Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

roma2 21:01, 24 kwi 2018

Figielka napisał(a)
Witam,
Wprosiłam się na spacerek.
Fajny ogród powstaje, radość z drobnych rzeczy aż bije po oczach.
Pozdrawiam.

Figieko dziękuję za odwiedziny. Faktem jest, że lata płyną, a u mnie do ogrodu daleko. Taka sytuacja. I faktycznie mogłabym w odniesieniu do ogródka mego zaśpiewać (gdybym umiała), że "Ja to się cieszę byle czym". I cieszę się naprawdę
sylwia_slomc... 21:21, 24 kwi 2018

Fotki są Śliczne, tawuła daje dużo kolorów
zoja 21:26, 24 kwi 2018

ale piękne zdjęcia i jesteś wreszcie
anka_ 21:46, 24 kwi 2018

Romciu hortensja cuuudowna. Ile lat już u ciebie rośnie? Bardzo bym chciała, żeby moim się spodobało i tak pięknie rosły.
Tawuły bardzo lubię za te wiosenne kolorki, choć już kwitnienie mnie denerwuje. Ale wtedy ciacham.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
eda 21:51, 24 kwi 2018

roma2 napisał(a)
Kocimiętka rośnie i sieje się wszędzie najwyraźniej lubi mój piach

tawuła Goldflame czarodziejka wiosenna (przyznaję się bez bicia, że dopiero w tym roku przekonałam się do tych czerwono-rdzawych przyrostów)

Hej Romcia wiesz ja tą tawułę uwielbiam na wiosnę najbardziej kolor listków mnie zachwyca a najbardziej jak te listeczki są takie jak różyczki pięknie u ciebie wiosna buchneła buziaki zostawiam miłego wieczorku
ElzbietaFranka 23:32, 24 kwi 2018

Roma odpowiedzialam u siebie na twoje dylematy związane z zywopłotem.

Wszystkie tawulki sa ładne wiosna i po przycieciu jak mlode listmi odbijają. Zawsze przycinam po okwitnieciu i na nowo wypuszczają listki później jesienią pięknie się przebarwiaja.
anabuko1 11:30, 25 kwi 2018

Cudna ta twoja hortensja pnąca.Ile już ma lat ??
Ja kupiłam swoją 2 lata temu.W ubiegłym roku stała jak zaklęta.
W tym juz coś wypuszcza.Ale jeszcze ałe toto.Nawet nie ma co sfotografować.
Kocimietka i u nie się sieje.
Narcyzki piękne
roma2 11:35, 25 kwi 2018

Dla informacja o hortensji. Ma jakieś 5 lat. 2 lata stała w miejscu (no, trochę przyrastała, ale mało), trzy lata temu śmignęła lepiej, a teraz co rok duże przyrosty. I chyba kwiatki będą. Tfu, coby nie zapeszyć
BasiaLT 22:14, 25 kwi 2018

roma2 napisał(a)
I moja ukochana hortensja pnąca, która miała zeszłej wiosny dwa pąki kwiatowe, niestety pokonane majowym przymrozkiem. W tym roku naliczyłam piętnaście i mam nadzieję na choć jeden kwiat.

Wooow!!! wspaniały efekt! coś takiego chciałabym kiedyś osiągnąć ale nie na ścianie tylko na czereśni. W zeszłym roku podsadziłam ją dwiema hortensjami pnącymi ale jedna mi chyba padła bo nie daje znaku życia. Za to druga zdrowa i tłuściutka. No i dostałam szczepki od Kasi to będę eksperymentować.
Mira104 22:56, 25 kwi 2018

Romcia, a pamiętasz jak się nazywa Twoja hortensja, bo chciałam sobie na ganek przed domem posadzić ją. Co do ryjówki, to może sierść kota, psa pomoże?