Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 17:52, 17 gru 2020

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:50, 17 gru 2020

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ja też mam przypominajkę na kalendarzu...czekam
Dziękuję, bardzo mi miło

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 17:49, 17 gru 2020

Do góry

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 17:43, 17 gru 2020

Do góry

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 17:32, 17 gru 2020

Do góry

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 17:29, 17 gru 2020

Do góry

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 17:26, 17 gru 2020

Do góry
Ogród w grudniu

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:54, 17 gru 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Dorotko, czy ciasto na te pierniczki wałkowałaś wałkiem z wzorkiem, czy na wzorzystej macie? Bo kupiłam wałek z wzorem gwiazdek, ale po upieczeniu pierniczków gwiazdki są prawie niewidoczne. A może to wina przepisu na pierniczki, że wzór się potem "rozmywa". Jak możesz mi podać, to poproszę o Twój przepis,na PW.
Wzorki na cieście powstały z takiej podkładki silikonowej zakupionej w Pepco. Na rozwałkowane ciasto położyłam tą podkładkę i przygniotłam wałkiem żeby odbił się wzorek.

Ztego przepisu piekłam domki i jest to ciasto twardsze.

Z tego przepisu piekłam cytowane przez Ciebie pierniczki

Przerwa na kawę... 14:06, 17 gru 2020

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Brawo Ty I to jest to - tak jak być powinno Bardzo mi się podoba

Ja niestety popełniłam ogromny błąd - wybrałam lampki o zimnym kolorze, a oświetlenie przy wejściu, tarasie i oświetlenie ogrodu mam w ciepłym kolorze - no nie wygląda to ładnie. Muszę oświetlenie wyłączyć tylko te czujniki zmierzchu echhhhhhhh

ja wszystko mam w ciepłej bieli, nie wiem co mnie podkusiło aby wybrać lampki na druciku w zimnym kolorze. Przepraszam wiem, chciałam już mieć a nie czekać. Wyglądało to tragicznie na żywo. W dzień teraz jest tak - muszę programator kupić... Ech, co krok to coś trzeba zrobić
Przerwa na kawę... 13:47, 17 gru 2020

Do góry
Dzisiaj szaro buro i ponuro. Jest ciemniejszy ale nie tak ciemny jak u Ciebie. Choć może już robi się bardziej ciemny niż jak go kupiłam.
Szczerze to On mi się nie podobał ale mam nadzieję, że wyładnieje jak Twój w kartonie.

Tu jakoś bardziej mój ciemiernik jest podobny https://zielonozakreceni.pl/forum/ciemierniki/9900-ciemiernik-helleborus-sahinii-winter-bells

Ciekawie się zaczyna w ciemiernikach u Ciebie
Przerwa na kawę... 12:45, 17 gru 2020

Do góry
Inne ciemierniki w różnym stanie ale raczej wszystkie będą kwitły o ile nie przyjdzie mróz -30 bez śniegu.
Przerwa na kawę... 12:42, 17 gru 2020

Do góry
Mój Winter bells teraz. Kwiatów sporo będzie.
Przerwa na kawę... 12:39, 17 gru 2020

Do góry
kami napisał(a)
zdjęcia zostają Zdradź co sobie zamówiłaś jak już zamówisz.

Nadają się te moje sztuki do posadzenia w gruncie teraz??

Z ciemierników mam jeszcze Winter Bells za 20zł z pomarańczowego marketu. Od miesiąca posadzony do gruntu, pędzony może przeżyje?

Zdradzę, zdradzę o ile zamówię bo jak na razie mam miejsce tylko na 1 sztukę i bardzo ale to bardzo chcę mieć odmianę pink frost i nie wiem czy te co zamówiłam w ubiegłym roku to na 100% one bo nie kwitły. Maciupkie sadzonki dostałam za koszmarne pieniądze. Stąd mam pewne obawy przed kupowaniem przez net ciemierników. Także wiesz, dusza by chciała ale ogród mówi pass.
Kami moje ciemierniki kupione jako Winter bells miały szarawe liście na początku, teraz bardziej w zieleń ale taką spokojną. A twoje maja intensywna zieleń.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=941#post_1
U ciebie to kwestia zdjęcia? Zaraz wrzucę mojego jak teraz wygląda. Kasya miała te ciemierniki i u niej z 3 sztuk 1 przetrwała. U mnie z 2 mam już tylko jedna ale za to duża jest. Druga za długo była w doniczce i ja najpierw przesuszyłam a potem przelałam.
Przerwa na kawę... 11:42, 17 gru 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Wieczorne klimaty przy wejściu. W końcu lampki mają ten sam ciepły odcień światła

Brawo Ty I to jest to - tak jak być powinno Bardzo mi się podoba

Ja niestety popełniłam ogromny błąd - wybrałam lampki o zimnym kolorze, a oświetlenie przy wejściu, tarasie i oświetlenie ogrodu mam w ciepłym kolorze - no nie wygląda to ładnie. Muszę oświetlenie wyłączyć tylko te czujniki zmierzchu echhhhhhhh

Przerwa na kawę... 11:10, 17 gru 2020

Do góry
zdjęcia zostają Zdradź co sobie zamówiłaś jak już zamówisz.

Nadają się te moje sztuki do posadzenia w gruncie teraz??

Z ciemierników mam jeszcze Winter Bells za 20zł z pomarańczowego marketu. Od miesiąca posadzony do gruntu, pędzony może przeżyje?

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:40, 17 gru 2020

Do góry
to już był czas najwyższy na zakwas do szybszego startu łyżka soku z kiszonej kapusty , obok dojrzała pigwówka

oczywiście pigwówka ma szczelną zakrętkę a zakwas ma specjalną zakrętkę do kiszonek gaza nie jest potrzebna

coś wycięte coś wyszperane i kominek dymny zamontowany, dostanie jeszcze jedno kolanko i będzie ok

nie taka wypasiona jak u Basi ale plusy za użyteczny recykling mam
Przerwa na kawę... 10:26, 17 gru 2020

Do góry
Cała gromadka od Zy.ona z 16 grudnia Mi dostarczona

HGC Camelot, jeden solidny kwiat rozłożysty. Położyłam doniczkę, ponieważ ma kwiat zakrzywiony do dołu, pewnie słońca brakowało. Ma kwitnąć od grudnia i kwitnie.

Ice n roses red. Wydaje się, że będzie kilka kwiatów, ponieważ z doniczki takie łepki wystają.

Ice n roses early red, wydaje się, że będzie kilka kwiatów jak w roses red.

Ice n roses rose, wychodzi jeden kwiat.

Ice n roses dark picotee, wychodzi jeden kwiat

A ten z pomarańczowego marketu w październiku zdjęcie robione Ice n roses barolo za 79zł/sztuka. Doniczka podobna, kilka liści i jeden długi kwiat. Dużo ich stoi to tak nie widać. Kwitnąć powinien styczeń-kwiecień. Ciemny ciemiernik, jakby nie ten środeczek żółty to nawet ponury ale urok też ma.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 09:20, 17 gru 2020

Do góry
Witkacy1 napisał(a)

Tutaj może być cała gama przyczyn, wszystko, susza, zagęszczenie z pwodou chwastów, słabe warunki wzrostu, może być choroba grzybowa, może osutka? Opryskaj Amistarem kilkakrotnie ale na wiosnę, może to też być przędziorek (zaobserwuj pod lupą czy nie ma szkodników - małych pajączków) ... opryskaj preparatem na przędziorki.

a na teraz moja rada:

Popraw im warunki, wypiel wokół, wyściółkuj a na wiosnę podsyp nawozem i przemieszaj z glebą. Podlewaj jeśli nie jest tam mokro, a sucho.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 09:17, 17 gru 2020

Do góry
kris napisał(a)

Jeśli drzewo opanowała huba, nie jest już do uratowania i powoli padnie drzewo.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:04, 17 gru 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies