Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 09:57, 20 kwi 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Czego wy tak pragniecie tego deszczu? W zeszłym roku jesienią lało zima tez deszczowa. Ziemia nasycona po wierzchu sucho. Konewka podlać lub wezem
Chcecie sprowadzić ulewy.
Cieszyć się słońcem trzeba
. Miłego dnia slonecznego

A coś Ty taki nerwowy rocznik? Przecież nie chcę deszczu dla Ciebie, tylko dla mnie Mogę chcieć? Czy nie...
U nas susza, po prostu deszcz się przyda. To wszystko
Kindzia 10:01, 20 kwi 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
U mnie też sucho i deszczu brak i nie jest ziemia nasycona bo nie ma czym, a podlewanie to nie to samo co deszcz, chodz burz i gradu to też nie chce jak nikt z nas. Kasiu ale masz marzenia hihi z tym leżeniem Mi się to jeszcze nie udało bo zawsze jest praca w ogrodzie No to od jutra zaczynasz dzialac ostro? Pogoda bajecznie pięknaBuzka

Wiem, że mnie rozumiesz Danuś, bo u Was też susza

Jadę szybko dzisiaj, bo o 11,00 wyruszamy już
Najpierw R. zabiera się za cięcie tujek i koszenie. Ja za kończenie cięcia buksów. Jutro wertykulacja, ja muszę wyplewić rabatę, z której za tydzień wykopujemy wszystko, bo z planowanym cycusiem nr2 będzie się łączyć. Cały pierwszy tydzień majowy mam wolny, ogarnę

Już się szykuję
Monia81 10:02, 20 kwi 2018

Kindzia napisał(a)

A coś Ty taki nerwowy rocznik? Przecież nie chcę deszczu dla Ciebie, tylko dla mnie Mogę chcieć? Czy nie...

Ja chcę, ja chcę deszczu te podlewanie to masakring, w przyszłym roku chyba muszę o nawodnieniu pomyśleć... Kasiu to dzisiaj kierunek Pszczyna i będziesz działać na całego buziolki
Kindzia 10:03, 20 kwi 2018

Urszulla napisał(a)

Wczoraj mnie znowu wzięło i zwijałam się z bólu. Pracy tyle a tu same przeciwności. Dla mnie leżenie jest celem na wczasach,bo w domu się nie da- ale niestety nie w tym roku.

Przytulam Cię Ulcia...co zrobić

My już niedługo, 54 dni do wylotu, będziemy leżeć, bankowo
Ula, jeszcze nadejdą czasy, że będziesz też leżeć, zobaczysz
Kindzia 10:07, 20 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

Parę lat??Dobra jesteś!!

Powiedz mi Kasiu jak z rozplenicami w donicach-Ty je chowasz na zimę do garażu??Chciałam większe donice na taras i posadzić w nich jakąś trawę-ale tak, żeby mi żyła więcej niż jeden sezon.

Mam nadzieję, że nadejdzie taki czas, że leżeć będę...Kasia zawsze mi powtarza, że na leżankę się kwalifikuję

Nie, wywalam. Kupuję co sezon nowe, to nie jest wielki koszt przecież. Potrzebuję 1 Vertigo, 2 Rubrum i jakiś Kalocefalusy do wypełnienia. Widzisz, muszę sprawdzić zaraz dzisiaj czy mi hydrożelu starczy...
Kindzia 10:09, 20 kwi 2018

Monia81 napisał(a)

Ja chcę, ja chcę deszczu te podlewanie to masakring, w przyszłym roku chyba muszę o nawodnieniu pomyśleć... Kasiu to dzisiaj kierunek Pszczyna i będziesz działać na całego buziolki

Tak przypuszczam, że też chcesz
Nawodnienie dobra rzecz, jestem pogodzona, że na podlewanie mi miesięcznie idzie koło 30 m3, jak ostre lato jest...ale wygoda kosztuje

Tak jest, już jestem zwarta i gotowa
ElzbietaFranka 10:50, 20 kwi 2018

Kindzia napisał(a)

Piszesz rocznik? Oj Kasiu starucha jestem i wszystkich ustawiam jak trzeba. Mam obrzydzenie do deszczu i tyle. Przynajmniej w moim rejonie jest jeszcze mokro. Ziemia nasaczona widze po swoich studniach melioracyjnych.
Slonce wysusza tylko wierzch gleby, wiec tylko konewka sie posluguje. Nawozilam roze i konewka podlewałam.
Sadzilam Roze i jest w sam raz.
W przyszlym tygodniu ma troche popadac wiec moze wam ulży w podlewaniu.

Pozdrawiam
kasja83 11:35, 20 kwi 2018

Kindzia napisał(a)

Mam nadzieję, że nadejdzie taki czas, że leżeć będę...Kasia zawsze mi powtarza, że na leżankę się kwalifikuję

Nie, wywalam. Kupuję co sezon nowe, to nie jest wielki koszt przecież. Potrzebuję 1 Vertigo, 2 Rubrum i jakiś Kalocefalusy do wypełnienia. Widzisz, muszę sprawdzić zaraz dzisiaj czy mi hydrożelu starczy...

Mam upatrzone w Jysku takie dwa fajne baniaczki szare...jeszcze promo teraz jest-chętnie zakupiłabym je na taras i jakąś trawkę wsadziła.
Basilikum 12:40, 20 kwi 2018

u nas tez deszcz by sie przydal.
Taki porzadny przez jedna noc no gora jeden dzien
a teraz znow slonko grzeje tez fajnie
udanego weekendu
Kindzia 06:55, 21 kwi 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Piszesz rocznik? Oj Kasiu starucha jestem i wszystkich ustawiam jak trzeba. Mam obrzydzenie do deszczu i tyle. Przynajmniej w moim rejonie jest jeszcze mokro. Ziemia nasaczona widze po swoich studniach melioracyjnych.
Slonce wysusza tylko wierzch gleby, wiec tylko konewka sie posluguje. Nawozilam roze i konewka podlewałam.
Sadzilam Roze i jest w sam raz.
W przyszlym tygodniu ma troche popadac wiec moze wam ulży w podlewaniu.

Pozdrawiam

Nie wolno tak pisać sobie...moja Babcinka ma prawie 93 lata i tak nie mówi o sobie Nawet jak lat przybywa, to w dalszym ciągu jesteś młoda duchem

U nas sucho. Wczoraj puściliśmy nawadnianie na prawie 2 godziny. I zmieniły nam się już prognozy, mniej deszczu. Pocieszające jest jednak to, że jednak trochę go będzie...

Macham ze słonecznej Pszczyny