponowane i dopieszczone. Gratuluję !

Co do klimatów swiątecznych to nie bądź taka skromna, wianek piekny ci wyszedł w tym roku, choć i ubiegłorocznym dekoracjom tez niczego nie brakuje. Tak trzymaj, widac że jestes zdeterminowana i dobre sie czujesz w tematach : natura- ogród- kompozycje. Jesli dostaniesz sie na wymarzony kierunek ( czego ci szczerze zycze ) to bedziesz sie czuła jak ryba w wodzie.....
Pozdrawiam i na pewno tu jeszcze będę zaglądac .

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:16, 12 gru 2013

Do góry
dominika_rew napisał(a)
Bardzo podoba mi się u Ciebie to, że masz tak ciekawe, różnorodne pokrojem rośliny - pięknie to wygląda, nawet jak jest szaro a to co szron zrobił z brzozami tylko upewniło mnie w tym, że w tle mojego ogrodu na pewno muszą być brzozy..zawsze są piękne

Zawsze w tle będą wyglądać zjawiskowo, ale trzeba pamiętać, że pod nimi nic nie urośnie, tylko wrzosy, ale Ty, akurat lubisz wrzosy

jesień i zima

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:05, 12 gru 2013

Do góry
Bardzo podoba mi się u Ciebie to, że masz tak ciekawe, różnorodne pokrojem rośliny - pięknie to wygląda, nawet jak jest szaro a to co szron zrobił z brzozami tylko upewniło mnie w tym, że w tle mojego ogrodu na pewno muszą być brzozy..zawsze są piękne
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:27, 12 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)

Taa, szron potrafi czynić cuda i malować piękne obrazy, a ta stercząca lampeczka to dopiero rozgrzała temperaturę

Jednak brzozy w tym szronie to dopiero jest widok

z takimi widokami uwielbiam zimę, co normalnie jej nie lubię
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:22, 12 gru 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

to ujęcie przepiękne szczególnie z tą sterczącą lampeczką w środku

Taa, szron potrafi czynić cuda i malować piękne obrazy, a ta stercząca lampeczka to dopiero rozgrzała temperaturę

Jednak brzozy w tym szronie to dopiero jest widok

Witam ogrodniczo :) 20:42, 12 gru 2013

Do góry
Iwona my mieszkamy w podobnym 'klimacie'. Wokół też same pola i wieje jak diabli. Możesz ze spokojem sadzić świerki - np.kłujący ma fajny 'misiowaty' wygląd natomiast serbski szybko rośnie i wygląda jak panienka (tak mówi mja babcia) - ma taki smukły pokrój, jakby suknia. Możesz też śmiało sadzić daglezje. Jak obserwuje okolice gdzie mieszkam jest tu dużo samosiewów brzozy - też nieźle sobie dają radę. To z większych nasadzeń jako mniejsze to możesz śmiało sadzić niezawodne thuje oraz wolniej rosnące cisy (gleba zasadowa). Zdjęcia doślę jutro
Wilcza Góra 14:20, 11 gru 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Uwielbiam brzozy, z chęcią bedę kolejne zdjęcia oglądala

Marzenko,
my głównie z powodu tych brzóz w Wilczej się znaleźliśmy...bardzo nam się zamarzył ogród z takim naturalistycznym "kawałkiem"
na wiosnę planujemy trochę ujarzmić ten teren, żeby wyeksponować urodę pojedynczych brzóz, bo panny się już z nich robią...wcześniej był lasek... a teraz to już las i to już zobowiązuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies