Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 09:46, 08 mar 2021

Agania napisał(a)

A skąd hodowcy z Krakowa, papużki to są wszędzie, ale pozostałe cudaki, nigdy nie spotkałam nigdzie nawet ogłoszenia ?

Kaczuchy i Klara u nas z miejscowości, reszta to na jarmarku hodowcy z Małopolski. Ale to też trzeba być ostrożnym bo to jak z psiakami są hodowcy i pseudo hodowcy i to od razu widać po kondycji zwierząt po klatkach w jakich są przywiezione i po doświadczeniu i wiedzy tylko umiejętne pytania trzeba zadać. Jedyne na czym się może pomyliłam to mam wrażenie, że samczyk nimfy Maze, pan twierdził, ze ma w nieogrzewanym pomieszczeniu( dla mnie ważne bo idzie do chłodu, a on chyba był w cieplejszym bo mu trochę zimno to widać, pytanie czy się przyzwyczai. Pogoda też nie współpracuje w nocy przymrozek, a rano biało
Ale już dzisiaj kupiłam folię tunelową , a Emuś dokupi listwy na uszczelnienie zachodniej ściany
Gardenarium 10:20, 08 mar 2021

No przecież musiałam zajrzeć, mega zjawisko te ptaki Mega po prostu.
My będziemy mieli zwyczajne kury, takie aby jajka niosły żeby do ciast było swoje jajko. Ale te pstrokate mi się podobają i kochiny.

Instagram Ogrodowiska
Mgduska 10:24, 08 mar 2021

Sylwia, same przepiękności, ale ja największą sympatią darzę kurki, bo są śmieszne i pożyteczne zarazem Silki wyglądają jak przytulaki
Czy biegusy i kurki będą latem wypuszczane do ogrodu?
Roocika 11:05, 08 mar 2021

Sylwia, piękne ptaki Niech się zdrowo chowają
Moją ulubienicą będzie Lucy
mirkaka 12:17, 08 mar 2021

Obejrzałam, Brawo
Wiolka5_7 12:30, 08 mar 2021

Ale fajne ptaszki i kurki i jeszcze imiona mają,no extra !
Agania 12:46, 08 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kaczuchy i Klara u nas z miejscowości, reszta to na jarmarku hodowcy z Małopolski. Ale to też trzeba być ostrożnym bo to jak z psiakami są hodowcy i pseudo hodowcy i to od razu widać po kondycji zwierząt po klatkach w jakich są przywiezione i po doświadczeniu i wiedzy tylko umiejętne pytania trzeba zadać. Jedyne na czym się może pomyliłam to mam wrażenie, że samczyk nimfy Maze, pan twierdził, ze ma w nieogrzewanym pomieszczeniu( dla mnie ważne bo idzie do chłodu, a on chyba był w cieplejszym bo mu trochę zimno to widać, pytanie czy się przyzwyczai. Pogoda też nie współpracuje w nocy przymrozek, a rano biało
Ale już dzisiaj kupiłam folię tunelową , a Emuś dokupi listwy na uszczelnienie zachodniej ściany

Sylwia chciałabym być na takim jarmarku...a to myślisz o hodowli?
Ja muszę się liczyć ze stratą rybek po zimie, jeszcze uruchamiam akwarium
Folia podniesie temperaturę jak słonko przyświeci, tylko ta noc i te przymrozki groźne?
Zawsze możesz przenieść papużki do domu do klatki, prognozy mają być od czwartku cieplejsze
Alija 16:28, 08 mar 2021

Sylwia!
Zaniemówiłam po prostu!" Ale masz eleganckie towarzystwo w wolierze, ptasia arystokracja. Cudne te ptaszki, nie wiem, które chwalić, wszystkie są super!
To tylko życzę, żeby się zdrowo chowały. Pozdrawiam!
ElzbietaFranka 18:55, 08 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
No to lecimy z mieszkańcami woliery
Parka gołąbków pawików
imion jeszcze nie mają

ona

i on
cośmy się uśmiali bo jak zobaczył kury tak się napompował by być jak największym , że o mało się do tyłu nie przewrócił

A ja myślałam, że woliera robiona pod kury a tutaj jak w arce Noego prawie wszystkie ptaki.
Bardzo ładnie to wszystko wyszło Sylwia. Ptaki piękne. Będziesz miała ptasio-kurzy obornik. Wysyp im popiółu z kominka jak.masz kury bardzo lubią się w nim tarzać. Skorupy z jaj rozgniecione.

U nas przy kościele też duża woliera zrobię fotkę to pokaże.
Z tym zimnem to nie dobrze dla ptactwa w stres wpadną. Kurki to raczej ciepłolubne.

Niech się zdrowo chowają.
Pozdrawiam
Magleska 19:13, 08 mar 2021

Sylwia jestem pod wrażeniem cała ptasia ferajna mi się podoba wracam się jeszcze raz oglądać