Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 15:24, 22 gru 2020

2015 widok na miejsce na różankę, której tam nie było, no w sumie to nic tam nie było oprócz jodły, amanogawy i osobno posadzonej leszczyny - miejsce pod tujami bardziej na lewo zdjęcia

2019 przed przeróbką kształtu

2020 lato

2020 jesień
inka74 15:26, 22 gru 2020

popcorn napisał(a)

U mnie zrobione ale nie urośnięte! Chciałabym żeby było tak ze trzy lata do przodu właśnie hihi pokazuj dalej! Super tak porównywać
szybko urośnie, nawet nie będziesz wiedziała kiedy. Ja dopiero teraz na zdjęciach widzę jak bardzo tuje urosły i nabrały masy. A to zaledwie kilka lat.
inka74 15:31, 22 gru 2020

Helen napisał(a)
Cienista i front - nie do poznania. Super
Cienista to wyjątkowo udana metamorfoza w moim ogrodzie, bardzo, bardzo ją lubię i dobrze się na niej czuję. Front jest jeszcze pstrokaty. W pełni sezonu to jeden wielki misz masz kwiatowy ale... kiedyś to było moje marzenie. Zrealizowałam je. Teraz trochę uspokoję ilość kwiatów. Chyba, zobaczę
popcorn 15:31, 22 gru 2020

Wiem, nie mogę się doczekać Z drugiej strony czas ucieka strasznie szybko i wcale mi się nie spieszy do przodu...

pięknie masz, kupa roboty za Tobą, gratuluję
antracyt 15:34, 22 gru 2020

inka74 napisał(a)
Miejsce za domem

jest

Przepiękne, klimatyczne miejsce tu stworzyłaś.
inka74 15:44, 22 gru 2020

ostatnie porównanie - rabata owalna 2016

2020 czerwiec

inka74 15:51, 22 gru 2020

Karolina, Zuza - dziękuję! Faktycznie kupa pracy włożona w ogród bo 99% robione własnymi i tylko moimi rękami i... kupa pieniędzy. Tu nie ma co mącić, że da się zrobić ogród za grosze. Nie da się, nawet małego. Dobrze, że przestałam liczyć po co się denerwować
Agatorek 16:26, 22 gru 2020

inka74 napisał(a)
Karolina, Zuza - dziękuję! Faktycznie kupa pracy włożona w ogród bo 99% robione własnymi i tylko moimi rękami i... kupa pieniędzy. Tu nie ma co mącić, że da się zrobić ogród za grosze. Nie da się, nawet małego. Dobrze, że przestałam liczyć po co się denerwować

Ja dopiero zaczynam, a już widzę, że tanio nie będzie .

Spektakularne metamorfozy (wielkie wow!)!
Agatorek 16:30, 22 gru 2020

inka74 napisał(a)
Miło mi, że to piszesz. Już jest dużo, dużo lepiej od czasu jak się tu zalogowałam. Postęp widoczny. Wczoraj właśnie tak oglądałam zdjęcia z początków ogrodu i trochę się uśmiałam z siebie samej.

Czyli trzeba dużo czytać, oglądać, słuchać rad bardziej doświadczonych w temacie i po jakimś czasie powinno być lepiej? . Na razie trochę błądzę, ale teraz znałam to forum, więc idzie ku lepszemu .
inka74 17:43, 22 gru 2020

Aga - żeby to było takie proste...
czytaj wątki, to kopalnia wiedzy, szczególnie te starsze. Nie pytaj na każdym wątku o porady bo bardzo wiele jest takich, które nijak się będą miały do twojego kawałka ziemi. Patrz kto i co pokazuje na swoim wątku - ładny ogród, jeszcze jak widać jak powstawał, to większa pewność, że ktoś przetestował na sobie zanim ci coś polecił.

Edit - nie ograniczaj swojej wiedzy tylko do forum...