Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zacisze Alicji 22:52, 11 sty 2021

Do góry
Hanusiu! Magnolia mojego taty. Odrosła i już jest taka, jak przed cięciem.

Przerwa na kawę... 22:48, 11 sty 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Jeszcze nie doszłam do końca rozkmin, więc może powielę jakiś pomysł, ale może żeby powiększyć rabatę, nie zaburzać widoku z okna, ale zrobić mały myk ze ścieżką od strony domu.... może dawałoby to większy dostęp do ronda nawet po częściowym zabudowaniu trawnika wokół niego roślinami. Drugi dostęp od tradycyjnej strony.. tak sobie myślę po dłuższej przerwie bez jakiegokolwiek kombinowania ogrodniczego...

Kasia, twoja propozycja też jest fajna. Nawet bardzo. Mam teraz rozrysowany plan ogólny więc kilka wersji prowadzenia ścieżki sobie rozrysuję. Ja ogólnie tu pokombinuję ze zrobieniem gdzieś tu przejścia. Wersja Kasyi jest najprostsza do realizacji, mówiąc szczerze ale twoja daje szerszą rabatkę na przedzie. Inaczej i rondo by zostało bardziej rondowate
Przerwa na kawę... 22:24, 11 sty 2021

Do góry
antracyt napisał(a)

Mam jedną piżmówkę i powoli czaję się na kolejne. Wyglądają tak lekko z pojedynczymi kwiatami. Perskie są za to pięknie egzotyczne w odbiorze W ogóle nie kojarzę tego miejsca ze zdjęcia(pewnie przez brak liści ), tzn pergolę rozpoznaję, ale nasadzenia nie za bardzo. Obok masz juz jakieś róże?
Ja miałam jedną ale zepsułam przesadzaniem. Hultemie mam 3, są śliczne. Kiedyś nie lubiłam ale są idealne na przód rabaty. Delikatne, oblepione owockami na jesieni.

Co do miejsca to ono jest omijane przy zdjęciach. Nic tam nie ma ciekawego do pokazania. Ambrowiec jeszcze mały, płotki przeszkadzają a akebia zjada wszystko po drodze. Jest zaraz przy tym przejściu.
Przerwa na kawę... 22:10, 11 sty 2021

Do góry
Jeszcze nie doszłam do końca rozkmin, więc może powielę jakiś pomysł, ale może żeby powiększyć rabatę, nie zaburzać widoku z okna, ale zrobić mały myk ze ścieżką od strony domu.... może dawałoby to większy dostęp do ronda nawet po częściowym zabudowaniu trawnika wokół niego roślinami. Drugi dostęp od tradycyjnej strony.. tak sobie myślę po dłuższej przerwie bez jakiegokolwiek kombinowania ogrodniczego...

Ogród w dolinie 22:09, 11 sty 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Elu, dzieci zjeżdżają na sankach z drogi gruntowej, rzadko jest tak odśnieżona, żeby nie można było się z niej poślizgać.
Sąsiedzi mówili, że zanim kupiliśmy działkę to tu wszyscy zjeżdżali na sankach
Dzisiejszy bałwan

A Ty nie zjeżdżasz?
Napisz, że chociaż pomagałaś ulepić tego bałwana .
U mnie śniegu brak.
Ogród w dolinie 22:02, 11 sty 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Jestem w trakcie czytania ale te foty musiałam zacytować nim skończę. Cudne te bodziszki a ja szukam właśnie zestawień pod sosny i one mi tam by pasowały

Bodziszek korzeniasty Ingwersens variety Pięknie pachnie
Tak wyglądał 18 grudnia
Ogród w dolinie 21:58, 11 sty 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Duet bodziszek korzeniasty i kocimiętka.

I frontowa przed przeróbką, po lewej widać potworzaste przywrotniki.
Krzewuszka obsypana, piwonia w bloku startowym. Bodziszki kantabryjskie zaczynają.

W tym roku zrobiłam eksperyment z cięciem pięciorników, przycięłam tylko końcówki i już wiem, że to był błąd. Trzeba ciąć co najmniej o połowę.

Jestem w trakcie czytania ale te foty musiałam zacytować nim skończę. Cudne te bodziszki a ja szukam właśnie zestawień pod sosny i one mi tam by pasowały
Przerwa na kawę... 21:51, 11 sty 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Lensy i hultemie głównie. Lensy bo potrzebuję coś sporego do rozpięcia na płot, o tu pod ambrowcem. Likwiduję 1 płotek, pnącze (akebię) na nim i pigwowca pod nim.

Jeszcze nie wiem czy Ballerina tu będzie czy Alden Biesen.

Mam jedną piżmówkę i powoli czaję się na kolejne. Wyglądają tak lekko z pojedynczymi kwiatami. Perskie są za to pięknie egzotyczne w odbiorze W ogóle nie kojarzę tego miejsca ze zdjęcia(pewnie przez brak liści ), tzn pergolę rozpoznaję, ale nasadzenia nie za bardzo. Obok masz juz jakieś róże?
Komendówka 21:28, 11 sty 2021

Do góry
Brakuje rąk. Jestem, czytam, pozdrawiam. I dobrego, spokojnego Roku życzę. Jakość byle jaka, bo mi telefonik kilka razy upadł i się potłukł. Mało ważne. Ściskam Was. Na serio. Mocno! Mocno!
Przerwa na kawę... 21:24, 11 sty 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
A jakie róże trzymasz w koszyku?
Lensy i hultemie głównie. Lensy bo potrzebuję coś sporego do rozpięcia na płot, o tu pod ambrowcem. Likwiduję 1 płotek, pnącze (akebię) na nim i pigwowca pod nim.

Jeszcze nie wiem czy Ballerina tu będzie czy Alden Biesen.
Ptasi gaj 21:16, 11 sty 2021

Do góry
Jutro ma padać śnieg. A na razie jakoś mi mało radośnie. Chyba dlatego, że w tym roku okropnie łatwo przemarzam
Dla rozweselenia dodałam do ptasiej stołówki filiżanki
Nie mam dobrych zdjęć, ale się pochwalę. Sikorki doceniły i po 2 dniach 3 filiżanki były puste. Ptaszki niestety chwilowo odleciały, gdy dosypywałam ziarna i orzechy.

Sałatka pokrzywowa 21:13, 11 sty 2021

Do góry
Sałatka pokrzywowa 21:12, 11 sty 2021

Do góry
A to już ze spaceru po okolicy

Czy to nie fajne, że można ze śniegu ulepić takiego śmiesznego człowieka i ludzie to robią

Sałatka pokrzywowa 21:09, 11 sty 2021

Do góry

Sałatka pokrzywowa 21:08, 11 sty 2021

Do góry
Sobota 9 stycznia. Przyszły zamówione ciemierniki, fajne, nie powiem, ale co za pomysł wysyłać sadzonki w styczniu??
Zadołowałam w szklarni, muszą przeczekać do roztopów

Płożące iglaki lubiące cień 20:24, 11 sty 2021

Do góry
Tam gdzie mam działka za Piasecznem od Wawy jest mnóstwo samosiejek. Te sosny sobie rosną na ugorach nikt im tam nie przeszkadza z każdej strony mają słońce. Niektóre bardzo duże. Taki gatunek sa kopiaste i bardzo gęste. Uwielbiam chodzić wśród tych sosen. Jesienią mnóstwo grzybów.
Nawet nie opadają z igieł. Nigdzie się z tak pięknymi sosnami nie spotkała.

Bardzo.lubie sosny szczególnie czarne.

Ponizej zagajnik sosnowy dosyć spory

Ogród z zegarem 20:02, 11 sty 2021

Do góry
Ja nie powinnam się odzywać, bo się na planowaniu nie znam.
Ale ponieważ nie rozumiem tych planów to się odezwę.
Proporcje na pierwszym rysunki to prawie kwadrat. A drugi to taki raczej prostokąt w proporcji 2 do 1.
Na pierwszym jest z boku kojec, a zgodnie z drugim to kojec jest gdzie indziej, a planujesz coś przy samym tarasie.

EDIT: I jeżeli dom jest na dole pierwszej kartki to dlaczego na dole tej kartki jest żywopłot.

Sezon 2017 u Hanusi 19:30, 11 sty 2021

Do góry
Basiu, dziękuję za miłe słowa. Staram się.

Jeszcze raz hortensje- g,orą vanilie fresch, dołem limelight

Cztery łapki - zwierzęta domowe 19:27, 11 sty 2021

Do góry
gosika67 napisał(a)
Biszkopt

Rudy

O mam podobnego sąsiada też taki rudy, często zaglada do naszego ogrodu jak Aza jest w domu
Cztery łapki - zwierzęta domowe 19:24, 11 sty 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Moje koty, rodzeństwo Nina i Igor.

Fajne takie całe białe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies