Monia cieszę się ,że zajrzałaś pomimo niedoczasu
oglądałam wczoraj fotki z Twojego pięknego ogrodu ,ale jakoś szybko padłam i nic nie napisałam .....
Buziaki
jak będziesz w okolicy ,to wiesz,że drzwi otwarte
Asia wekend był przepiękny -dla mnie teraz to wymarzona pogoda do prac -jest ciepło ,ale nie upalnie ,powietrze rześkie ....uwielbiam taką wczesną jesień u schyłku lata w ogrodzie
Buziaki
Aniu krajobraz w oddali mam śliczny uwielbiam siedzieć i gapić się na góry
szkoda tylko ,że to nie Tatry ale moje Beskidy też piękne
nic się nie stało
widziałam u Ciebie kwitnącego rdesta dobrze,że się przyjęły -ten zielony u mnie ,to już strasznie się rozpanoszył ....
trzeba będzie dzielić na inne kawałki
mam jeszcze kilka fotek nie wstawianych ,to wrzucam jak leci ....
Buziaki
Basiu memory są przepiękne -fakt ,ale trzeba im miejsca sporo zostawić -u mnie rosną ogromne ,a wykopać i podzielić kępę to jest masakra
Iwonka
ona teraz dopiero czaruje -własnie dzięki Vanilkom ,rozplenicom ,rozchodnikom i wrzosom ....przez wiosnę i wczesne lato jest taka sobie ....
nowa rabata potrzebuje wykończenia i rozrośnięcia ,ale już wiadomo ,co autor ma na myśli
Buziaki
Ogólnie trawnik jest zagłodzony i to bardzo, a te ciemne plamy spowodował mocz psa. Nie sika w jednym miejscu, sika gdzie widać na ciemnozielono. Po psie załatać plamy spalone, resztę nawozić i podlewać. Kosić co tydzień.
A robal to pędrak - larwa chrabąszcza majowego. Przyczynia się do podgryzania trawnika od spodu i całe płaty wyłażą.
Ula na fotkach wszystko jakieś ładniejsze chociaż teraz ,to jesienne światło daje niesamowity urok
tak ,to Vanilki -pierwszy raz mam takie ładne tfu tfu.... bo zawsze już były poprzypalane -chyba spasowała im ta miejscówka .....
Buziaki
Iwonka każdy robi tyle ile może i ile chce ja też mam takie dni ,że mi praca nie idzie -wczoraj wyplewiłam ta rabatę z nowym grujecznikiem -i jakoś tak mi to nie szło -robiłam ją z przerwami ,a to na obiad,a to na kawę
lecę zobaczyć coś tam u siebie naprzerabiała
Buziaki
Kupiłam ją w sierpniu 2018 r. Mały krzaczek. Tak powtarza kwitnienie. W tym roku pierwsze kwitnie dużo pąków deszcze i róże gniły zanim się rozwinęły. Widać, że może osiągnąć duzo, ładny krzaczek. U mnie ok 60 cm wys.
Ma jasno zielone matowe liście.
Wierzby nie są długowiecznymi drzewami, możesz ją odmłodzić - radykalnie ciąć, czyścić zamarłe gałęzie. Nie jest to drzewo polecane do ogrodów, przynajmniej przeze mnie, właśnie dlatego, że zamierają gałązki, sypią się, a drzewo nie wygląda ładnie. Cudów niestety nie ma, że opryskasz czymś, a odżyje. Po prostu starzeje się. Tnij i czyść. Albo zdecyduj o wymianie na inne, ładniejsze drzewo.
Wacław ja po prostu w ten sposób najlepiej odpoczywam i resetuję głowę
Megi takim półksiężycem zwykłym z marketu -już trzonek wymieniałam w nim na
metalowy ,bo drewniany krótko wytrzymał .... a czasami nożem przy desce ....
Danusiu
Bardzo się cieszę ,że zajrzałaś do mnie
u Ciebie na bieżąco oglądam co nowego powstaje i zachwycam się nieustannie Waszym ogrodem
Dorii, tam zaznaczyłam że po lewej są skrzynie. Bo na tym rysunku Niestety nijak mają się pomiary do rzeczywistości,ale specjalnie zaznaczyłam gdzie to ma być. Żadnych skrzyń nie będę likwidować. Po pri brak odpowiednich pomiarow na rysunku.
Asia, po pierwsze stwierdzam, że nie jestem normalna - te wszystkie zdjęcia dokumentujące zbiory z działeczki
Naprawdę mogłabym zrobić karierę jako dokumentalistka
Zamieszczam mały wycinek z tegorocznego archiwum