Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 20:44, 21 gru 2020

abiko napisał(a)
Obejrzałam zimowe widoczki.. ogród magiczny prawda?
Choinka już.. ja dziś pojechałam jak matka polka z 3 i kupiłam.. teraz małżonek musi ją przywieźć, bo już mi się nie zmieściła

Tak jest magicznie... niech jeszcze tylko pośnieży i będzie super zima
Cieszę się, że choinkę cała 3 wybrała, pewnie już stoi w salonie ubrana pięknie przystrojona i dzieci mają radochę
Agania 20:45, 21 gru 2020

Dorota123 napisał(a)
W tym szronie ogród wyglądał bardzo magicznie.

Dorotko dalej jest biało i cudownie
Agania 20:47, 21 gru 2020

yolka napisał(a)
Agata, ogród w zimowej odsłonie uroczy. Mgła tajemnicy dodaje. Super

Fantastycznie jest ze szronem, z mgłą, a najbardziej ze szronem i słoneczkiem
Agania 20:53, 21 gru 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Agatko cudowne polukrowane widoki Buziaki

Super efekt jest teraz nie tylko na pierniczkach
Gosiek33 06:27, 22 gru 2020

Tak szron i słoneczko najpiękniej malują o tej porze roku
Tyle, że muszą mieć jeszcze co malować dokładnie tak jak u Ciebie. Jak wiesz Twój ogród jest jednym z moich ulubionych

Wesołych Świąt i w końcu powrotu do normalności Wszystkim życzę
Agatorek 16:18, 22 gru 2020

Agania napisał(a)
Klimaty japóńskie zawsze mi się podobały, ale ja uciekam się do polskich korzeni, ogród mam rodzimy, tylko z akcentami japońskimi w postaci roślinek,
Najbardziej lubię rabatę z klonem japońskim Atropurpureum

Witaj Agata .

Trochę odebrało mi mowę i wszystko mi z głowy wyleciało .
Ogród masz PRZEPIĘKNY, czapki z głów. Szczególnie ta rabata z klonem. Wygląda bardzo naturalnie, chociaż sama natura pewnie nie stworzyłaby takich bardzo udanych zestawień.
Psiaki i kociaki super .
HannaR 17:43, 22 gru 2020

Agania napisał(a)

Haniu, w temacie drzew mogę epopeję napisać, ale najbardziej naturalistyczny
efekt tworzą graby, buki z brzozami i klonami pospolitymi poprzetykane, świerkami, jodłami i sosnami.
Tak najprościej, ale ja mam bardzo dużo drzew, bo to jest jednak mój ogród i nie chciałam mieć tak bardzo pospolicie
Uważam, że w nie ma ogrodu bez magnolii... drzew owocowych, jabłonek ozdobnych, śliwowiśni, dereni jadalnych, kousa, kwiecistych.
Posiadam również catalpy, morwy, judaszowce, dawidię chińską, metasekwoje, cypryśnika błotnego, modrzewie formy płaczące.
Wszystkie nasadzenia dobierałam że względu na atrakcyjność wiosną i jesienią.
Wiosna to przede wszystkim magnolie i klony japońskie, derenie kousy, wiązy,jabłonki i owocowe.
Jesienią królują klony, judaszowce, sumak Tiger Eyes, trzmielina oskrzydlona, później zimozielone choinki
W ogrodzie naturalistycznym nie może zabraknąć prunus cristena, świdośliw, lilaków,kielichowca,
kalin ze względu na zapach i oczarów ze względu na styczniowe kwiecie, są dużo mniejsze zaliczane bardziej do krzewów, ale fajnie uzupełniają niższe piętra
Przeglądnij sobie te drzewa, a jeśli potrzebujesz nazw najpiękniejszych
i żelaznych pozycji to pytaj

Dzięki.
Rzeczywiście masz tego trochę .
Dopisałam do swojej listy kielichowca. Nie znałam go wcześniej, pięknie kwitnie i pasuje do mojej wizji.
SlonecznyOgrod 22:06, 22 gru 2020

Wow, ale masz zacną listę drzew i to nie byle jakich same perły

Z kielichowcem muszę się zapoznać bo nie widziałam go nigdy i chyba tez mało kto go ma, bo coś nie kojarzę.
Masz może jego zdjęcie z sezonu?

Ps. widoczki zimowe cudne
Agania 19:40, 25 gru 2020

Radosnych Swiąt
Agania 18:21, 27 gru 2020

Dzisiejszy spacer