Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Typografia ogrodu 22:25, 16 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Nie w centrum ogrodniczym za 28 zl.Ilona polecila.jesli Ilona i nauka twierdzi ze dziala,a koszt niewielki to warto sprobowac tym berdziej w trudnych dla roslin miejscach.

Już w ubiegłym sezonie nosiłam się z zamiarem kupienia tego (Ana polecała) ale w moim O nie mieli ... teraz jak widze opakowanie to wiem czego konkretnie szukać i spróbuję w necie A w jakiej odległości od pnia to się aplikuje?
Hirutkowy raj:)) 22:21, 16 kwi 2016

Do góry
Krysiu
Ale mialaś fajnych gości dzisiaj Szkoda, że nie wiedziałam ...
A będziesz jutro wieczorkiem w domu?
Jedziesz do Rogowa? czy do Zymona?
Ogród z pergolą 22:18, 16 kwi 2016

Do góry
OK
A Ty byś chciala? teraz?
Ogród wyrozumiały 22:17, 16 kwi 2016

Do góry
a jaką hakone sadzisz? bo ja szukam tej zielonej
Ogród wyrozumiały 22:16, 16 kwi 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Dziś sadzę seslerię i hakonechloe i szałwię .
Pomalutku z przerwami,bo....mam takie indywidualne tempo
ale do przodu

Iza
Wszystko zależy jakie Ty ilości sadzisz Ale jak Cię znam to to pewnie w dziesiątki idzie Ja też dzisiaj posadziłam seslerię w donicy przy tarasie Fajna ta jej zieleń
A ten mech to w trawniku czy w ogóle?
Bo do trawnika jest teraz bardzo zachwalany florovit do trawnika z mchem
Podwórkowa rehabilitacja 22:10, 16 kwi 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Agniesiu, Aniu dziękuję bardzo ale to zeszłoroczne nasadzenie, przyroda tak ze mną współpracuje

A propos przyrody zanim zaświeci słońce - a daję mu czas do 19:34 - przesadzam sukcesywnie moje pomidory. Sukcesywnie ponieważ używam do tego pustych butelek po wodzie mineralnej. Mam już tak posadzonych 29 sztuk. Czeka jeszcze 16. Rodzina wspiera ale czas nagli i tych 16 również powinno już mieć swoje plastikowe domki. Syberyjski pomidor wiedzie prym ale też był wysiany trochę wcześniej. Jeśli kogoś dopadł też taki urodzaj to polecam tą technikę. Oszczędność miejsca, nic się nie wylewa na parapet tylko wygląd kiepski ale zapach pomidorków to rekompensuje
Aha papryki też mam sporo.
A teraz foto

Piękna plantacja
Mój ogród pod górkę... 22:09, 16 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

To widzę,że cieszy się powodzeniem ten nawóz

Myślę, że każdy ma jakiś swój ulubiony. Przed zrobieniem ogrodu na trawniku za domem zawsze był mech i na skarpie z głazami też mamy mech, stąd pomysł na taki nawóz.
Mój ogród pod górkę... 22:01, 16 kwi 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Bardzo mi miło
Florovit do trawników z mchem.

To widzę,że cieszy się powodzeniem ten nawóz
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 21:58, 16 kwi 2016

Do góry
Pokaż donice plisss
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:56, 16 kwi 2016

Do góry
No to mamy znajomą panią projektant wnętrz Gratulacje
Malutki pod lasem 21:54, 16 kwi 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Budleja, z której myślałam, że nic nie będzie pokazuje coraz więcej zielonego

Liatra już sie pokazuje a mojej chyba jeszcze nie widać ... muszę jutro sprawdzić
Typografia ogrodu 21:50, 16 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Asiu
a możesz coś więcej powiedzieć o tej mikoryzie?

Już doczytałam Kupilaś na all?

Nie w centrum ogrodniczym za 28 zl.Ilona polecila.jesli Ilona i nauka twierdzi ze dziala,a koszt niewielki to warto sprobowac tym berdziej w trudnych dla roslin miejscach.
Ogród z pergolą 21:42, 16 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No właśnie widzę, że robisz rabatę grujecznikową i tam bym dała trawę z koszenia ... chyba wietrzyk i zielona tak robiły. Ziemia się użyźnia i problem z chwastami masz z głowy ... a zaczynają rosnąć na potęgę No chyba, że wszystkie rośliny na tą rabatę masz już przygotowane

PS A jak weźmie sobie do serca to co zaproponowałaś?

on to by chciał
nie powiem to dobry pomysl z tą trawą, ale z korą będzie ładniej
my nie zdejmujemy darni z całej planowanej rabaty tylko tam gdzie mam juz rośliny. mam do posadzenia 5 limek to zdejmuje teraz 6m darni.
Na Łowieckiej 21:41, 16 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)

Jeszcze nie sypałam. Chcę to zrobić w poniedziałek. Nie miałam kiedy a poza tym bałam się tak szybko po florovicie.

no to może siarczan nie będzie potrzebny?
Typografia ogrodu 21:33, 16 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Powoli przygotowuje sie do sadzenia grabow.kamyczek zdjety,kompost i mikoryza zakupiona. Jutro akcja.

Ulozylam tez 1/3 kraweznikow na rabate hortensjowo-tawulowa cxyli 11 metrow i zaczynam wysypywac ja przekompostowanymi zrabkami drewnianymi... dzis dopiero jedna przyczepka wysypana.

Asiu
a możesz coś więcej powiedzieć o tej mikoryzie?

Już doczytałam Kupilaś na all?
Ogród z pergolą 21:18, 16 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja Renia nie mam takich rabat, bo zdejmuje darń dopiero z tych na które sadzę.
btw straszna robota!
emus po dzisiajszym dniu mowi że juz ma taka wprawe że firme z trawnikami z rolki mozemy otwierać. a ja mu na to: to juz wolę trzecie dziecko i tysiaka przytulić

No właśnie widzę, że robisz rabatę grujecznikową i tam bym dała trawę z koszenia ... chyba wietrzyk i zielona tak robiły. Ziemia się użyźnia i problem z chwastami masz z głowy ... a zaczynają rosnąć na potęgę No chyba, że wszystkie rośliny na tą rabatę masz już przygotowane

PS A jak weźmie sobie do serca to co zaproponowałaś?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:00, 16 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

zajrzyj do mnie to zobaczysz co podziałałam
na żywo również zapraszam może będą już hortensje posadzone, jak em znajdzie czas na dokończenie zdejmowania darni.
właśnie boje się o to przemarzanie a mysle o niej kolo tarasu i okryta na zime chochołem nie bedzie zbyt atrakcyjnym widokiem..w Rogowie podpytam specjalistów jak to jest z tymi magnoliami

Ale Ty masz dobrze z tym eMusiem, że nawet darń Ci zrywa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:00, 16 kwi 2016

Do góry
Olili napisał(a)
a ja dzisiaj sadzę sadzonki /

A to muszę zobaczyć co Ty tam sadzisz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:55, 16 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Gratuluję zakończenia akcji smaragdowej

Czyli masz spokój z tujami do września

Hurrra mam spokój do września ale łatwo nie było ... może jedynie powinnam zapodać im tego pinivitu za jakiś miesiąc Co o tym myślisz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:47, 16 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No to szkoda ... sama nie wiem jeszcze czy jadę ale chciałabym ... a w przyszłym tygodniu może pojadę po bukszpany olbrzymy do Łodzi ... może bym Cię odwiedziła?

A nie boisz się że Ci przemarznie?

Co tam podzialalaś dzisiaj w ogrodzie?

PS Czy tylko mi nie pojawiają się powiadomienia?

zajrzyj do mnie to zobaczysz co podziałałam
na żywo również zapraszam może będą już hortensje posadzone, jak em znajdzie czas na dokończenie zdejmowania darni.
właśnie boje się o to przemarzanie a mysle o niej kolo tarasu i okryta na zime chochołem nie bedzie zbyt atrakcyjnym widokiem..w Rogowie podpytam specjalistów jak to jest z tymi magnoliami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies