Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Sezon 2017 u Hanusi 21:26, 20 kwi 2018

Do góry

Haniu przepiekne. Twoja brzoskwinia rodzi beda brzoskwińki, moja wisnia kiku owocow nie ma nie wiem dlaczego.
Wszyscy duzo pracuja by sie wyrobić. Jutro tez jadę sie narobic.
Ptasi gaj 21:19, 20 kwi 2018

Do góry
anbu napisał(a)
Te kwitnące drzewa są niesamowite A w tym roku pogoda im wyjątkowo służy

Aniu to wyjatkowy rok. Trzeci tydzien slonce i cieplutko jest.

Co tam Chiny, Japonia nie wiem czy juz kwitna jablonie w sadach pod Grojcem, Warka, Gorze Kalwarii, to sa widomi. Jedziesz w tunelu bialym kilometrami.
Ptasi gaj 21:15, 20 kwi 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Z perukowcami trzeba czekać, one bardzo pozno startują i często nierówno

Tak Kasiu wiem pozniej sie rozwijaja a platan jeszcze poźniej.
Ptasi gaj 21:12, 20 kwi 2018

Do góry
Wróciłam do domu piękny pachnący wieczór.

Jakieś kwitnące drzewo może wiśnia zapach nozdrza zatyka.

Ogród za grosze 18:06, 20 kwi 2018

Do góry
Ewo co tam u Ciebie. Pewnie juz pielisz, liliowce u ciebie duze. Irysy dobrze rosna, jezowki i ostrozki wypusciły z ziemi.
Ukojenie 15:22, 20 kwi 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Porylam dzis w ziemi tak, ze dlonie mnie bola ale efekt zjawiskowy

Wypielilam czesc najblizej obrzeza i oczyscilam zurawki z zeschnietych lisci.

Zoju bardzo bardzo ładnie. Piękna ta rabat w fota wąska w poziomie, kolorki dobrze dobrane. Czyściutko, obwódki wyczyszczone. Chyba też mam van dajka one są późniejsze.
U mnie obwódki to pięta Ahilesowa mam kamień granitowy wąski i trawa wchodzi. Wszelkie rowki nie pomagają rośnie i tak.
Chyba damy jeszcze jedna kostkę ale cementowa.

Mam takie widoczki ściana zieleni, ptaki śpiewają na okrągło. Za to na przeciwko mam ulice i głośno rano i jak wracają z pracy. Da się wytrzymać.
Ptasi gaj 15:04, 20 kwi 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bardzo lubię fotki z dalszej perspektywy właśnie dlatego że wiem wtedy czyj to ogródPięknie masz Elu

Też tak myślę perspektywę się pamięta. Kwiatów z bliska dużo na forum i wtedy krucho z pamiecią.
Ptasi gaj 14:38, 20 kwi 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
Elu jak przezimowały perukowce u Ciebie...moje wyglada na to ,ze sporo galęzi wymarzło

Widziałam, że moje listeczki wypuszczaja, ale cze będą kwitnąć.

Ogólnie z przezimowaniem roślin nie jest źle. Jedynie róża biała kiepska.

W Wawie na osiedlu przycieli wszystkie perukowce więc pewnie nie będą tak piękne jak w zeszłym roku.
Ogród Cioci cz. 3 13:38, 20 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Małgosiu pięknie możesz już leżakówać. Ładne te ludziki krasnoludki pod drzewem. W tym roku wszystko pięknie rośnie toż mamy już 3 tydzień tak pięknej słonecznej pogody. W zeszłym roku tragedia w tym roku nadrabia. Oby do Zośki bezmroźnej.
Pizdrawiam

W długoterminowej pogodzie nie widać mrozów w zimnych ogrodników.Niestety deszczu też chyba niewiele a sucho bardzo. Leżakować będę w niedzielę pewno bo nie robię wtedy w ogrodzie a w pozostałe dni zawsze coś do roboty jest
Ogród Cioci cz. 3 12:52, 20 kwi 2018

Do góry
Małgosiu pięknie możesz już leżakówać. Ładne te ludziki krasnoludki pod drzewem. W tym roku wszystko pięknie rośnie toż mamy już 3 tydzień tak pięknej słonecznej pogody. W zeszłym roku tragedia w tym roku nadrabia. Oby do Zośki bezmroźnej.
Pizdrawiam
Ogrodowe kreacje 12:45, 20 kwi 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Migdałek powoli zaczyna

Mój migdałek w tym roku to tragedia co druga gałązka to dwa kwiatki.
Ogrodowe kreacje 12:42, 20 kwi 2018

Do góry
Aurelia spory już jest. Dobrze, zrobiłaś że na drzewie zawsze to ma ciepłej w zimie i ewentualnie przynajmniej pień możesz osłonić.
Czekam na kwiaty.
Ptasi gaj 12:36, 20 kwi 2018

Do góry
Jest pięknie widok z balkonu, w środku jesion z prawej kawałek 300 letniego dębu pod ochroną. Takich na naszej działce jest 5 szt.

Ptasi gaj 11:14, 20 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nasze życzenia deszczu Ciebie nie dotyczą, nie martw się

No i dobrze niech tam pokropi gdzie bardzo potrzebny. Ciagle sie boje, jak sie rozpada to końca nie bedzie. Juz lepie niech swieci slonce.
Ogród z łezką II 10:50, 20 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)

A coś Ty taki nerwowy rocznik? Przecież nie chcę deszczu dla Ciebie, tylko dla mnie Mogę chcieć? Czy nie...
U nas susza, po prostu deszcz się przyda. To wszystko

Piszesz rocznik? Oj Kasiu starucha jestem i wszystkich ustawiam jak trzeba. Mam obrzydzenie do deszczu i tyle. Przynajmniej w moim rejonie jest jeszcze mokro. Ziemia nasaczona widze po swoich studniach melioracyjnych.
Slonce wysusza tylko wierzch gleby, wiec tylko konewka sie posluguje. Nawozilam roze i konewka podlewałam.
Sadzilam Roze i jest w sam raz.
W przyszlym tygodniu ma troche popadac wiec moze wam ulży w podlewaniu.

Pozdrawiam
Ogród z łezką II 09:57, 20 kwi 2018

Do góry
Czego wy tak pragniecie tego deszczu? W zeszłym roku jesienią lało zima tez deszczowa. Ziemia nasycona po wierzchu sucho. Konewka podlać lub wezem
Chcecie sprowadzić ulewy.
Cieszyć się słońcem trzeba
. Miłego dnia slonecznego

A coś Ty taki nerwowy rocznik? Przecież nie chcę deszczu dla Ciebie, tylko dla mnie Mogę chcieć? Czy nie...
U nas susza, po prostu deszcz się przyda. To wszystko
Gożdzikowa - wiejski ogród 09:52, 20 kwi 2018

Do góry

Zobaczysz jak będzie odrastal to jeszcze mozesz drugi raz przyciac obcina sie mlode pede ktore urosna w tym ruku gdzies na przełomie czerwca lipca, zreszta zobaczysz jak sie bedzie ksztaltował.

dzięki Elu
Ogród Małej Mi 2017 09:05, 20 kwi 2018

Do góry

Witam Ania takiego olbrzyma masz pisze o kiku. Ile ma lat moja ok 4_5 ale przycinania jak chcesz to zobacz.
Kupiłam wiśnie i zaczęła rosnac w każdą stronę to przycinałam głupia.
Czy coś z nią robiłaś chodzi mi o wzrost do góry oodwiazywalas. Bo w szerzej rośnie u mnie jak szalona.

Wieczorem poza lada u ciebie bo długo nie byłam.

Nic nie robie...ucinam czasami tu co za duże..chore.. a mam ja 10 lat.
Ptasi gaj 22:53, 19 kwi 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Elunia czekam szybciej twojej kocimietki i przepieknych traw

A ty wiesz jaka już ładna wysoka zrobie foge w sobote.
Komendówka 22:14, 19 kwi 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja tez maialm dosc duza przerwe. Zrobilam prawko jak mialam 20 lat i nie mielismy auta, jezdzilam sporadycznie. Jak tu przyjechalam to poprostu musialam, najblizszy sklep byl 2km od nas i tylko podstawowe produkty mial. O pracy nie wspomne. Emus mnie uczyl od nowa. Do miasta jezdzilam bocznymi drogami jak pierwszy raz wysiadlam z auta to cala sie trzeslam.
Mysle, ze warto kilka godzin wiziasc u instruktora albo Emusia meczyc

U mnie cos w mozgu nie tak wmowilam sobie okropne rzeczy wypadkowe i tu jest szkopuł. U mnie potrzebny psycholog.

A teraz odnosnie zywoplotu trzeba sadzić bo czas pędzi. Jak masz blisko do obi sa ladne sadzonki i niedrogie tak samo w tesco po 10 zl wypasione brabanty. Albo zobacz w internecie sprzedaja buki lub grab w wiazkach niech rosnie 4_5 lat i juz bedzie cos. Bukowe krzaki liscie na zime nie opadaja dopiero wiosna wiec zatrzymuja wiatr.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies