Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przerabianie ogródka pod swój gust 09:54, 20 wrz 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Bardzo mi się te kwiatowe portrety podobają
Wzgórze chaosu 09:48, 20 wrz 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Śliczne hortki, piękne hakone. Cudne klimaty u Ciebie.

Z hortensjami poszłam na łatwiznę. W krótkim czasie dają szybki efekt
Poza tym jakoś nie widziałam małych bylinek przy starych drzewach, krzewach i iglakach. Gdybym jeszcze mogła zrobić szersze rabaty to by się udadło. Niestety działka jest raczej długa i wąska. Stąd hortensje.

A hakone uwielbiam. U ciebie na rondzie jest mega
U mnie tej masy pod glediczją już nie ma. Wczoraj znów dzieliłam. Oby mrozów szybko nie było.

Sobotnie podziały

Wzgórze chaosu 09:36, 20 wrz 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Woooo ale rabacisko powstaje - super - zdradź mi gdzie takie piękne rozchodniki nabyłaś?

Powiem ci Kasiu, że taka rabata to wyzwanie, zwłaszcza jeśli idzie o moją zmienność. Jednego dnia chcę minimalistycznie, drugiego mnie nosi No i poniosło starą babę w kierunku różu Czyżby jakieś deficyty i niedobory w dzieciństwie

Rozchodniki mam od lipca. Nabyłam 6 sztuk u Urbaników. Piękne sadzonki były. Jeszcze w pąkach. Odmiana Cherry Truffle.

Teraz nieco umęczone czekaniem na posadzenie. One mają ogromny potencjał, jednak na rabacie z tą żółtą limonką coś mi nie leżą.
Mam na nie plan B Jeśli za rok nadal będą mnie tu męczyć, pójdą do dereni. Mam nawet fotkę z przymiarek po zakupie.

Ładnie z tą pissardi i dereniami, prawda?

Zieleń, drewno i antracyt 09:28, 20 wrz 2020

Do góry
Wczoraj na nowej części wsadziłam srylion drzewek i krzewów owocowych, wywiozłam jeszcze więcej taczek mojego "wspaniałego piachu", nawiozłam tony kompost, kory i obornika, żeby nowe nasadzenia miały szansę się zadomowić. Jak sobie pomyśle, że czeka mnie jeszcze przesadzanie malin, pigwowców, nibypnącej róży i sadzenie liściastego żywopłotu, to coraz bardziej jestem pewna, że nie będę się spieszyć z myśleniem nad nową rabatą Dzisiaj nie robię nic... No może tylko do arboretum w Kórniku na spacer skoczę

Przyjemnego dnia

Ogród Małej Mi 2017 09:25, 20 wrz 2020

Do góry
Kobietki, dzięki za tyle komplementów. Jak to powiedziała moja synowa, za każdym razem jak przyjeżdża to twierdzi, ze teraz jest najpiękniej w ogrodzie Ona odbiera ogród tylko zmysłami, jako laik ogrodowy, i tak w ogrodzie jest, zawsze coś się dzieje fajnego. A bałagan i pilne rzeczy do zrobienia są dla niej niewidoczne.. to widzę tylko ja ..... Wy też byście wdizały.
Ekipa telewizyja nie dość że sympatyczna to jeszcze zmontowała program bardzo ładnie i fajnie moim zdaniem. Program krótki trudno pokazać wszytko. Nie pokazali całego ogrodu jest jeszcze fronton, tyle alejki , sad ... jest co robić.. jestem w ciągłym niedoczasie. Pracuję na swoim, wiec nie mogę po 8 godzinach zamknąć drzwi i pójść do domu, mam wnuki w wieku w którym chętnie u mnie przebywają i trudno im tego odmówić.
Ogród zaprezentowali naprawdę rewelacyjnie, nie mam nic do zarzucenia. Wyciągnęli z niego to co najlepsze, czyli widoki ogólne, bez detali. Z mojej bezustannej paplaniny stworzyli logiczną ciągłą jedna wypowiedz.. No dobra, to była jedna ciągłą wypowiedz , a oni wybrali fragmenty . Ci co mnie znają osobiście wiedzą ,ze jak zacznę to mogę szybko nie skończyć ..
Telewizja kłamie.. ogród wypiękniwszy niż w realu, ja piękniejsza też, .. a dzieci grzeczniejsze niż w realu.. i to jest prawdziwa telewizja I jak mogło mi się nie podobać Cieszę się, że Wam też eis podobało.

Agata, ja nie nagrałam bo nie mam jak.. wiec jakby co to Ciebie się uśmiechnę o kopię, niby jest w internecie.. ale trzeba mieć dostęp do internetu by obejrzeć .. Szkoda tylko, że jak byli to miałam zepsuty filtr i woda byłą z lekka szrekowa.. teraz by moje rybencje się zaprezentowały rewelacyjnie. Za to ogród nie był jeszcze zarośnięty bo to początek sezonu wiec wyglądał lepiej. teraz jest busz i to przestało mi się podobać.

Wzgórze chaosu 09:19, 20 wrz 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

ta kompozycja bardzo udana

A tak jęczałam na wiosnę, że nie lubię tego zakątka. Gdy wszystko kwitnie szybko zmieniam zdanie

Dębowe zakątki 09:15, 20 wrz 2020

Do góry
Wzgórze chaosu 09:14, 20 wrz 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)

No to się ładnie zagęściło. Nie było rabaty, jest rabata .

Jakie to proste kochana, kto by tam pamiętał o miesiącach przekopywania Pstryk i jest W przyszłym roku tetrisy jak nic, bo głowa mi pęka od ilości i roślin i tego ... różu. A miało być tak minimalistycznie, biało zielono.

Wzgórze chaosu 09:07, 20 wrz 2020

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Czy Ty właśnie wszystko wykopałaś?? Czy to inna rabata?
Szalona Ty!

Molinię transparent mam i uwielbiam, jest bardzo wysoka i się nie kładzie...

Molinia to moje odkrycie tego sezonu. Rok temu była taka niepozorna. W tym dała mi już trzy nowe sadzonki. Oby się przyjęły

Ta ogromna rabata jest od wiosny "męczona". Przy drewutni miałam krzewy owocowe, pergole z jeżynami i całe mnóstwo badziewia.
Kształt w miarę przekopywania powiększał się coraz bardziej Trawnika ubywało no i jest mega rabacisko
Sadzę od ponad tygodnia i skończyć nie mogę. Połowa roślin ze swoich podziałów i przeprowadzek. Reszta zbierana od lipca.

Wczoraj było już tak Bliżej niż dalej

Stanowisko przy przyszłym stoliku z dwoma krzesełkami coraz bardziej mi się podoba.

A miały tam być anabelki strong Muszkieterki mnie uratowały Dziękuję Dziewczyny!!!

Wzgórze chaosu 08:48, 20 wrz 2020

Do góry
Po zdjęciach widać jak układa się cień pod rabatą ze świerkami. Zdjęcia były robione przed południem. W południe i po południu jest tam dużo słońca, wręcz patelnia. W zeszłym roku myślałam o posadzeniu tylko gaury. Świetnie dałaby radę, a co najważniejsze, zasłoniłaby nieco gołe pnie.
W tym roku plan jest inny. Mam dwie gaury pod kousem, za dużo zamieszania robią

Waham się czy puścić bluszcz po pniach. Gdyby świerki były zielone, zrobiłabym to już dawno. Ale widziałam bluszcz na srebrnych świerkach, no średnio mi się to podoba. Z drugiej strony patrzenie ze stolika na suchulce w środku nieco dobija

Jako,że świerki są srebrne myślałam o łanie jakiejś trawy, która będzie do tych niebieskości pasować. Nie może być wysoka, musi lubić słońce i suchość w nogach.
Mam w tym roku stipę od Abiko. Daje radę na patelni przy wykuszu. Na ten moment myślę, że taki łan pod świerkami byłby super. Zieleń stipy pasowałaby mi do zieleni wokół a kwitnące beżowe kłosy grałyby ze srebrem świerków, dereni i borda pissardi, buków, klona.

Czy widzicie zamiast tych kamieni i żwirku stipę???
Myślę, że myjąc gary w kuchni widok falującej trawy byłby całkiem fajny i relaksujący
Wzgórze chaosu 08:48, 20 wrz 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Iwonko zahortensjowałaś Się Cudne są hortensje bukietowe o tej porze rokuPod świerkami też miejsce rozegrasz

Po dwuletnim analizowaniu tematu dwóch srebrnych świerków doszłam do wniosku, że na razie zostają. Przesłona jaką dają przez cały rok na ten moment jest ważniejsza od wrażeń estetycznych.
Całe rondo po zmianach tak mi się podoba, że świerki coraz mniej widzę Wzrok skupiam na wszystkim wokół.

Świerki dają przesłonę od ulicy i przyjemny cień przy stoliku pod brzozami.

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:48, 20 wrz 2020

Do góry
W tamtym roku poraz pierwszy sie nie przebarwil, juz cos bylo wiec nie tak. A w tym nie to,ze usychaly cale pedy to juz teraz zaczal gubic mase lisci. Szkoda go.Ale ten zywoplot za nim usuwamy za dwa tygodnie, wiec moze mu sue warunki poprawia.

Dębowe zakątki 08:46, 20 wrz 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
O jaka rewolucja. Dziś piękna pogoda sprzyjała przesadzankom. Nie dziwię się, że już zaczęłaś. Ja też działałam. Ale fotki dopiero będę robić. I moje przesadzanki robocze na razie, musiałam wysadzić sadzonki z doniczek.

Ogród ogólnie trzyma sie dobrze. Teraz jedna rabatę przekształcam, to uporządkowanie nie jest ładne.
Ale w przyszłym roku powinno być już tam ładniej.
Limka i Vanilka są dosyć spore. Największe. I bedę je przesadzać wiosną.
Mam nadzieję ,ze mi sie uda. Tej wiosny duża magnolie przesadzała i udało się.
No właśnie, miałam zabrać sie na wiosnę do tych prac.
A ja już zabrałam sie i je w większości zrobiłam.
Na wiosnę bezie lżej i hortki i trawy będą miały gotowe miejsce.
Zaraz pójdę zobaczyć, co ty tam u siebie tworzysz

Dębowe zakątki 08:43, 20 wrz 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Ania
bardzo fajna przeróbka rabaty

Fotki ogrodowe prześliczne lubię Twoje spojrzenie na ogród
Miłego wekendu

Miałam zaczynać na wiosnę.
Ale zaczęłam teraz. Na wiosnę tylko przesadzę te duże hortensje.
Przyznam ze z drżeniem serca. I trawy. I wykończenia.
Bardzo dziękuję za miłe słowa. I cieszę się, ze moje patrzenie na rośliny i ogród komuś się podobają

Dębowe zakątki 08:38, 20 wrz 2020

Do góry
Anusia napisał(a)
Aniu ale masz kolorow. Caly czas ogrod w pelnym rozkwicie. Wszystko blyszczy w sloncu.

Ano jeszcze mam. Sporo mam dalii. I dzięki nim i innym kwitnącym jest kolorowo. To ja bardzo lubię
Teraz już ponownie cieszymy sie z ciepełka i słoneczka. Oby nam była długa i ciepła jesień

Ogród Basi i Romka 08:35, 20 wrz 2020

Do góry
Poranna rosa i trochę jesieni

I jeszcze kwietna łączka ona nie szykuje się do jesieni

Ogród do odnowy 08:25, 20 wrz 2020

Do góry
rozbuchane bodziszki doczekały się mocnego cięcia

Ogród do odnowy 08:22, 20 wrz 2020

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 07:19, 20 wrz 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Gosia
w takim razie wiosną się okaże co to za krzak

zakwitła moja nowa rudbekia -mam nadzieję ,że będzie wieloletnia - taką kupiłam ....a jak czytam ,to te cherry brandy jednoroczne i już zgłupiałam jaka ta będzie -bo kolor ma niesamowity ....

potrzebuję identyfikacji tej hortensji -posadziłam 3 sztuki ,a jedna jest zupełnie inna -mus dokupić taką jak na fotce-ale karteczki nie wiem ,gdzie dałąm ....

Chery Brandy, zachwyca mnie zawsze, raz przezimowała u mnie, w kolejnym roku padła. Zostały mi chyba jeszcze nasiona to znowu wysieję... jak nie zapomnę

Hortensja musi urosnąć by ją rozpoznać ale to i tak może być trudna sprawa. Jest teraz taka masa hortensji mnożonych in vitro, że trudno je poznać
Jeżówkowe-Love 07:07, 20 wrz 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Sadźce z tegorocznego siewu .. Wielkie a jednocześnie delikatne

Motylek

I niedawno przenoszone hortensje ..mają się dobrze

Ładny i duży ten sadziec u Ciebie ja swój sadziłam taki niewielki jesienią w zeszłym roku i ma raptem dwa kwiaty nie za wielkie ale są
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies