Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Rododendronowy ogród II. 21:12, 25 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
zerknęłam szybko, patrze ptak na rh i aż mnie dreszcz przeszedł jak zobaczyłam jaki ten rh skulony, przez sekundę już myślałam że to aktualna fotka...

Ta fotka z pokurczonym rh ze stycznia ale śnieg dziś u mnie cały dzien na ogrodzie się utrzymał , wcześniej są zdjęcia z ogrodowego poranka.Teraz jest 7 stopni to do rana pewnie stopnieje.Pozdrawiam Aniu.
Rododendronowy ogród II. 21:06, 25 lis 2013

Do góry
zerknęłam szybko, patrze ptak na rh i aż mnie dreszcz przeszedł jak zobaczyłam jaki ten rh skulony, przez sekundę już myślałam że to aktualna fotka...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:59, 25 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
no czas na kopce, czas, myślałam, że w tym tygodniu zdąże ale czasu mi zbrakło... ja tam lubię dekorowanie. Widziałam ostatnio prześliczne ozdoby choinkowe srebrzysto-białe i złote, zakupiłam też u Kasi ogromniaste 'lodowe' sople i wianek (w drodze), wypaczyłam materiał na obrus. I co najważniejsze słyszałam już 'last christmas'

edit
sprawdziłam w fotach i jeszcze 2.12 róze u mnie 'stały' a od 7.12 byl śnieg i mróz do świąt

Dzisiaj już 20 km za Wrocławiem leżał śnieg... A u nas nic a nic

Magda70 napisał(a)

No dobra bo wyjdę na lenia śmierdzącego...ja tylko ogrodowo się leniłam...
W domu pracowalam jak mróweczka...i imprezowałam oczywiście...

Kiedyś trzeba od ogrodu odpocząć!
Sebek napisał(a)

Ja slyszalem Last Christmas we wrzesniu w Esce Ale to dla jaj puscili kawalek
Marzenko macham i nie moge sie doczekac Twoich dekoracji Swiatelka na choinke tez musze dokupic, 500 sztuk to stanowczo za malo

500 szt mało
Gabisia napisał(a)
Dzięki za cynk ze światełkami Marzenko. Musze do casto po włókninę, korę i może maty dostanę….
Ale w tym roku będzie szał światełkowy coś czuję

Bedzie szał....
asc napisał(a)
Madżen.. biały kabel czy czarny kable.. nie ma znaczenia, znaczenie ma z czego ten kable jest zrobiony.. Natomiast wizualnie.. nie polecam białych kabli na drzewka bo są bardzo widoczne, bardziej niż czarne, a mam takie i takie.. co w łapcie wpadło na ostatnią chwile do kupienia Ale na domek.. musss białe
Odczuwalna temperatura różni się od tej na termometrze... jak jest wilgotno i wiatr to zawsze czujemy, że jest zimniej
Moje róże nie kopczykowane, woda z instalacji nie wydmuchana, oczka nie polikwidowane.. lampek nie dokupiłam i nic nie powiesiłam.. dziś mam lenia na maksa...

Białe tylko na budynek a właściwie na żaluzje aluminiowe, na dzewka bedą czarne

Kurcze miałam zadzwonić do czlowieka od nawadniania i zapomniałam....

Rench napisał(a)
Wyczytałam,że krokusy będziesz jeszcze sadziła,a ja dzisiaj się zastanawiałam,czy jak dokupię jeszcze czosnków to nie będzie za późno
A co,gleba jeszcze nie zamarzła

No właśnie gleba jeszcze miękka
ka1sia napisał(a)
krokuski jeszcze można? no to chyba dokupię
buziaki, Marzenko

Chyba póki ziemia nie zamarźnie... Nigdy tak póżno nie sadziłam
ewa004 napisał(a)
Marzenko może weźmiesz mojego lenia na przechowanie ,co ci szkodzi przecież jeszcze listopad jest

Przechowam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:48, 25 lis 2013

Do góry
właśnie wrócilam z ogrodu... nie było wyjścia trzeba było z latarką czołową kopczyki robić. Wysypałam 15 worków kory i torfu, ale jeszcze mi przybrakło, potrzebuje jeszcze z10 worków... 'za dnia' okryłam perukowca w donicy. W tej chwili u mnie -2 wcześniej było +1 i wyobraźcie sobie że kora na rabatach jest 'przyłapana' przez mróz...jutro będę chyba róże kładła
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:43, 25 lis 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Takie obrazy z rana to miód na serce zwłaszcza gdy za oknem paskudnie zimno, wieje, pada...
Mamusia i synek prześlicznej urody ! Buziaki

oj dzięęęęękuję <3
Mój skromny ogródek 18:41, 25 lis 2013

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Witaj na Ogrodowisku Marysiu
Przyszłam zaciekawiona przywitać się Widzę piękny, zadbany ogród i wytrawną Ogrodniczkę
Jest fajny artykuł Danusi nt roślin okrywowych, w archiwum 02 grudzień 2011, niestety nie mogę wkleić linka

Pozdrawiam
Wietrzyku wlaśnie post wcześniej podałam linka wydaje mi się że z okrywowymi ta rabata jeszcze zyska i będzie mniej pracy, bo wiadomo z trawnikiem pomiedzy krzewami to mordercza praca...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:54, 25 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
o kolejna poznanianka witaj!
dwa razy wróciłam do zdjęć, teraz tak buro, że zapomniałam o kolorze w ogrodzie

i tak jak na tą porę roku masz pięknie dzięki zimozielonym
Mój skromny ogródek 08:29, 25 lis 2013

Do góry
proszę bardzo:

https://www.ogrodowisko.pl/szukaj?utf8=%E2%9C%93&q=okrywowe
Mój skromny ogródek 08:28, 25 lis 2013

Do góry
Marysiu ja za bardzo na okrywowych się nie znam ale zapewniam, że wybór jest duży. U siebie mam zimozieloną runiankę i ciętą w dywan trzmielinę oraz macierzankę. Wiem że dziewczyny mają różniuteńkie okrywowe. Chociażby bluszcz. wpisz w wyszukiwarce ogrodowiskowej okrywowe.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:47, 24 lis 2013

Do góry
dominika_rew napisał(a)

Pięknie!
przyszłam się ujawnić, jako stała obserwatorka Twojego wątku
masz jeden z moich ulubionych ogrodów na tym forum, widać, że to Twoja pasja
o kolejna poznanianka witaj!
dwa razy wróciłam do zdjęć, teraz tak buro, że zapomniałam o kolorze w ogrodzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:44, 24 lis 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Ale koleżanka wygrzebała ładne zdjęcia Synka proszę uściskać urodzinkowo. Wykapana mama. Masz szczęście , że podobny ..... Mnie się nie udało
Sylwia mój pierwszy podobny do M , każdy kolejny bardziej podobny do mnie. Wiesz może to metoda
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:04, 24 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

ech tutaj gdzie pas kory w projekcie mam cisy ale ciągle myślę....

Pięknie!
przyszłam się ujawnić, jako stała obserwatorka Twojego wątku
masz jeden z moich ulubionych ogrodów na tym forum, widać, że to Twoja pasja
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:23, 24 lis 2013

Do góry
Dzięki słodzinek z niego pierwsza klasa...
Mój skromny ogródek 21:21, 24 lis 2013

Do góry
Marysia napisał(a)
Ana-art to trawka którą koszę małą kosiareczką - ale może za jakieś 2 lata krzewy się rozrosną i nie będę już kosić. Nie mogę dać tam kory ani kamyczków, ponieważ to jest trochę góreczka i gdy przyjdzie ulewa to by poszło wszystko z wodą - pozdrawiam
a ja bym wypieliła, byłoby bardzie uporządkowane, jak nie chcesz kory, kamykow to lepiej wyglądałoby coś niskiego okrywowego
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:55, 24 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Widze, ze na spotkaniu byla sama śmietanka wśród projektantów, nawet Sławek jechal tak daleko
E>
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:53, 24 lis 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Tak wygląda jeszcze nieskończony, saute , ale już powieszony dla lepszego zobrazowania

aaaaa ja mam taką samą... ścianę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:40, 24 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
no czas na kopce, czas, myślałam, że w tym tygodniu zdąże ale czasu mi zbrakło... ja tam lubię dekorowanie. Widziałam ostatnio prześliczne ozdoby choinkowe srebrzysto-białe i złote, zakupiłam też u Kasi ogromniaste 'lodowe' sople i wianek (w drodze), wypaczyłam materiał na obrus. I co najważniejsze słyszałam już 'last christmas'

edit
sprawdziłam w fotach i jeszcze 2.12 róze u mnie 'stały' a od 7.12 byl śnieg i mróz do świąt

Ja slyszalem Last Christmas we wrzesniu w Esce Ale to dla jaj puscili kawalek
Marzenko macham i nie moge sie doczekac Twoich dekoracji Swiatelka na choinke tez musze dokupic, 500 sztuk to stanowczo za malo
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:33, 24 lis 2013

Do góry
jasne, że poczekamy u mnie też będzie srebrzyście może z jakimś dodatkiem ale jeszcze pomysłu brak
Mój skromny ogródek 20:19, 24 lis 2013

Do góry
też przychodzę z rewizytą. Powiedz co tam masz na tej rabacie z migdałkami jako 'dywan'?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:12, 24 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A skąd mają wziąć środki na realizację programu jeśli nie z reklam? Chyba ze będziemy płacić abonamet telewizyjny x 100?. I tak będziemy oglądać za te środki programy typu doku soap.... Np kartki z wakacji....
A mi się marzy taki "How to be a gardener" po polsku... I niech sobie lokuje Azofoska swoje produkty do woli.... Byleby dala pieniądze na realizację takiego programu.

I niech sobie będą takie programy jak "Odlotowy ogród w TTV . Dla mnie nigdy dość programów o metamorfozach ogrodowych... przecież przymusu oglądania nie ma.
mi tam też nie przeszkadza, byleby było coś fajnego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies