Haniu przepiekne. Twoja brzoskwinia rodzi beda brzoskwińki, moja wisnia kiku owocow nie ma nie wiem dlaczego.
Wszyscy duzo pracuja by sie wyrobić. Jutro tez jadę sie narobic.
Aniu to wyjatkowy rok. Trzeci tydzien slonce i cieplutko jest.
Co tam Chiny, Japonia nie wiem czy juz kwitna jablonie w sadach pod Grojcem, Warka, Gorze Kalwarii, to sa widomi. Jedziesz w tunelu bialym kilometrami.
Zoju bardzo bardzo ładnie. Piękna ta rabat w fota wąska w poziomie, kolorki dobrze dobrane. Czyściutko, obwódki wyczyszczone. Chyba też mam van dajka one są późniejsze.
U mnie obwódki to pięta Ahilesowa mam kamień granitowy wąski i trawa wchodzi. Wszelkie rowki nie pomagają rośnie i tak.
Chyba damy jeszcze jedna kostkę ale cementowa.
Mam takie widoczki ściana zieleni, ptaki śpiewają na okrągło. Za to na przeciwko mam ulice i głośno rano i jak wracają z pracy. Da się wytrzymać.
W długoterminowej pogodzie nie widać mrozów w zimnych ogrodników.Niestety deszczu też chyba niewiele a sucho bardzo. Leżakować będę w niedzielę pewno bo nie robię wtedy w ogrodzie a w pozostałe dni zawsze coś do roboty jest
Małgosiu pięknie możesz już leżakówać. Ładne te ludziki krasnoludki pod drzewem. W tym roku wszystko pięknie rośnie toż mamy już 3 tydzień tak pięknej słonecznej pogody. W zeszłym roku tragedia w tym roku nadrabia. Oby do Zośki bezmroźnej.
Pizdrawiam
Piszesz rocznik? Oj Kasiu starucha jestem i wszystkich ustawiam jak trzeba. Mam obrzydzenie do deszczu i tyle. Przynajmniej w moim rejonie jest jeszcze mokro. Ziemia nasaczona widze po swoich studniach melioracyjnych.
Slonce wysusza tylko wierzch gleby, wiec tylko konewka sie posluguje. Nawozilam roze i konewka podlewałam.
Sadzilam Roze i jest w sam raz.
W przyszlym tygodniu ma troche popadac wiec moze wam ulży w podlewaniu.
A coś Ty taki nerwowy rocznik? Przecież nie chcę deszczu dla Ciebie, tylko dla mnie Mogę chcieć? Czy nie...
U nas susza, po prostu deszcz się przyda. To wszystko
U mnie cos w mozgu nie tak wmowilam sobie okropne rzeczy wypadkowe i tu jest szkopuł. U mnie potrzebny psycholog.
A teraz odnosnie zywoplotu trzeba sadzić bo czas pędzi. Jak masz blisko do obi sa ladne sadzonki i niedrogie tak samo w tesco po 10 zl wypasione brabanty. Albo zobacz w internecie sprzedaja buki lub grab w wiazkach niech rosnie 4_5 lat i juz bedzie cos. Bukowe krzaki liscie na zime nie opadaja dopiero wiosna wiec zatrzymuja wiatr.