Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z wilkiem zamkn. 08:06, 14 wrz 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Madzia
Oglądam na bieżąco postępy prac. Tym powerem to się chyba od Sylwii zaraziłaś.
Kanciki świetne, bardzo porządkują przestrzeń.
Całość bardzo ładna - stara i nowa.
Ciekawa jestem jak twoje przesadzane miskanty ruszą na wiosnę. Ja w przyszłym roku podejdę do tematu ich dzielenia i przesadzania. Lepiej siekierą czy piłą?

Gosia
cieszę się ,że zaglądasz
miskanty dzielił eM -siekierą .....a może piłą ,ale taką spalinową ,czy elektryczną by było łatwiej .....nie wiem ....

też jestem ciekawa czy przeżyją -chociaż te z poprzedniego sezonu -też o takiej porze przesadzane i dzielone -przeżyły i rosną ....
Buziaki

deszczowymaj napisał(a)
Madziu pszczółko kanciki brzytwa ..cały ogród dopieszczony a i ten trawniczek ładniutki

Pozdrawiam ..i zamęczaj zdjęciami jak najczęściej

Asia jakieś niedobotki fotkowe daję
dziękuję za komplementy
buziaki

Ogród z wilkiem zamkn. 08:02, 14 wrz 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Madziu .

Jaki piękny kolor .
I oczywiście kwiatek też cudo

No ale Ty masz wszystko super

Aniu
dziękuję bardzo

Monia81 napisał(a)
Madzia podziałałaś super... fajnie że na skarpie miejsce na drzewo masz, mi tam coś właśnie brakowało, poszerzenie tej rabaty wyszło rewelacyjnie. Ja tak z do skoku na ogród zaglądam, musi sobie radzić, taki czas... buziaki kochana

Monia cieszę się ,że zajrzałaś pomimo niedoczasu
oglądałam wczoraj fotki z Twojego pięknego ogrodu ,ale jakoś szybko padłam i nic nie napisałam .....

Buziaki
jak będziesz w okolicy ,to wiesz,że drzwi otwarte

galgAsia napisał(a)
Madzia
Wróciły Ci chęci i siły i już nie można za Tobą nadążyć
Pięknie działasz, oglądanie zdjęć z Twojego ogrodu to sama przyjemność
Mam nadzieję, że weekend był ciepły i miły

Buziaki

Asia wekend był przepiękny -dla mnie teraz to wymarzona pogoda do prac -jest ciepło ,ale nie upalnie ,powietrze rześkie ....uwielbiam taką wczesną jesień u schyłku lata w ogrodzie
Buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 07:57, 14 wrz 2020

Do góry
andzia458 napisał(a)
Madzia, Ty chyba w fajnej okolicy mieszkasz? Ogród piękny ale i krajobrazy w oddali też bardzo mi się podobają.

Aniu krajobraz w oddali mam śliczny uwielbiam siedzieć i gapić się na góry
szkoda tylko ,że to nie Tatry ale moje Beskidy też piękne

inka74 napisał(a)
Madzia sorry, zakładki mi się pomyliły

nic się nie stało

Urszulla napisał(a)

Fajne zamęczanie
Naprawdę jesteś dzielna. Fajnie że siły wróciły. Też chłodniej się zrobiło, sama lubię taką pogodę do pracy. Niestety mam totalny brak czasu, wiadomo.

Widać że Twój ogród cieszy się zainteresowaniem. Super kompozycje i wszystko tak szybko Ci rośnie, masz co dzielić kanciki robią dużo.

Wiesz że ten jaskrawy rdest u mnie zakwitł rdesty będą lubiły mój mokry grunt. I zawilec też się utrzymał

widziałam u Ciebie kwitnącego rdesta dobrze,że się przyjęły -ten zielony u mnie ,to już strasznie się rozpanoszył ....
trzeba będzie dzielić na inne kawałki
mam jeszcze kilka fotek nie wstawianych ,to wrzucam jak leci ....
Buziaki

ps. jak będziesz mieć luzniejszy czas ,to dzwoń

Ogród z wilkiem zamkn. 07:51, 14 wrz 2020

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Pracowita jesteś niesamowicie, ale kanty!
Teraz dojrzałam że też masz te piękne Memory?? Jej musze pomysleć gdzie mogłabym je wcisnąć wspaniałe są, robią wrażenie...

Basiu memory są przepiękne -fakt ,ale trzeba im miejsca sporo zostawić -u mnie rosną ogromne ,a wykopać i podzielić kępę to jest masakra

Iwonka napisał(a)
Nowa rabata na skarpie wyszła idealnie Uwielbiam taki kancik. A jak roślinki zarosną, zgubią wszelką pochyłość.
Red baron w masie coraz bardziej mi się podoba.
Masz tyle roślin Madzia, że nie można oczu oderwać. Przyszły rok to będzie szał po tych wszystkich tetrisach

Tę rabatę pamiętam sprzed roku jak sadziłaś wrzosy. Jest pięęęękna

Iwonka
ona teraz dopiero czaruje -własnie dzięki Vanilkom ,rozplenicom ,rozchodnikom i wrzosom ....przez wiosnę i wczesne lato jest taka sobie ....
nowa rabata potrzebuje wykończenia i rozrośnięcia ,ale już wiadomo ,co autor ma na myśli
Buziaki

Choroby trawnika 07:31, 14 wrz 2020

Do góry
MonikaMu napisał(a)

Witam
Bardzo proszę o pomoc, moj trawnik ma z 2 lata i od dłuższego czasu mamy z nim problem pies jest ale sika przewaznie w jednym miejscu wiec nie podejrzewam że to jego wina. Dodatkowo nawozimy, podlewamy a on dalej wyglada tak jak na zdjeciach. Ostatnio znalazlam również robala, czy to ich wina?
Z góry dziękuję za odpowiedzi

Ogólnie trawnik jest zagłodzony i to bardzo, a te ciemne plamy spowodował mocz psa. Nie sika w jednym miejscu, sika gdzie widać na ciemnozielono. Po psie załatać plamy spalone, resztę nawozić i podlewać. Kosić co tydzień.

A robal to pędrak - larwa chrabąszcza majowego. Przyczynia się do podgryzania trawnika od spodu i całe płaty wyłażą.
Dębowe zakątki 07:29, 14 wrz 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Wszystko piękne, ale to zdjęcie - żyleta Niesamowite
Ogród z wilkiem zamkn. 07:28, 14 wrz 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

U Ciebie Madziu świetne zestawienia kolorystyczne

Ula na fotkach wszystko jakieś ładniejsze chociaż teraz ,to jesienne światło daje niesamowity urok

Urszulla napisał(a)

Czy to Vanilki się tak pięknie wybarwiły?

tak ,to Vanilki -pierwszy raz mam takie ładne tfu tfu.... bo zawsze już były poprzypalane -chyba spasowała im ta miejscówka .....

Buziaki

inka74 napisał(a)
Przy twojej liście prac wymiękam. Ja ledwo dałam radę kawałek kostki pomalować i 2 rabaty przerobić, małe dodam. Więcej stania nad rabatą i kombinowania co gdzie i z czym niż samej roboty. Na dziś największa narożna mi została. Najpierw naleśniki a potem do ogrodu w ramach relaksu niedzielnego miłego dnia!

Iwonka każdy robi tyle ile może i ile chce ja też mam takie dni ,że mi praca nie idzie -wczoraj wyplewiłam ta rabatę z nowym grujecznikiem -i jakoś tak mi to nie szło -robiłam ją z przerwami ,a to na obiad,a to na kawę
lecę zobaczyć coś tam u siebie naprzerabiała
Buziaki

Ptasi gaj 07:27, 14 wrz 2020

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Piękna i bardzo pachnąca Munster Woody

Elu czy ta róża powtarza kwitnienie? Jaka rośnie duża? Tworzy ładny pokrój krzewu?

Kupiłam ją w sierpniu 2018 r. Mały krzaczek. Tak powtarza kwitnienie. W tym roku pierwsze kwitnie dużo pąków deszcze i róże gniły zanim się rozwinęły. Widać, że może osiągnąć duzo, ładny krzaczek. U mnie ok 60 cm wys.
Ma jasno zielone matowe liście.
Choroby i szkodniki wierzb, wierzba - Salix 07:26, 14 wrz 2020

Do góry
PawelGawel napisał(a)
Witam,jestem tu pierwszy raz na forum,dopiero zacząłem swoją przygodę z ogrodnictwem i temu podobne i chciałbym prosić o poradę.
Mam taką wierzbę mandżurską chyba i coś widzę że usycha może jest dla niej jakaś odżywka albo jakieś zabiegi aby ta odżyła bo widze już zaczątki usychania.

Dodam że dopiero teraz zacząłem myśleć aby to ogarnąć wszystko,parę lat nie było nic robiona tylko trawa koszona więc rosło to wszystko jak chciało a ja za bardzo nie mam pojęcia jak się do tego zabierać. Mam jeszcze parę śliwek i te drzewa też nie są w najlepszej kondycji,boję się aby nie uschły.

Wierzby nie są długowiecznymi drzewami, możesz ją odmłodzić - radykalnie ciąć, czyścić zamarłe gałęzie. Nie jest to drzewo polecane do ogrodów, przynajmniej przeze mnie, właśnie dlatego, że zamierają gałązki, sypią się, a drzewo nie wygląda ładnie. Cudów niestety nie ma, że opryskasz czymś, a odżyje. Po prostu starzeje się. Tnij i czyść. Albo zdecyduj o wymianie na inne, ładniejsze drzewo.
Ogród z wilkiem zamkn. 07:23, 14 wrz 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

Ależ Ty pędzisz z robotą. Szast, prast i rabata. U mnie to tak długo trwa!

Wacław ja po prostu w ten sposób najlepiej odpoczywam i resetuję głowę

sarenka napisał(a)
Ale kanciki- roeniutenkie
Czym je robisz?
Mój poprzedni szpadelek do kancikow wytrzymał parę lat, a nowy nie wiem czy wytrzyma pół roku ( a kupowałam taki sam w tym samym sklepie)

Megi takim półksiężycem zwykłym z marketu -już trzonek wymieniałam w nim na
metalowy ,bo drewniany krótko wytrzymał .... a czasami nożem przy desce ....

Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj też zrobiłam mnóstwo kancików .

Danusiu
Bardzo się cieszę ,że zajrzałaś do mnie
u Ciebie na bieżąco oglądam co nowego powstaje i zachwycam się nieustannie Waszym ogrodem

W samym słońcu 05:23, 14 wrz 2020

Do góry
Dorii napisał(a)
Rysunek na poprzedniej stronie widziałam tylko właśnie na tym planie jej nie widzę.

Dorii, tam zaznaczyłam że po lewej są skrzynie. Bo na tym rysunku Niestety nijak mają się pomiary do rzeczywistości,ale specjalnie zaznaczyłam gdzie to ma być. Żadnych skrzyń nie będę likwidować. Po pri brak odpowiednich pomiarow na rysunku.
Niby ogródek pszczółki Majki 01:00, 14 wrz 2020

Do góry

Piękny wybarwiony kolor Red Baron. A moje wiśniowe - kiepskie sadzonki
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 00:49, 14 wrz 2020

Do góry

Pięknie, pięknie, a ta fotka to moje klimaty

Rozchodnik śliczny na kolor.

Paznokietki ogrodniczki jak zawsze zdobione

Edit. Pomysłowy bukiet - zainspirowałaś mnie.
Ptasi gaj 00:42, 14 wrz 2020

Do góry
Piękna i bardzo pachnąca Munster Woody

Elu czy ta róża powtarza kwitnienie? Jaka rośnie duża? Tworzy ładny pokrój krzewu?
Działeczka w dużym mieście 00:37, 14 wrz 2020

Do góry
Asia, po pierwsze stwierdzam, że nie jestem normalna - te wszystkie zdjęcia dokumentujące zbiory z działeczki
Naprawdę mogłabym zrobić karierę jako dokumentalistka
Zamieszczam mały wycinek z tegorocznego archiwum

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:49, 13 wrz 2020

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:47, 13 wrz 2020

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:45, 13 wrz 2020

Do góry
Szersze kadry

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:43, 13 wrz 2020

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:41, 13 wrz 2020

Do góry
Mówiłam już Wam, że uwielbiam fotografować przekwitłe jeżówki?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies