Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 11:31, 19 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Też czytałam, tylko szkoda, ze krótko kwitnie
Też mam kiku

Magnolia też krótko...a ciągle sadzimy nowe
Kindzia 11:32, 19 kwi 2018

lojalna_ napisał(a)
Jezusicku jak w raju i ten różowy aniolek i kwiatuchy śliczne ♡♡♡

Jolcia!!! Wreszcie jesteś!!! Myślałam o Tobie niedawno...
Kindzia 11:34, 19 kwi 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu gdzieś do 80 cm. Kupuj i nie zastanawiaj się bo shizow dostaniesz. Wszystkie które poleciła są ładne i wzrostowi ok 80 cm 1 m.

Kiku w zeszłym roku obmarzła w tym roku kwitnie jak widzicie.

Wybieram sobie, nie kupuję. Kupi mi Małgosia z Lublina, jak przyjedzie do nas na Święto Azalii Ładne sadzonki tam mają

Kikusie podziwiam co roku w parku w Pszczynie. Tam wielkie są!
Kindzia 11:42, 19 kwi 2018

Milka napisał(a)
O masz, znowu i ty z zakupami chyba zaszalejesz u nas dziś lato, ale mieliśmy 2 dni ulewy, to mam z głowy podlewanie

Nie będę szaleć Irciu. Muszę róże wymienić. Jedna mi padła, dwie z ospą na pędach...też padną. Chyba to rak wgłębiony Tak wyglądają te plamy...Myślę, że następnej zimy nie przeżyją. Dlatego mus wymienić.
Jutro, jak pojadę, obejrzę dokładnie wszystkie róże. Ostatecznie się okaże, czy tylko te 3 muszę.

U nas słabo z opadami W przyszłym tygodniu zapowiadają i oby się spełniły przepowiednie. W sobotę wertykulujemy trawnik i nawóz będziemy sypać. Deszcz mi potrzebny w przyszłym tygodniu
Monia81 12:04, 19 kwi 2018

U mnie też słabo z opadami, a mogło by polać... nocą oczywiście...
buziaczki w ten piękny słoneczny dzień posyłam
Kindzia 12:07, 19 kwi 2018

Monia81 napisał(a)
U mnie też słabo z opadami, a mogło by polać... nocą oczywiście...
buziaczki w ten piękny słoneczny dzień posyłam

Słabo Żałuję, że podlewania nie włączyliśmy. Teraz też się nie zanosi, w przyszłym tygodniu podobno ma padać, ale czy się nie zmieni??? Deszcz potrzebny, byle się nie przeniosło deszczysko na weekend majowy. Mam plany rabatowe

Piękny świat, jak słoneczko świeci, nie?

Buziolek
gobasia 12:10, 19 kwi 2018

Kindzia napisał(a)

Nie będę szaleć Irciu. Muszę róże wymienić. Jedna mi padła, dwie z ospą na pędach...też padną. Chyba to rak wgłębiony Tak wyglądają te plamy...Myślę, że następnej zimy nie przeżyją. Dlatego mus wymienić.
Jutro, jak pojadę, obejrzę dokładnie wszystkie róże. Ostatecznie się okaże, czy tylko te 3 muszę.

U nas słabo z opadami W przyszłym tygodniu zapowiadają i oby się spełniły przepowiednie. W sobotę wertykulujemy trawnik i nawóz będziemy sypać. Deszcz mi potrzebny w przyszłym tygodniu

...mam nadzieję ,że pogodowe przepowiednie się spełnia ... też.ogarniam się z robotą,dziś skończyłam sianie warzyw...po południu jeszcze kwiatki posieję

czekam na foto lilii
Monia81 12:14, 19 kwi 2018

Kindzia napisał(a)

Słabo Żałuję, że podlewania nie włączyliśmy. Teraz też się nie zanosi, w przyszłym tygodniu podobno ma padać, ale czy się nie zmieni??? Deszcz potrzebny, byle się nie przeniosło deszczysko na weekend majowy. Mam plany rabatowe

Piękny świat, jak słoneczko świeci, nie?

Buziolek

Czyli drugi cycuś będzie robiony w weekend majowy, czy też plan szerszych zmian ciekawam efektu okrutnie
Kindzia 12:19, 19 kwi 2018

gobasia napisał(a)

...mam nadzieję ,że pogodowe przepowiednie się spełnia ... też.ogarniam się z robotą,dziś skończyłam sianie warzyw...po południu jeszcze kwiatki posieję

czekam na foto lilii

Gobasiu, zazdroszczę Ci tego finiszu. Ja jestem cały jeden weekend do tyłu, jutro zacznę szaleć, żeby zrobić jak najwięcej

Chłopa wyślę na przeszpiegi, on najszybciej wypatrzy...ja w zeszłym roku patrzyłam jak sroka w gnat i nie widziałam jej, a on poszedł i zaraz mi paluchem pokazał
Jak tylko jest, to zdjęcie gwarantowane
Kindzia 12:22, 19 kwi 2018

Monia81 napisał(a)

Czyli drugi cycuś będzie robiony w weekend majowy, czy też plan szerszych zmian ciekawam efektu okrutnie

Tak jest I koniec z nowymi rabatami u mnie! Wysypię korą, plewić nie będę musiała, będę leżeć i pachnieć....tylko jeszcze muszę wymyślić coś, co by mi za szybko nie rosło, bo ciąć trzeba
Mam nadzieję, że linia podlewająca wydoli dodatkowe obciążenie, bo jak nie, to następna robota znowu. I koszty. Bo nowa skrzynka, nowy elektrozawór, nowe rureczki i takie tam...Luki mówi, że da radę. I tego się trzymam