Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 22:06, 19 kwi 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ania czyli Mała Mi

Sąsiedzi mają miejsce do sadzonkowania przy murku ogrodzenia w cieniu. Ja przy duzych bukszpanach i miejsce bywa okresowo zalewane. One nawet lubią mieć wilgoć.

Urszulo bylam widzialam. Rzeczywiscie duza ta kiku jeden minus ze tak szybko przekwita. Zreszta magnolie tez dlugo nie kwitna.
Najdłuzej kwitna horty i trzeba je sadzic. Roze tez i tez sadze.
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:57, 19 kwi 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
witam wiosennie miłych gości

dziś było pierwsze koszenie

Kasiu kazda galazke szczegolnie te gorne ok 20 cm, te nizej mozesz ok 10 cm. Nie boj sie urosna nowe. Bo juz niedlugo pokaza sie bombelki piekny widok.
Przemyj nozyce jak bedziesz ciać, aby nie wprowadzic jakiegos grzyba.

Jakbys nie przyciela to ten boczny po prawej stronie by wyrosl za duzo i zdrewnial potem ciecie juz by brzydko wygladalo.

Zobaczysz jak będzie odrastal to jeszcze mozesz drugi raz przyciac obcina sie mlode pede ktore urosna w tym ruku gdzies na przełomie czerwca lipca, zreszta zobaczysz jak sie bedzie ksztaltował.
LeŚnicZaNka 21:48, 19 kwi 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Czy to nie piekny widok? Jak czysto wrecz sterylnie a powietrze, aż tutaj w Wawie czuje jakim powietrzem oddychasz.
Tulipany masz takie bulwiaste jak kartofle pewnie pełne.
Trawnik rzecz ważna przy domu można boso pochodzic. U mnie juz po wertykulacji i po nawozeniu. W drugiej polowie mam mokro i dopiero teraz w sobote robilismy wertykulacje i naważenie.

Kasiu to tyle bede zagladac bez wkurzenia. Pozdrawiam
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:40, 19 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu przytnę teraz choine. będzie gesciejsza. Ładny krzak ale rzadka.

Poza tym pięknie. Tulipany najładniejsze jak są wieczorem zawiniete. Masz też dużo irysow, czosnki ładne, ale u mnie już końcówki liści żółtka co za roślina jaki to powód tego zołkniecia witaminy zabiera czy co.
Trawa bardzo soczysta. Moja była dopiero w niedzielę nawożony po wertykulacja wczoraj podałam i pewnie da czadu.

Pozdrawiam Basiu

Elu tak mówisz...To jutro lecę z nożyczkami i ciacham...o ile skrócić gałęzie o 1\3... mniej a może więcej ?
Bawarka 17:51, 19 kwi 2018

Do góry
Kasiu witam u mnie też kiku kwitnie jak nigdy. Czy powyższe foty to twoje drzewa?

Elu, tak, to moje drzewa Mam kilka amanogaw, magnolii, klonow, wisni ozdobnych, bez, kiku, katalpe, tamaryszki, cos z iglastych. Zaczely niesamowita iloscia kwiatow, sa piekne...W tak kwitnacym ogrodzie, czuje sie jakbym byla w raju...
LeŚnicZaNka 16:30, 19 kwi 2018

Do góry
Kasiu masz piękny ogród w swoim też możesz zasypia i się budzić. Niektóre trawniki to są tak duże, że można je grzebienie wyczesać.
Dla mnie najważniejsza jest naturalność, popatrz co cię otacza również za płotem nie wszyscy tak mają.
Cenie sobie te łąki chociaż nieraz klne na nie jak mleczenlm sieją, ale trudno tak wybrałam. Mam luz i nikt mi nie kopci i nie krzyczy ptaki tylko śpiewają.

Pozdrawiam
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:07, 19 kwi 2018

Do góry
Co prawda w okolicach Warszawy piękna pogoda bo tylko o tym rejonie mogę coś powiedzieć.wszystkie rośliny które są wyeksponowane na słońce rosną bardzo, ale np. U mnie pół dnia w niektórym miejscu jest cień i daleko do rozwoju tym że słońca.
Trzy tygodnie temu była jeszcze ziemia zmarznieta i było bardzo mokro, ziemia musi się ogrzać wszędzie a nie tylko w słońcu.
Dobrze ze mamy plusowe temperatury w nocy.

Kasiu zielono i kwieciscie tak trzymać.

To prawda, słońce bardzo napędza.
U mnie go sporo
Ogród z łezką II 16:00, 19 kwi 2018

Do góry
Czego wy tak pragniecie tego deszczu? W zeszłym roku jesienią lało zima tez deszczowa. Ziemia nasycona po wierzchu sucho. Konewka podlać lub wezem
Chcecie sprowadzić ulewy.
Cieszyć się słońcem trzeba
. Miłego dnia slonecznego
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:38, 19 kwi 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
witam wiosennie miłych gości

dziś było pierwsze koszenie

Kasiu przytnę teraz choine. będzie gesciejsza. Ładny krzak ale rzadka.

Poza tym pięknie. Tulipany najładniejsze jak są wieczorem zawiniete. Masz też dużo irysow, czosnki ładne, ale u mnie już końcówki liści żółtka co za roślina jaki to powód tego zołkniecia witaminy zabiera czy co.
Trawa bardzo soczysta. Moja była dopiero w niedzielę nawożony po wertykulacja wczoraj podałam i pewnie da czadu.

Pozdrawiam Basiu
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 15:20, 19 kwi 2018

Do góry
Co prawda w okolicach Warszawy piękna pogoda bo tylko o tym rejonie mogę coś powiedzieć.wszystkie rośliny które są wyeksponowane na słońce rosną bardzo, ale np. U mnie pół dnia w niektórym miejscu jest cień i daleko do rozwoju tym że słońca.
Trzy tygodnie temu była jeszcze ziemia zmarznieta i było bardzo mokro, ziemia musi się ogrzać wszędzie a nie tylko w słońcu.
Dobrze ze mamy plusowe temperatury w nocy.

Kasiu zielono i kwieciscie tak trzymać.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:38, 19 kwi 2018

Do góry
Sylwia dobrze by było jakbyś kiku posadziłam w zacisznym miejscu, jeśli tak nie jest wsadź w takie. Moja jest Posadzona na wydmuchowisku od północy ja zasłaniają świerki, ale od wschodu sa zimne wiatry i to jej nie sprzyja. To jest wyjątkowy rok, że tak wszystko ładnie kwitnie.

Kiku jak już się zadowoli w ziemi szybko rośnie. Ja każdego roku ja podcinam bo tarza się po trawie.

Bardzo dziękuję za cenne rady moją posadziłam na dużym ogrodzie, ale tak, że od północy zasłania ją gunnerowy domek i budynki, oraz drzewa w podwórku, od zachodu wiatr łagodzą tuje i jeszcze jak urosną jałowiec, kalina, buk i brzoza. Od wschodu jeszcze małe ale świerki i klony, a trochę dalej tuje. Docelowo powinna mieć zacisznie
Ptasi gaj 12:16, 19 kwi 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
Elu pięknie u Ciebie ..ogród w większej perspektywie wyglada imponująco

Staram się Basiu robić z bliska i z deleka. Bo cóż to za fota z bliska. Każdy krzak można tak zrobić byle gdzie nawet za płotem.
Będę wieczorem odwiedzać zaraz znowu wychodzę mus to mus.
Ptasi gaj 12:13, 19 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Róże wybieram na razie. Pod koniec maja Małgosia z Lublina do mnie przyjeżdża, to mi od nich przywiezie. U nich zagłębie różane przecież
Mam już od nich parę austinek i parę niemieckich róż też Giardina od nich przezimowała mi tylko z kopczykiem na pełnym wygwizdowiu bez nawet milimetra czarnego Dobre róże mają w okolicznych szkółkach.
Powinnam Kiku i Kanzan w parku pszczyńskim lecieć zobaczyć, ale czasu będę miała pewnie za mało w ten weekend Chociaż na obrazku u Was te piękności pooglądam

Właśnie Pszczyna zawsze były piękne magnolie. Jak jestem w lecie na Śląsku jedziemy do Pszczyny i do Niepołomic do pałacyku księżnej chyba dobrze napisałam. Cudowne miejsce. Popatrz u Kiepska jeszcze nie byłam ale pojadę.

Kasiu jak masz taką okazję różaną to pewnie trzeba skorzystać.
Ja kiedyś nie było inter to poszłaś do pobliskiej szkółki i kupowałaś co było. Teraz codziennie przeglądam roze bo reklamy wchodzą przy każdym otwarciu komp.
Ogród Małej Mi 2017 11:55, 19 kwi 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Juz mam zastepstwo za karagany..... dwa bezmi Palbin. Moze na lato nie rewelacha ale za to jak zakwitnie to bedzie miodzio.
Teraz kakos wydlubac korzenie karagany..... hmmmmm bedzie trudno..

Palibin w lecie też ozdobą jest u mnie kwitnie na okrągło nie tak mocno ale kwitnie właśnie mam z nimi problem z obcieciem po przekwitnieniu wiosennym.

Nie tylko kwiaty są ozdobą ma piękne liście równo układające się.
U mnie są krzaczaste nie na patyku.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:43, 19 kwi 2018

Do góry
Sylwia dobrze by było jakbyś kiku posadziłam w zacisznym miejscu, jeśli tak nie jest wsadź w takie. Moja jest Posadzona na wydmuchowisku od północy ja zasłaniają świerki, ale od wschodu sa zimne wiatry i to jej nie sprzyja. To jest wyjątkowy rok, że tak wszystko ładnie kwitnie.

Kiku jak już się zadowoli w ziemi szybko rośnie. Ja każdego roku ja podcinam bo tarza się po trawie.
Ogród z łezką II 11:34, 19 kwi 2018

Do góry
Kasiu gdzieś do 80 cm. Kupuj i nie zastanawiaj się bo shizow dostaniesz. Wszystkie które poleciła są ładne i wzrostowi ok 80 cm 1 m.

Kiku w zeszłym roku obmarzła w tym roku kwitnie jak widzicie.

Wybieram sobie, nie kupuję. Kupi mi Małgosia z Lublina, jak przyjedzie do nas na Święto Azalii Ładne sadzonki tam mają

Kikusie podziwiam co roku w parku w Pszczynie. Tam wielkie są!
Anna i Ogród 10:51, 19 kwi 2018

Do góry

Zgadzam się wszyscy tak mamy czyli łyso o tej porze.
Aniu jak ci ciężko z tym żyć to nawsadzaj tulipanów i innych roślin wiosennych.
Jedynie co bym zrobiła pozbylabym się kory i wyspałam grubszy żwir z otoczakow o frakcji 3 cm. Dodała kamieni lub jakieś inne ozdoby.

Widzę lawendy piękne, Żurawski, trawy kulki podrosna. W środku jeszcze horty.
A rutewka jaka duża, w tym roku powiększy swoją objętość.
Ide dalej oglądać.

Żwirek super sprawa ale nie chcę. Wiem że rabaty wyglądałyby o niebk lepiej ale nie.
Lawendę wywalam i dosadzę Danikę. No i tulipanów masę
Ogród Małej Mi 2017 09:16, 19 kwi 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Padłam.. idę spać.. w te i we wte..

Witam Ania takiego olbrzyma masz pisze o kiku. Ile ma lat moja ok 4_5 ale przycinania jak chcesz to zobacz.
Kupiłam wiśnie i zaczęła rosnac w każdą stronę to przycinałam głupia.
Czy coś z nią robiłaś chodzi mi o wzrost do góry oodwiazywalas. Bo w szerzej rośnie u mnie jak szalona.

Wieczorem poza lada u ciebie bo długo nie byłam.
Ptasi gaj 09:01, 19 kwi 2018

Do góry
Cd

Jeszcze duża praca mnie czeka z trawa w obwodzie, ale to już na samym końcu prac wiosennych

Ptasi gaj 08:55, 19 kwi 2018

Do góry
Słoneczko świeci piękna pogoda.
Jeszcze wczorajsze foty

Róża pnąca NN bez okrycia dobrze przezimowała

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies