Sadziliśmy, co 2m, tak urosły, że sie połączyły; co idzie poza prostokąt, przycinam, mogą iść tylko w górę; te co zaczynają kwitnąc, to Cunnigham White, ma piękny kulisty pokrój
Do tego dażę. W przyszłym tygodniu u mnie formowanie pod sosnami potem sadzenie. Mam tu mydło i powiodło trzeba wszystko zmieszać.
Milus co ile masz posadzone rody na tej Kępie.
I jak się nazywa ten pierwszy co zaczyna kwitnąć.
U mnie werbena późno siana. Stipa kilka razy, każda kuweta w innym terminie.
Werbena później posiana gdyż w zeszłym roku wczesniejsza szybko przekwitła.
W głębię mam tysiące małych wydaje mi się, że to werbena za tydzień będzie wiadomo.
Jestem w autobusie i pisze. Jadę protestować. Ręce opadają widząc0 to co się dzieje. Tydzień czasu każdemu bym dała dziecko duże dziecko aby się nim zajmował przez 24 godziny.
Jak u Irenki się wysiewają, to jest takie prawdopodobieństwo, że u Was też.
Dostałam od Irenki zeszłego czerwca sadzonkę kosmosu, ale czy u nas się wysiała...
Nalało...to za dużo powiedziane. Ale jest lepiej niż było. Chociaż tyle...
Jutro miało padać, ale już się zmieniło Tylko ochłodzenie zostało w prognozie.
Odnosnie kosmosu czy one się same wysiewają? Pytam poniewaz przechodzac przez inne osiedle jest duzy klomb 0 średnicy ok 6 m i kazdego roku rosnie na nim kosmos. Dzisiaj zauwazylam ze znowu rosnie ok 7 cm sadzonki tez tysiące roslo. Ale to bardzo fajnie wyglada jak kwitna, różne kolory.
Plusy i minusy miasta sa. Kazdy "sloik" uwielbiaja tu byc ale po walowkę jedzie w swoje strony. Wawa sie wyludnia we wszelkie świeta. Och jaki spokoj będzie w przyszlym tygodniu.
Tez mam drzewa z jednej strony na szczescie nie ma wilgoci bo od poludnia nie ma drzew. Teraz kwitna deby zolto wszędzie omien nie otwieram bo wiatr.
Kamienie chyba, ze zamierzasz podlozyc cos pod kamienie to dobrze zanim swiezo wysypane. Zbierz lopata do wiekszej dinicy z dziurami na dno rozłoż jakas drobna siatke przelej woda ostrym strumieniem ziemia zostanie na dnie zwir rozłożysz ponownie.
Nasiona stipy w Obi Zawsze sa. Stipa sie wysiewa jak ja raz wysiejesz, ale nie wiadomo, czy ci zakwitnie jak pozno siałaś. Najwyżej kup z dwie doniczki u ogrodnika i wsadz aby sie wysiala, moze tez przezimowac ale to ryzyk fizyk. W naszym klimacie.
Aniu moje stipy o roznym czasie siane. Jedna mam taka te same nasiona, ze w kuwecie jest 23 trawki. Trzymam zlepie z tego kępkę, ale codziennie sie zabieram i tak wychodzi ze nic nie wychodzi.
Ale to zabawa nie zla polka z tymi wysiewami, podlewac wcześniej latac za sloncem z tymi kuwetami. Trzeba miec cierpliwosc a msm jej juz coraz mniej.
Wiesz Iza jak biegli pomyslałam o tobie. Bedzie jeszcze maraton Warszawski urzadzany na poczatku wrzesnia tam sa rozne odleglosci. Zob w necie.
Miałam dzisiaj wysiewy doniczkować i znowu nie zrobilom ciągle mi czasu brakuje.
Ja im nie wierze kazda stacja ma inna prognoze. Musi byc potezne wyż aby wszystkie to samo mówiły.
Roma odpowiedzialam u siebie na twoje dylematy związane z zywopłotem.
Wszystkie tawulki sa ładne wiosna i po przycieciu jak mlode listmi odbijają. Zawsze przycinam po okwitnieciu i na nowo wypuszczają listki później jesienią pięknie się przebarwiaja.
Ja też długo się przyzwyczajalam, prawdę mówiąc nie korzystam z dużych atrakcji raz od wielkiego gwiazdu jak rodzina przyjeżdża nie mam na to czasu.
Roma też sobie nie wyobrażam żywopłotu z choin dla mnie są one za delikatne. Geście ładnie po przycieciu ale nie to nie dla mnie.
Zywotnik polecam, pierwsze pytanie ile metrów masz tego żywopłotu. Jak widzisz u mnie na fotkach cześć mam że szmaragda cześć, tui brabant.
Szmaragd jest droższy, i ładniejszy nie trzeba ciąć po bokach, brabant tańszy szybciej rośnie ma ładny zapach trzeba ciąć aby ładnie wyglądał.
Każda tuja ładnie rośnie jak ma sucho tzn nie jest zalewana, zastoiny wody to jest wykluczone. Wtedy trzeba je sądzić na podwyższeniach.
Wystawa południowa nie szkodzi zywotnik wprost przeciwnie lubi słońce.
Zobacz u mnie szmaragdy rzut na ogród gdzie są tawuly, a nad głowami szmaragdow brzozy sąsiadów.
Elu ja właśnie zaczynam pikowanie od pomidorów.
Ps. Budowa postępuje powolutku. Plan na zimę zamieszkać, a jak wyjdzie to się okaże.
Z rabatami coś tam sama modzę. Jak już trawy rusza to całość pokażę.