Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Enya73 20:49, 24 lis 2013

Widzę, że zainicjowałam ciekawą dyskusję
Slawko 20:54, 24 lis 2013

Sebek napisał(a)
Widze, ze na spotkaniu byla sama śmietanka wśród projektantów, nawet Sławek jechal tak daleko

Była i to wielka Trochę daleko ale warto było (prawie 4 godziny pociągiem)... była to też moja pierwsza wizyta w stolicy i zapewniam, że nie ostatnia Także można uznać, że reprezentacja Ogrodowiska była, wraz z Szefową Maja też była... "ta z ogrodu"
ana_art 20:55, 24 lis 2013

Sebek napisał(a)
Widze, ze na spotkaniu byla sama śmietanka wśród projektantów, nawet Sławek jechal tak daleko
E>
Jadzia68 21:23, 24 lis 2013

Danusiu metamorfoza u Ciebie spektakularna zresztą jak wszystko co robisz. A taki program to było by coś. ......
monteverde 21:25, 24 lis 2013

Ciekawe wypowiedzi, nie będę oryginalna jeżeli napiszę, że Dana by mogła wystąpić w swoim programie podobnym do Carol Klein jak już zmiany zrobi w swoim ogrodzie i u babci Jasi ale by było ciekawie
kaisog1 21:45, 24 lis 2013

A ja sobie myślę, że taki program to nic dobrego... Natomiast to o czym Szefowa nie pisze wprost to świetny pomysł

...aaaaa i o książce zapomniałam To jest też świetny pomysł Chociaż książka to już chyba jest..... wystarczy czytać O.
Gabisia 21:48, 24 lis 2013

Ja też nie jestem fanką projektów odlotowego pana, ale nagrywam sobie, bo uszczęśliwia mnie cokolwiek o ogrodach
Jak program w TTV będzie miał mało widzów, to na lepszych kanałach nie ma co liczyć na nowy program, bo zainteresowania ni ma.
Nam się tylko tak wydaje, że jest aż tylu maniaków ogrodowych, bo my jesteśmy w takim "ogrodowym kręgu"
W Anglii ludzie mają inną tradycję ogrodową, inne poczucie estetyki i piękna.
Wydaje mi się, że my się dopiero budzimy w tej kwestii.
U nas raczej wanna zardzewiała w ogrodzie jest częściej spotykana niż jakieś tam topiary…
Większość moich sąsiadów zatrudniło firmy ogrodowe, które założyły im trawniki i rabaty - koniecznie z białymi kamyczkami….
Dziś po kamyczkach nie ma śladu, bo chwasty zdominowały, a po kulach bukszpanowych zostały poczochrane, brązowe straszydełka
Niestety tak rzeczywistość…
Przepraszam za ten wywód i smutny ton, coś mnie tak naszło.
AlKa 22:02, 24 lis 2013

A ja myślę że kiedyś to się zmieni Była moda na taniec, teraz jest na gotowanie to i na ogrody przyjdzie
Gardenarium 23:01, 24 lis 2013

Masz rację, zmieni się. Musimy jeszcze tylko dojrzeć "ogrodowo? w sensie, żeby więcej osób w Polsce ogrody obchodziły. I to będzie ten przełom.

Ale to jeszcze kilka lat, Ściągamy po kolei wszystko, co gdzie indziej popularne, nieważne czy mądre, czy potrzebne, ale jest.

Może kolej przyjdzie na ogrody Ja też wychowałam się na Gardener's World w latach 90-tych i jestem wdzięczna stacji WOT, że to zakupiła, moje życie ogrodnicze potoczyło się we właściwym kierunku.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:13, 24 lis 2013

Wiecie co robiłam zawsze zimą? W kółko oglądałam nagrane Rajskie ogródki Geoffa Hamiltona i Świat Ogrodów, pamiętam nawet głos lektora Dosłownie w kółko i wcale mi nie przeszkadzało że dwudziesty raz to oglądam. Kochałam te programy z Geoffem a potem Alanem T.

To dopiero było coś.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies