Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:26, 30 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

to nie jest zadanie projektowe niestety. Bardziej wyzwanie w temacie relacji małżeńskich- komunikacja werbalna, otwarośc na potzreby drugiej strony, opanowaniew negocjacjach.....

aaa to muszę cię zmartwić
przegrasz z nim
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:24, 30 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
czyli masz zadanie do zaprojektowania

to nie jest zadanie projektowe niestety. Bardziej wyzwanie w temacie relacji małżeńskich- komunikacja werbalna, otwarośc na potzreby drugiej strony, opanowaniew negocjacjach.....
Bo M tu będzie bombardował wszytsko- to rejon jego działań ogrodowo artystycznych i miejcse które mu darowałam w ramach wielkiej słabości do niego.
"W kolorze blue" 11:22, 30 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
poprszę zdjęcia ciebie biegającej nago po ogrodzie

ps. i teraz najwazneijsze : prosze wsatwic duzo zdjęć dereni kwitnącychc i nie.

ps. jak długo masz je u siebie?

ja też to wszytsko poproszę.
najpierw nago, a potem derenie- w dużej ilości oba tematy!

Rama dla wody- a zatrzeć po prostu betonem, albo fugą szarą, taka jak do płytek? czy ma być bardziej wyeksponowany brzeg?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:14, 30 mar 2015

Do góry
w weekend przed oknem z widokiem na sąsiadów wyrósł nam....tunel foliowy. Straaaszny! Sąsiedzi go postawili. Ich prawo, ale....
M twierdził że nie możemy się od nich zasłaniać żeby i oni nam nie posadzili nic wysokiego w płocie i jeszczemiał jakieś teorie w tym tamacie.
To teraz mamy!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:09, 30 mar 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ja mam, tfu, tfu, ma się dobrze. Ma ogromne, piękne kwiaty. Mam prowadzonego w formie słupka, nie wiem jak to określić. Mam też Milky Way i ten ma już pączki

Oj. super! Muszę zajrzeć do Ciebie, może go masz na fotce!

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:08, 30 mar 2015

Do góry
ok zmierzę Gośku.
Nie zrobiłam ujęcia z grabem, bo po pierwsze podjazd nieurzeka swoją urodą ( choć M był dzisj zachwycony- pół nocy lało, cały wiat w kałużach a na podjeździe na gruzie bez wody- wspaniale, naprawdę. Oby mu się za bardzo to nie spodobało, bo trzeba przejść do kolejnego etapu, tj kolejnej wartswy na ten gruz).
A po drugie mam wątpliwoci w łaśnie w zestwieniu graba z dereniem. Nie jest idealne, jednak nie razi wg ,nie.

Buksy tez tnę tą maszynką.
Madżen ja próbowałam nożycami do żywopłotu, tzn piłą elekt.- nie za bardzo bo za cięzkie i za mało precyzyjne żeby nadać dobry kształt. A Ty już tak dziłałaś, wyszło Ci?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:59, 30 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
i dereń- nówka:

rozwaliłas mnie tym egzeplarzem!
piekny dorodny, czekam teraz na fotki z kwitnienia!
nie ma siły!

W fajnym miejscu go posadziłaś, bo będziesz go z okan widziała ciągle
A jak wygląda całokształtnie z tym grabem? masz ujęcie wspólne?

ps. mam prośbę, zmierz porsze ile długości ma sam pieniek do pierwszego rozkrzewienia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:56, 30 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

To co mam:

o pierona! toż to wzorcowoprzycięta lawenda jest1 i jak ja mam niby to uzyskać?!

no dobra, zgapiałm od iebie i kupiłam nożyce akumulatorowe. jak tylko przyjdzie paczka to spróbuję tak pieknie i swoją uciąć.
jak mi nie wyjdzie tobędziesz miałą przymusowa wizytą u mnie
a bukszpana też tiesz tymi swoimi nożycami?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:41, 30 mar 2015

Do góry
Piekne te twoje donice, u nas nie ma takich rozmaitości wiosennych kwiatów, Bogdzia ma racje...albo ja nie umiem szukać
Tytus na tle donic jak rzeźba wyglada
Magnolia gwiaździsta sliczna.
U nas zimno, deszczowo i szaro-buro
Pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 23:10, 29 mar 2015

Do góry
magnolia kwitnie ? i forsycja oraz narcyze ? u mnie powolutku rozkwitają...
ostatnio zazdrościłam Ci trochę pięknych ciemierników...ale już mam 2 odmiany, różowe i białe tylko muszę poszukać nazw...
mam pytanie - takie okrywanie rabarbaru jest bardzo potzrebne czy tylko trochę ?
Ogród w budowie - nieustającej 21:54, 29 mar 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Dzwony na starcie, nawet nie zauważysz kiedy się spatynują...rabarbar już wygląda smakowiecie
Magnolie gwiaździste mamy w kwiatkach, magnolia Genie tez w jednym pąku się już rozchyla, pogodna nas nierozpieszcza, 11 kwietnia też będziemy wertykulować trawnik, zapisałam się na ten termin, sobota po świętach, wypożyczamy w taxusie,dzięki info
Dereń jadalny kwitnie co roku, a moje forsycje się obraziły, bo ja za nimi nie przepadam, może spróbujesz mi ukorzenić gałązki twojej piękności

A ja nie wiem kiedy będziemy dalej werytykulować, ma lać.

Z forsycjami spróbujemy, ale chyba dopiero w grudniu - wtedy się pobiera sadzonki podobno, nigdy nie próbowałam, więc będzie pierwszy raz.
Ogród w budowie - nieustającej 21:42, 29 mar 2015

Do góry
Dzwony na starcie, nawet nie zauważysz kiedy się spatynują...rabarbar już wygląda smakowicie
Magnolie gwiaździste mamy w kwiatkach, magnolia Genie też w jednym pąku się już rozchyla, pogoda nas nierozpieszcza, 11 kwietnia też będziemy wertykulować trawnik, zapisałam się na ten termin, sobota po świętach, wypożyczamy w taxusie,dzięki za info
Dereń jadalny kwitnie co roku, a moje forsycje się obraziły, bo ja za nimi nie przepadam, może spróbujesz mi ukorzenić gałązki twojej piękności
Ogród w budowie - nieustającej 21:21, 29 mar 2015

Do góry
Magnolia i ciemiernik oraz doniczki śliczne.Jakie piwonie posadziłas?Pisałas już gdzies?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:25, 29 mar 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
Marzenko szalona Kobieto doniczkowo masz cudowne wiosenne
magnolia cała w pąkach ....oj będzie się działo

Magnolie dostały polecenie wtrzymać sie do Wielkanocy z kwitnieniem będę miała czas na nie popatrzeć
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:16, 29 mar 2015

Do góry
Marzenko szalona Kobieto doniczkowo masz cudowne wiosenne
magnolia cała w pąkach ....oj będzie się działo
Ogród w budowie - nieustającej 18:31, 29 mar 2015

Do góry
W moim ogrodzie zakwitła magnolia gwiaździsta.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:57, 29 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Na razie mam seslerie dopiero od jesieni ale jakies wielkie nie sa, poza tym w sezonie dobre znoszą ogolenie na łyso (Magnolia Malkul doradzała). Wg mnie z szaławią będą piekne.

A zdradzisz gdzie kupiłaś bo moje źródełko ( Pan trawka) juz jej nie prowadzi. I może podpowiesz gdzie jej u Ciebie szukać.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:19, 29 mar 2015

Do góry
Na razie mam seslerie dopiero od jesieni ale jakies wielkie nie sa, poza tym w sezonie dobre znoszą ogolenie na łyso (Magnolia Malkul doradzała). Wg mnie z szaławią będą piekne.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:01, 29 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
ja straasznie lubię jego kwiaty, choć wiem że być może będzie mu u nas za zimno.
Obok naszego budynky na studiach były 2 śliczne, stare okazy dereni kwiecistych- nie dało się minąc ich obojętnie
Ja mam, tfu, tfu, ma się dobrze. Ma ogromne, piękne kwiaty. Mam prowadzonego w formie słupka, nie wiem jak to określić. Mam też Milky Way i ten ma już pączki
Ogród przy lesie początek 2012/2013 15:25, 29 mar 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Bratki tej wiosny w donicach u Ciebie królują Bardzo je lubię a do żółtych mam słabość Widzę że magnolia już prawie kwitnie Ja przed chwilą oglądałem swoją i powoli wyłaniają się kwiaty Ogród wypieszczony i z prawdziwą przyjemnością po nim pospacerowałem

Przemku ,dzięki bratki w donicach na zewnątrz a wewnątrz stokrotki .Magnolia w tym roku ,mnie zaszokowała ilością pąków ,w tamtym były tylko dwa kwiatki .
Ogród już przygotowany do Wiosny ,zrobiona nawet wertykulacja i pierwsze nawożenie .pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies