Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 22:39, 09 kwi 2015

07_Rene napisał(a)

Rozochociłam się, bo wszystkie które widziałam w szkółce miały pąki kwiatowe, nawet jak magnolia była patykiem do kolan z jedną łodygą! Z tych też powodów zaczęłam się frapować, czemu moja tak skromnie kwitnie.
Może się wstrzymam do następnej wiosny, żeby miec już miejsce docelowe przygotowane

Dla magnoli nie musisz specjalnie miejsca przygotowywać, ważne jest miejsce, w którym chcesz posadzić, jak wiesz i masz, to kupuj, magnolie też potrzebują czasu na pokaz swojej urody, w postaci kwiatów, ja bym kupiła
07_Rene 22:49, 09 kwi 2015

Agania napisał(a)

Dla magnoli nie musisz specjalnie miejsca przygotowywać, ważne jest miejsce, w którym chcesz posadzić, jak wiesz i masz, to kupuj, magnolie też potrzebują czasu na pokaz swojej urody, w postaci kwiatów, ja bym kupuła

No właśnie nie wiem, gdzie mogłabym ja wsadzić, żeby uniknać przesadzania Na pewno nie na pożarcie sarnom, ani dzikom A w szkółce blue opal tylko jedna została, więc pewnie już jej nie ma, bo byłam kilka dni temu.
Ale pewnie jeszcze tam będę, za tydzień, to jeżeli będzie to potraktuje to jak znak i potem będę się zastanawiać

Podgladam na bieżąco... Pozdrawiam
Agania 23:00, 09 kwi 2015

Renia, mną zawsze kierują emocje i pasja kolekcjonerska, nie stać mnie na zakup jednego dnia...i żeby było szybko...pstryk i mam wszystko ale jak mam okazję mieć w ogrodzie perełki, to po nie sięgam, nie za wszelką cenę, teraz bratków szukam
jona 23:10, 09 kwi 2015

Agania napisał(a)
Początek...radość, nowe życie i uciecha z wiosny

Pewnie pięknie Ci spiewał . Dobrze, że mają donośne głosy, bo u mnie nie ma bardzo wysokich drzew, ale u sąsiadów już są
Madzenka 06:54, 10 kwi 2015

Nacieszyłam oczy starującą wiosną , w szczegolności magnoliami
Iwk4 07:20, 10 kwi 2015

Agatko, o magnoliach poczytałam. Już kiedyś wyczytałam, że nie lubią przesadzania. Muszę więc jeszcze poczekać. Nie mam jeszcze dla niej rabatki. Podoba mi się Geni. Mam miejsce tylko na jedną w ogrodzie.
Sebek 09:07, 10 kwi 2015

Co to będzie za widokowisko, gdy zakwitną te wszystkie magnolie I jeszcze ta obiecana aleja im poświęcona - zapisuję się na zwiedzanie!
Kindzia 09:10, 10 kwi 2015

Ja czekam na ten jeden niebieski kwiat u Ciebie najbardziej, bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądał.
Milka 17:52, 10 kwi 2015

O rany, ale czad będzie, jak te 11 magnolii zakwitnie piekna relacja z wiosennego ogrodu,na każdym kroku nowe życie, zdrówka życzę i czekam na pokaz Gieni, chyba jakies magnolie jeszcze posadzę w lasku4 straciłam, zostało mi tylko 5
kasiek 19:46, 11 kwi 2015

Buziaki zostawiam - zobacz co u mnie zwierzyna wyprawia!
A na Toje magnolki czekam z zapartym tchem U mnie w końcu gwiazdka rozbłysneła