Urszulo bylam widzialam. Rzeczywiscie duza ta kiku jeden minus ze tak szybko przekwita. Zreszta magnolie tez dlugo nie kwitna.
Najdłuzej kwitna horty i trzeba je sadzic. Roze tez i tez sadze.
Zobaczysz jak będzie odrastal to jeszcze mozesz drugi raz przyciac obcina sie mlode pede ktore urosna w tym ruku gdzies na przełomie czerwca lipca, zreszta zobaczysz jak sie bedzie ksztaltował.
Czy to nie piekny widok? Jak czysto wrecz sterylnie a powietrze, aż tutaj w Wawie czuje jakim powietrzem oddychasz.
Tulipany masz takie bulwiaste jak kartofle pewnie pełne.
Trawnik rzecz ważna przy domu można boso pochodzic. U mnie juz po wertykulacji i po nawozeniu. W drugiej polowie mam mokro i dopiero teraz w sobote robilismy wertykulacje i naważenie.
Kasiu to tyle bede zagladac bez wkurzenia. Pozdrawiam
Elu, tak, to moje drzewa Mam kilka amanogaw, magnolii, klonow, wisni ozdobnych, bez, kiku, katalpe, tamaryszki, cos z iglastych. Zaczely niesamowita iloscia kwiatow, sa piekne...W tak kwitnacym ogrodzie, czuje sie jakbym byla w raju...
Kasiu masz piękny ogród w swoim też możesz zasypia i się budzić. Niektóre trawniki to są tak duże, że można je grzebienie wyczesać.
Dla mnie najważniejsza jest naturalność, popatrz co cię otacza również za płotem nie wszyscy tak mają.
Cenie sobie te łąki chociaż nieraz klne na nie jak mleczenlm sieją, ale trudno tak wybrałam. Mam luz i nikt mi nie kopci i nie krzyczy ptaki tylko śpiewają.
Czego wy tak pragniecie tego deszczu? W zeszłym roku jesienią lało zima tez deszczowa. Ziemia nasycona po wierzchu sucho. Konewka podlać lub wezem
Chcecie sprowadzić ulewy.
Cieszyć się słońcem trzeba
. Miłego dnia slonecznego
Kasiu przytnę teraz choine. będzie gesciejsza. Ładny krzak ale rzadka.
Poza tym pięknie. Tulipany najładniejsze jak są wieczorem zawiniete. Masz też dużo irysow, czosnki ładne, ale u mnie już końcówki liści żółtka co za roślina jaki to powód tego zołkniecia witaminy zabiera czy co.
Trawa bardzo soczysta. Moja była dopiero w niedzielę nawożony po wertykulacja wczoraj podałam i pewnie da czadu.
Co prawda w okolicach Warszawy piękna pogoda bo tylko o tym rejonie mogę coś powiedzieć.wszystkie rośliny które są wyeksponowane na słońce rosną bardzo, ale np. U mnie pół dnia w niektórym miejscu jest cień i daleko do rozwoju tym że słońca.
Trzy tygodnie temu była jeszcze ziemia zmarznieta i było bardzo mokro, ziemia musi się ogrzać wszędzie a nie tylko w słońcu.
Dobrze ze mamy plusowe temperatury w nocy.
Bardzo dziękuję za cenne rady moją posadziłam na dużym ogrodzie, ale tak, że od północy zasłania ją gunnerowy domek i budynki, oraz drzewa w podwórku, od zachodu wiatr łagodzą tuje i jeszcze jak urosną jałowiec, kalina, buk i brzoza. Od wschodu jeszcze małe ale świerki i klony, a trochę dalej tuje. Docelowo powinna mieć zacisznie
Staram się Basiu robić z bliska i z deleka. Bo cóż to za fota z bliska. Każdy krzak można tak zrobić byle gdzie nawet za płotem.
Będę wieczorem odwiedzać zaraz znowu wychodzę mus to mus.
Właśnie Pszczyna zawsze były piękne magnolie. Jak jestem w lecie na Śląsku jedziemy do Pszczyny i do Niepołomic do pałacyku księżnej chyba dobrze napisałam. Cudowne miejsce. Popatrz u Kiepska jeszcze nie byłam ale pojadę.
Kasiu jak masz taką okazję różaną to pewnie trzeba skorzystać.
Ja kiedyś nie było inter to poszłaś do pobliskiej szkółki i kupowałaś co było. Teraz codziennie przeglądam roze bo reklamy wchodzą przy każdym otwarciu komp.
Palibin w lecie też ozdobą jest u mnie kwitnie na okrągło nie tak mocno ale kwitnie właśnie mam z nimi problem z obcieciem po przekwitnieniu wiosennym.
Nie tylko kwiaty są ozdobą ma piękne liście równo układające się.
U mnie są krzaczaste nie na patyku.
Sylwia dobrze by było jakbyś kiku posadziłam w zacisznym miejscu, jeśli tak nie jest wsadź w takie. Moja jest Posadzona na wydmuchowisku od północy ja zasłaniają świerki, ale od wschodu sa zimne wiatry i to jej nie sprzyja. To jest wyjątkowy rok, że tak wszystko ładnie kwitnie.
Kiku jak już się zadowoli w ziemi szybko rośnie. Ja każdego roku ja podcinam bo tarza się po trawie.
Witam Ania takiego olbrzyma masz pisze o kiku. Ile ma lat moja ok 4_5 ale przycinania jak chcesz to zobacz.
Kupiłam wiśnie i zaczęła rosnac w każdą stronę to przycinałam głupia.
Czy coś z nią robiłaś chodzi mi o wzrost do góry oodwiazywalas. Bo w szerzej rośnie u mnie jak szalona.