Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:49, 01 kwi 2015

Do góry
Agniecha, jakby były, to najlepiej inne/podobne, ze 3-4 max jeszcze więcej nie wcisnę, mimo szczerych chęci Jak Magnolia chce, to ten ciemny niech bierze, chyba taki sam mam jak nie to biorę
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:45, 01 kwi 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Trzymam kciuki za Antka. Denerwował się?

dzięki.
Raczej się nie spinał.

Ale ciemierniki, aż ślinka leci- piękne!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:09, 01 kwi 2015

Do góry
łooo Matko, w Rzeszowie już taka wiosna? zieloniutko się zrobiła, kwiaty i magnolia pięknie kwitną-takie widoki cieszą oko ogrodnika!
pozdrawiam
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:54, 01 kwi 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

ej Ty szpiegu mały

ps. może mi coś wyszpiegujesz na front przed hojnami. wyrzucam wszystkie trawy i nie wiem co tam. Męczę się już od jesieni. tam patelnia jest. myślę o czymś zielonym zima i moze kwitnacym. pierwsza dabrówka mi do głowy przyszła w ilości 60 szt jako plama.

gdzie ta dąbrówka by była?
Odradzam Ci ją jednak- w większości ogrodów prawie co sezon łapie mączniaka i wyglada nieciekawie od późnej wiosny do końca sezonu. Dzika czasem daje radę np u mnie, ale ja mam sucho bardzo.

ślinię się do Twoich mebli i puszystych kobiet w ogrodzie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:49, 01 kwi 2015

Do góry
Nie ma tego złego- wyspałas sie przynajmniej, czy zrywałaś się w nocy co godzinę sprawdzić czy macie jeszcze dach? U nas też wiało, wiele razy w nocy wydawało mi się że łamie nam drzewa, ale nie,to tylko wietrzny niepokój.

Dzisiaj Anto własnie pisze test na koniec podstawówy..duzy facet się zrobił.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:36, 01 kwi 2015

Do góry
Cudne ciemierniki.Zwłaszcza ten ciemny, bo takiego nie mam, to i bardziej się podoba.Tak to już jest.To czego nie mamy to kusi znowu
Magnolia piękna.Moja jeszcze w głębokich pakach, ale ona jest późniejsza.
Tysiąc radości i utrapień 08:23, 01 kwi 2015

Do góry
Mimo chłodu,wiosna jak widać pięknie się rozwija i kolorowieje u Ciebie.Pięknie.
A magnolia. WAW!!
Moja jeszcze uśpiona,ale moja nie należy do wczesnych.Zawsze kwitnie na początku maja dopiero.ale i tak ja lubię..bo jak nie lubić mojej imienniczki
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:43, 31 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Bez turecki.. nie słyszałam... .. będę śledzić jak kwitnie
A doniczkowe cebuli też daje po przekwitnięciu do gruntu i rosną
Oj by się prognozy nie sprawdziły, bo będziemy płakać

Ania pokażę jak ten bez zakwitnie o ile nie zmarznie ...
bo prognozy mnie przerażają
wczoraj zobaczyłam jakie magnolia ma pąki to zamarłam ...

nawet nie przyszło mi do głowy do niej zaglądać

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:00, 31 mar 2015

Do góry
Olili napisał(a)

Ten uśmiech to moich sto słów ..
Magnolia się trzyma...

Niestety z bliska kwiaty zbrązowiały
Pszczelarnia 15:59, 31 mar 2015

Do góry
pięknie
Dekiel-cudny,wypracowany
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 15:13, 31 mar 2015

Do góry
kachat napisał(a)
Podoba mi się bardzo ten wysoki zielony gąszcz za basenikiem i trochę w lewo od niego:

Co tam rośnie..? Jakaś tuja chyba wielgachna, sosna..? Szukam wysokich i szerokich zimozielonych głównie

Fiołki masz cudne, i już za kwitnienie się biorą... U siebie też dałam zdjęcie moich fiołków, ciutkę inaczej wyglądają

A co to za roślinka na tym zdjęciu..? Liście trochę jak tulipan, ale żeby niebieski..??

pytanie nr 1 - to olbrzymie to tuja / żywotnik olbrzymi, on taki wielgachny roście, obok sosna czarna, przed nimi kwitnący hibiskus. Potem cyprysik groszkowy, wierzba sachalińska wiśnia Royal burgbundy, magnolia gwiździsta i parasolowata i metasekwoja która konczy - jak cofniesz sie w fotka to tam jest stara altana o tej porze - widać iglaki
Pyt. 2 to cebulica
Ogród w Alei Lipowej... 13:43, 31 mar 2015

Do góry
Moja magnolia miesiąc wcześniej niż zwykle zaczyna kwitnienie, a nadają przymrozki w nocy. Jest już duża nie wiem czy uda mi się ją okryć na noce.

pąki sa teraz w takiej fazie jak na tym zdjęciu z 26 kwietnia 2013

u Was tez już kwitną magnolie?
Ogród w budowie - nieustającej 08:20, 31 mar 2015

Do góry
No to dorobiłam się wczoraj gorączki i czegoś w rodzaju zapalenia oskrzeli i muszę siedzieć w domu. Oj, bardzo byłam pływająca wczoraj po południu. Już nie pamiętam kiedy ostatnio mnie złe dopadło, katar się nie liczy.
Zalety takiego stanu rzeczy są takie, że można siedzieć cały dzień w domu w ciepłej piżamie i skarpetach z pyszną, pachnącą, "moją" herbatą.

Karola - dzwony przyjechały dużym samochodem, więc promem i autostradą. Transport w tym przypadku był prywatny i nic mnie nie kosztował.
Żeby włożyć je do bagażu samolotowego - bez szans bo zagrożenie stłuczeniem ogromne, gabaryty trudne to spakowania i ciężar narażający na wielkie koszty.

Vita Rabarbar rośnie szybciej, ale nie ekspresowo, a na placek będzie potrzeba więcej niż te trzy dłuższe łodygi.
Modrak i dla mnie jest wielką niewiadomą, zdawaj relację na bieżąco koniecznie tu, albo i tam.
Magnolia się trzyma, mimo że dzisiaj w nocy temperatura spadła poniżej zera.

Mira i Monteverde - znam sposób na omszenie sztuczno-naturalne, ale spróbuję poczekać na to, co się wydarzy do jesieni.

Kasya - no tak, wybielony rabarbar jest słodszy, więc "od razu z cukrem". Ale nie próbowałam jeszcze, więc wszystko wam opowiem, jak już dojdzie do zbiorów i pieczenia placka.
Od razu mówię, że placek będzie według przepisu genialnego naszej ś.p. Jotki, już nie robię innego drożdżowego ciasta, a jego smak doceniła sama autorka przepisu na spotkaniu u Małej Mi w zeszłym roku - i ona i ja przywiozłyśmy wtedy po blasze tego ciasta z rabarbarem właśnie.
Ponieważ spodziewam się pytań nt. placka, podaję link do przepisu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3651-ciasto-drozdzowe-jotki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:06, 30 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
jesze babka ozdobna ( nie jako dywan)
mam ją od jesieni, ale podkochuję się w niej ze dwa lata.
Cudna, co?
http://kwietnik.com.pl/pl/p/babka-czerwona-Rosularis-lac.-Plantago-major-kod-8754/7904

A ja pomyślałam, że to o mnie no rozczarowałam się
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:02, 30 mar 2015

Do góry
Zdjęć nie mam ale w zeszłym tygodniu sporo zrobiłem. Po pierwsze wertykulacja wszystkich trawników, wypożyczyłem porządny spalinowy wertykulator. Poszło migusiem. Ręcznie pewnie do tej pory bym się męczył.
Nad stawem poprzesadzałem miskanty, pograbiłem i wysiałem trawę. Teraz tylko czekam na ciepło bo podlewa się samo Na weekend majowy powinno być już fajnie.

Kupione bukszpany pokazują pączki, znaczy żyją. Tulipany wielkie już, magnolia gwiaździsta otwiera pączki.

Jutro sprawdzę buki w centrum ogrodniczym. Może upoluję coś przed dom.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:02, 30 mar 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Piekne te twoje donice, u nas nie ma takich rozmaitości wiosennych kwiatów, Bogdzia ma racje...albo ja nie umiem szukać
Tytus na tle donic jak rzeźba wyglada
Magnolia gwiaździsta sliczna.
U nas zimno, deszczowo i szaro-buro
Pozdrawiam

Na pocieszenie napisze, ze u nas buro i zimno rowniez
Rozmaitości u nas są w ZC i na giełdzie. Może musisz wstać o 6 w sobote rano i na giełde wyruszyć? Ale wybor hortensji mały, musze jeszcze po jedna turzycę do ZC wyruszyć bo fajnie z hortensja wygląda.
Ogród pod trzema dębami 19:24, 30 mar 2015

Do góry
Kilka zdjęć kwitnących nowości.

Ciemirnik w końcu zakwitł

Szafirek z jednym listkiem

Magnolia się zbiera

Tulipany botaniczne

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:08, 30 mar 2015

Do góry
Przed chwilą moja rozwinięta magnolia przeszła test na wytrzymałość....
Byłą burza z piorunami, gradem, deszczem i śniegiem. Zrobiło się czarno, tylko błyskawice rozświetlały niebo.. a teraz poszła sobie... i zostawiła biały świat.
Mam biało.
Piesia przycisnęło i musiał w taką pogodę wyjść.. to początek burzy... jak w nocy.

"W kolorze blue" 16:28, 30 mar 2015

Do góry

Magnolia masz czubek derenia Czosnki też są
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:04, 30 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

ale wiedz że teśiowe i ciotki pukają się w głowę że babkę eksponujesz. i myślą czy pozwolić dzieciom się wychowywać u Ciebie, bo to może być groźne!

I bez babki tak myslą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies