Trochę odebrało mi mowę i wszystko mi z głowy wyleciało .
Ogród masz PRZEPIĘKNY, czapki z głów. Szczególnie ta rabata z klonem. Wygląda bardzo naturalnie, chociaż sama natura pewnie nie stworzyłaby takich bardzo udanych zestawień.
Psiaki i kociaki super .
Krysiu, oby się spełniło.
Dom ogarnięty, prace kuchenne rozłożyłam na raty i dzięki temu nie odczuwam żadnego napięcia czasowego. Wszystko we właściwym tempie.
Tydzień temu okolicznościowo przystroiłam ganek z przyległościami. Bez szaleństwa. Raczej symbolicznie. Wykorzystałam czerwone gałązki derenia i zielone daglezji. Zeszłoroczne mikołajkowe czapki z wyprzedaży spasowały się z pieńkami.
Symetria prawie idealna.
Od kilkunastu lat wykorzystuję metalowe bombki. Bardzo je lubię.
2015 widok na miejsce na różankę, której tam nie było, no w sumie to nic tam nie było oprócz jodły, amanogawy i osobno posadzonej leszczyny - miejsce pod tujami bardziej na lewo zdjęcia
Życzę Wam dziecięcej radości świątecznej, niech smutki i kłopoty zostaną za nami. Cieszmy się sobą i miejmy nadzieję że kolejne Święta spędzimy w większym gronie bez ograniczeń i zakazów.Niech Jezus który się narodzi przyniesie nam nowe życie radośniejsze i wolne w wielu znaczeniach. Miłości Kochani życzę z całego serca.
Niech Wam wszystko pięknie rośnie i kwitnie a ogrody pięknieją.
My również składamy serdeczne życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia, dużo, dużo zdrowia życzymy wszystkim ogrodnikom i oby Nowy Rok był już tym spokojnym, na który tak bardzo czekamy.
Progres jest ważny dla podbudowania samej siebie i dalszej motywacji.
A nawiązując do progresu...
Tak wyglądał ogród od frontu na samym początku mojej przygody z nim - chyba to 2012 rok
tak jak zaczynałam przygodę z Ogrodowiskiem w 2016
A tak w ostatnie lato
I teraz na jesieni
I w zimę czyli wczoraj
Nieźle zarósł muszę zgrać sobie wiosenne zdjęcia bo nie mam na kompie
My Wszystkim Ogrodomaniakom życzymy tak upragnionego zdrowia, doceniania rzeczy małych, radości z drobiazgów, miłości na co dzień, siły na trudny czas, pogody akuratnej, bliskości nie ograniczonej, mądrości wrodzonej, inteligencji wysokich lotów, apetytu na życie i by nam Wszystkim nie brakło chleba codziennego.
I obyśmy Się za rok spotkali przy Wigilijnych stołach w pełnym składzie.