Już w ubiegłym sezonie nosiłam się z zamiarem kupienia tego (Ana polecała) ale w moim O nie mieli ... teraz jak widze opakowanie to wiem czego konkretnie szukać i spróbuję w necie A w jakiej odległości od pnia to się aplikuje?
Iza
Wszystko zależy jakie Ty ilości sadzisz Ale jak Cię znam to to pewnie w dziesiątki idzie Ja też dzisiaj posadziłam seslerię w donicy przy tarasie Fajna ta jej zieleń
A ten mech to w trawniku czy w ogóle?
Bo do trawnika jest teraz bardzo zachwalany florovit do trawnika z mchem
Myślę, że każdy ma jakiś swój ulubiony. Przed zrobieniem ogrodu na trawniku za domem zawsze był mech i na skarpie z głazami też mamy mech, stąd pomysł na taki nawóz.
Nie w centrum ogrodniczym za 28 zl.Ilona polecila.jesli Ilona i nauka twierdzi ze dziala,a koszt niewielki to warto sprobowac tym berdziej w trudnych dla roslin miejscach.
on to by chciał
nie powiem to dobry pomysl z tą trawą, ale z korą będzie ładniej
my nie zdejmujemy darni z całej planowanej rabaty tylko tam gdzie mam juz rośliny. mam do posadzenia 5 limek to zdejmuje teraz 6m darni.
No właśnie widzę, że robisz rabatę grujecznikową i tam bym dała trawę z koszenia ... chyba wietrzyk i zielona tak robiły. Ziemia się użyźnia i problem z chwastami masz z głowy ... a zaczynają rosnąć na potęgę No chyba, że wszystkie rośliny na tą rabatę masz już przygotowane
PS A jak weźmie sobie do serca to co zaproponowałaś?
zajrzyj do mnie to zobaczysz co podziałałam
na żywo również zapraszam może będą już hortensje posadzone, jak em znajdzie czas na dokończenie zdejmowania darni.
właśnie boje się o to przemarzanie a mysle o niej kolo tarasu i okryta na zime chochołem nie bedzie zbyt atrakcyjnym widokiem..w Rogowie podpytam specjalistów jak to jest z tymi magnoliami