Haniu, no więc chyba wszystko będę przesadzać.
Te wymiary, to wymiar całkowity łącznie z żywopłotem ze świerków. Z lewej strony rośnie wszystko to, co narysowałam na schemacik w niedzielę. O zgrozo, wiśnię Kanzan posadziłam 160cm od siatki.
Linia przerywana to granicą pomiędzy rabatą a trawnikiem ale trawa dopiero posiana więc pewnie zaraz ilość trawnika zostanie drastycznie zmniejszona skoro i lilaki rosną 160cm od siatki.
No nie wiem, czy się śmiać czy płakać....
A ten klon, tak, ma już kilka ładnych latek i będzie w trawniku, gdy trawa urośnie.
lubię te Miśki
red baron super na tle tej białej ściany
a z lilakami nigdy nie wiadomo...tez je mam...wypuszczają odnogi, które regularnie wyrywam lub wycinam...pod nimi hosty rosną...
'Heiliger Hain' to bardzo rzadko występująca w szkółkach odmiana. Nie widziałam na żywo. Liście ma zgodnie z opisem metalicznie niebieskie, pod koniec sezonu z głęboko czerwonowinnym zabarwieniem.
'Haense Herms'podobnie i na dodatek powinno mieć różowe kwiatostany.
'Shenandoach' już mi nie pasuje, bo liście bledną jesienią.
I to byłoby raczej wszystko w czym można wybierać jeśli chodzi o liście przebarwiające się w czerwienie.
To nie jest perełkowiec. Załączam fotkę tego samego drzewa które pokazał em wczoraj z Chorwacji. Tym razem na fotce jest moje wyhodowane drzewko w doniczce. Liście ma aksamitne w dotyku z dużą ilością małych włosków.
Witajcie, nie wiem czy w dobrym wątku zadaje pytanie. Wybaczcie jestem tu nowa. Nie zwracajcie uwagi na te wszechobecne chwasty i pobojowisko wokół - oczywiście znikną w najbliższym czasie.
Pytanie czy takie zestawienie roślin jest w porządku ?
Z tyłu miskant flamingo później bordowy rozchodnik cherry oraz przed nim turzyca oszimska. To wszystko tak jakby po dwóch stronach a środek rabaty z rozchodnikiem autumn joy też w jednej linii tutaj narazie ustawione w kupie tylko nie wiem co przed nim ? Może konwalnik? Albo żurawka forever purple ?
Z góry dziękuję Wam za pomoc i wszelkie uwagi. [img ]
Witajcie, nie wiem czy w dobrym wątku zadaje pytanie. Wybaczcie jestem tu nowa. Wokół jeszcze pobojowisko ale dopiero zaczynam przygodę z ogrodem. Pyanie czy takie zestawienie roślin jest w porządku ? Z tyłu miskant flamingo później bordowy rozchodnik "cherry" oraz przed nim turzyca oszimska. To wszystko po dwóch stronach a środek rabaty z rozchodnikiem autumn joy tylko nie wiem co przed nim ? Może konwalnik? Albo żurawka forever purple ?
Z góry dziękuję Wam za pomoc i wszelkie uwagi.
Jeśli coś jest nie tak również proszę dajcie znać
Dziękuję
Ilona