Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 01:38, 20 mar 2021

Anabell napisał(a)
Elu,
czyścia ojejku, odmienić nie umiem czyściec.

nie wysiewaj, ja tyle go wywalam to posadzę do doniczek i zabierzesz.
Dwa dni temu całe wiadro usunęłam.

też przyszły mi nasiona rudbekii Cherokee Sunset i jeszcze jedną Gloriosa Double Daisy.

Dopiero teraz zauważyłam pomyłkę zamiast Dance odpisałam Hani.

Jakie nie porządne skutki. A skąd wiesz czy nie mieli predyspozycji do nadmiernej krzepliwości. W EMA to nie siedzą konowały tylko znani lekarze którzy żeby zjedli na dopuszczaniu szczepionek do stosowania.
Przecież Polacy też tam są.

Nie ma w co zastanawiać tylko trzeba się szczepić.
daszum 13:00, 20 mar 2021

Ela, na pewno się zaszczepię, jednak mam już "swoje lata" i wolałabym zaszczepić się szczepionką Pfizer lub Moderna.

Byłam z moją mamą 2xrazy na szczepieniu i wiem jak wygląda wywiad lekarski przed szczepieniem - lekarz nie zapytał mamy (95 lat) jak się czuje, natomiast bardzo interesowało go czym zajmował się mój nieżyjący od 36 lat tato.
Gosialuk 14:24, 20 mar 2021

Elu zaglądam i czytam, że też czekasz na ocieplenie. Też mam kwiatki na balkonie, ale tak zimno, że tylko przez szybkę oglądam. Mi się udało kupić z miesiąc wcześniej w Obi przecenione ciemierniki białe po 6 zł. Ładne krzaczki tylko przesuszone trochę. Powycinałam suche, posadziłam do donicy i teraz codziennie na nie spoglądam.
Mam jeszcze bratki i krokusy, ale nawet ich posadziłam do donic, zimno i nie chce mi się.
ElzbietaFranka 15:18, 20 mar 2021

Gosialuk napisał(a)
Elu zaglądam i czytam, że też czekasz na ocieplenie. Też mam kwiatki na balkonie, ale tak zimno, że tylko przez szybkę oglądam. Mi się udało kupić z miesiąc wcześniej w Obi przecenione ciemierniki białe po 6 zł. Ładne krzaczki tylko przesuszone trochę. Powycinałam suche, posadziłam do donicy i teraz codziennie na nie spoglądam.
Mam jeszcze bratki i krokusy, ale nawet ich posadziłam do donic, zimno i nie chce mi się.

A ja Gosiu przyjechałam godzinę temu obeszlam wszystko i nic nie drgneło u mnie w przyrodzie jak było tak jest.

Zimno jak cholewcia wiatr chłodny zaledwie 1,5 stopnia ale wiatr sprawia, że odczuwalnosc chłodu wyższa. Idę jeszcze karmniki napelnic, pochodzę może mi się zechce coś zrobić.

Ja nie wiem czy coś z tych ciemiernikow wyrośnie. Tak sobie teraz kalkuluje kupiłam 6 szt po 12 zł tj 72 zł z dostawą dołożyłbym 12 zł i miałabym 2 ladne krzaki. Widzisz taki to interes jak się człowiek napali.
Z nudow człowiek siedzi przed komputerem i daje się przez swoją głupotę nabierać na tanioche. A to wcale nie prawda jak wszystko policzysz za i przeciw to nie warto sprowadzac przez internet.
Jedynie jestem bardzo zadowolona z cebul lilii. Piękne cebulki przyszły.

Idę działać

Trawę przesadzam w inne miejsce czekam bo tam są czosnki muszą pokazać liście.

greg66 16:51, 20 mar 2021

Ja już rudbekie Cherry wysiałem, częśc w domu resztę potem dam do ziemii.
A tak w ogóle to zrobiłem dziś pierwsze zakupy: mahonia i bażyna czarna. Tę bażynę to dokupię bo ona w ilości będzie ładnie się prezentować.
Zdrowia i uśmiechu i ciepła bo u mnie dziś snieg i zimno.
Milka 17:29, 20 mar 2021

Coś jednak widać w ogrodzie Ale masz rację, zimno jak cholera, naprawdę dziś wyjątkowo, najgorzej, no bo niby koniec marca, a daje popalić. Rok temu to magnolie i wszystko inne kwitło u mnie. Stoi i czeka na ciepełko.
Ja choć zadowolona, bo mam wyczyszczone, ale miałam pomocnicę wczoraj i jeszcze w poniedziałek będzie. We dwie szybciej.
Buziolki
ElzbietaFranka 18:37, 20 mar 2021

Milka napisał(a)
Coś jednak widać w ogrodzie Ale masz rację, zimno jak cholera, naprawdę dziś wyjątkowo, najgorzej, no bo niby koniec marca, a daje popalić. Rok temu to magnolie i wszystko inne kwitło u mnie. Stoi i czeka na ciepełko.
Ja choć zadowolona, bo mam wyczyszczone, ale miałam pomocnicę wczoraj i jeszcze w poniedziałek będzie. We dwie szybciej.
Buziolki

Milus a ja myślę kilka razy kogo by zatrudnić aby mi pomógł. Potem myślę, że nic nie zrobię bo jak zacznę pokazywać to więcej czasu stracę i w dodatku dużo gadam a czas leci. Trudno potrwa to dłużej ale zrobię sama.

Potwornie zimno u nas teraz -3.

A to różnica 2020 lewa i obecnie o tej samej porze

A tutaj porównanie oczka

Przy wrzosach 2020 i poniżej 2021. Mało tego bażanty sobie zrobiły tam kąpielisko ziemne. Gniazda porobiły.

ElzbietaFranka 21:07, 20 mar 2021

greg66 napisał(a)
Ja już rudbekie Cherry wysiałem, częśc w domu resztę potem dam do ziemii.
A tak w ogóle to zrobiłem dziś pierwsze zakupy: mahonia i bażyna czarna. Tę bażynę to dokupię bo ona w ilości będzie ładnie się prezentować.
Zdrowia i uśmiechu i ciepła bo u mnie dziś snieg i zimno.

Grzegorz az popatrzyłam co to za roślina ta bażyna czarna. Fajna niska roślinka bardziej okrywowa. Powoli rośnie.

Z tym ciepłem to tragedia taki przeraźliwy ziąb.

Też jutro może zasieje rudbekie chery zobaczę jak wschodzi.

daszum 21:16, 20 mar 2021

Elu, u Ciebie rzeczywiście wiosna bardzo spóźniona.
U mnie tulipany i żonkile mają po 10 cm.
SlonecznyOgrod 21:52, 20 mar 2021

Różnica w porównaniach jest ogromna

Może później będzie ładna wiosna i wszystko nam wynagrodzi
Ziąb straszny, ja zimą się tak grubo nie ubierałam jak teraz