Antracyt -
Pamiętasz może jakie dzwonki masz w tej kompozycji? Czy ona stoi w półcieniu czy raczej w słońcu? Planuję czymś podsadzić hosty w donicy, w półcieniu i taki duet byłby idealny. Wydaje mi się, że z tyłu, za różą czai się jeszcze jasnota plamista?
Te dzwonki to chyba dalmatyńskie - jak na razie są super, zimują w donicy i dobrze przyrastają, czasem je przytnę i od nowa się zbierają. Do host fajnie też będą wyglądały paprocie, bodziszki, żurawki, ale tez kokoryczka -
tak tam jest jasnota - ona u mnie jak chwast i tym chwastem obsadzam tez donice - odsadzam - trzeba od czasu do czasu tez przyciąć - w donicy były i nie przemarzły - zobaczymy jak po tej zimie bedzie.
PrawieBory - dziękuję Ci bardzo za przemiły wpis - i to jeszcze z Borów Tucholskich - ach żebyś wiedziła jak mam wspaniałe wspomnienia z tamtych okolic

.
Gdzie jest Twój wątek - masz ogród ? - pozdrawiam i czekam na śnieg
Joku - hehe na miejscu tak, na razie trawa tam się zbiera więc ławka schowana ale siedzenie pod brzozą dopiero teraz doceniłam
Mgdulska - dzięki, pozdrawiam również noworocznie - wciąż jeszcze chyba można
HannaR - to klon jesionolistny odessanum - trzeba ciąć, kształtować - no nie wiem czy kolejny raz bym go wybrała - teraz jest taka oferta drzewek w szkółkach - tylko wybierać i dopasować do charakteru miejsca.
Popcorn - Karola najlepszego !
ElżbietaFranka - również wszystkiego dobrego na ten rok !
Alija - bardzo mi miło jak czytam co piszesz - super że masz swój wątek - coś już podejrzałam - oj jest wiele inspiracji - pokazuj !
ryska - również wszystkiego dobrego - pozdrawiam
Bardzo dziękuję wszystkim za wpisy jak i za to że zaglądacie - trochę mnie to stresuje, ale też cieszy.
Idziemy dalej z rokiem 2020 - zdjęć coraz mniej - i jest już październik
ławka odstawiona, trawa wysiana
jest ciepło ale jesień już zaawansowana
na pierwszym planie kłosowce które bardzo lubię i wysiewam
moja rabata bylinowa osiaga apogeum kwitnienia