Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:40, 06 wrz 2020

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 20:40, 06 wrz 2020

Do góry
Cudnie Ewciu. Busz taki że ścieżkę kradnie Pozdrowienia z Władysławowa
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:36, 06 wrz 2020

Do góry
było

jest

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:34, 06 wrz 2020

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:34, 06 wrz 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
Piękne ozdoby. Dużo cebul, będzie spektakl wiosną, już się nie mogę doczekać.
Dziękuję Gosiu to tylko krótki rządek z cebulowymi, ale mam nadzieję, że ożywi to miejsce wiosną. Do tego dojdą 3 piwonie majówki i myślę, że będzie ładnie. Czas pokaże, czy będzie na czym oko zawiesić.

Ogród z wilkiem zamkn. 20:31, 06 wrz 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Instrukcja do stipowych dyń u mnie w wątku. Trawy masz piękne, memory cudna i już kwitnie. Przyglądałam się Trawnikom u Ciebie, wszędzie zieleniutko.

Dorotko
byłam ,czytałam ,dziękuję bardzo za instrukcję
muszę sprawdzić ,ćzy moje jeszcze mają nasionka ,bo wydaje mi się ,że już niestety nie ....

trawnik ten tu za krótko ścięłam ....nie zauważyłam ,że na 2 stopniu ustawione i jest żółty ....dziś polało ,to może się poprawi

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:30, 06 wrz 2020

Do góry
Moje ogrodowe życie 20:28, 06 wrz 2020

Do góry
Jeżówki green Jewel tłoczą nieustannie, chyba moje ulubione

Miskant Malepartus

I rozchodniki

No i trawy to ich czas
Ogród z wilkiem zamkn. 20:28, 06 wrz 2020

Do góry
andzia458 napisał(a)
Ale fajny klimat stworzyłaś na tarasie.

Ania
dziękuję i cieszę się

nowa część już nie starszy chwastami ....

teraz została mi ta skarpa po lewej do poprawki i góra przy stoliku ....

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:28, 06 wrz 2020

Do góry
A ja dzisiaj byłam, podziwiałam, Szefową poznałam Ogród jest przepiękny, różnorodny i spójny zarazem. Widać w nim serce właścicieli Zachwyciły mnie całościowe założenia, szczegółowe kompozycje i uroda dodatków. Zazdroszczę wszystkim, którzy bliżej mieszkają, że mogą go podziwiać częściej. Za chwilę będą na nim królowały marcinki, to będzie cudowne widowisko.
Trochę zdjęć ode mnie, niestety tylko telefonem.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:19, 06 wrz 2020

Do góry
Było

jest

było

jest

Moje ogrodowe życie 20:19, 06 wrz 2020

Do góry
Hortensje już też w jesiennych barwach
Ogród z wilkiem zamkn. 20:15, 06 wrz 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Leniwa niedziela i u mnie. Tylko nie siedzę na tarasie, bo pada od rana.
Grujecznik cudny, będzie świecił na rabacie. Nandinę widziałam w L, ale się nie skusiłam. Podziwiam za zapał do pracy, bardzo dużo zrobiłaś. U mnie przestój na razie. Wczoraj działaliśmy z m, ale nie ogrodowo.
Piękne dekoracje, ja nigdy weny nie mam, żeby dekorować.

Gosia
codziennie 3 godzinki coś dłubię w ogrodzie ,więc powolutku doprowadzam do stanu ,który lubię
długi czas nie miałam weny ,a teraz na szczęście wróciła
dziś miałam nic nie robić ...i co ....
zrobiłam obiad,ciacho ,póżniej 2 godzinki pospałam i wyspana poszłam do ogrodu
wymieniłam na rabacie z barbulami seslerie jesienną na brązową trawkę ( i jedną i drugą bardzo fajnie się dzieli -nie tak ,jak miskanty )
a seslerię jesienną przesadziłam kawałek dalej do wiśni i memory -ot taki tetrisik na godzinkę pracy
i zaczęłam porządki w inversowej -ale nie skończyłam ,bo komary jadowite mie dały żyć
oto efekt -wiadomo ,że musi nabrać ciała ...

i seslerie

jeszcze na tej długiej rabacie został mi do uporządkowania ostatni kawałek -tam ,gdzie stolik i krzesełka pod brzozą ....
Buziaki
Moje ogrodowe życie 20:15, 06 wrz 2020

Do góry
Wrzesień zawsze kojarzył mi się z wrzosami, których teraz w centrach ogrodniczych jest pod dostatkiem, u mnie też niezła kolekcja się uzbierała. Wrześniowy ogród...
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 20:04, 06 wrz 2020

Do góry
Liquee napisał(a)
A ja obserwuje ten wątek od maja, kiedy to wysiewałem swój trawnik. Wszystkie wpisy w Internecie świadczyły o tym że maj to późny okres, ale wcześniej robiłem podlewanie ogrodowe, siatka na krety i rozwoziłem ziemie taczka po taczce (31 ton) czekałem aż osiądzie, walcowałem i tak w kółko.
W drugiej połowie maja wysłałem trawę siewnikiem i załączam zdjęcia z sierpnia mojej trawki

A ja dałem się nabrać że to trawnik z rolki Jaki skład mieszanki?
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:04, 06 wrz 2020

Do góry
Kasia chyba schowam ją do piwnicy

Polar Bear i miskant Dread Locks

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:02, 06 wrz 2020

Do góry
było

jest

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:59, 06 wrz 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Dorotko na rabatach bujnie zielono i pięknie. Róże śliczne.
Wnuki Cię uwielbiają. Moja babcia też poświęcała nam dużo czasu. Wszyscy lubiliśmy ją odwiedzać.
Dziękuję Gosiu ja lubię jak w sezonie letnim ciągle coś kwitnie, a teraz mam mało kwiatów i to mnie dobija.
W krótce pierwsze skrzypce będą grały trawy, bukszpany i trzmieliny. W sumie to trawnik najbardziej mnie dobija, tylko ja nie chcę go zastąpić kostką brukową. Proszę tylko o deszcz raz w tygodniu.
Młodszy wnuk to dziadka oczko w głowie, a starszy nie pozwala mi się bawić z maluchem, bo ten czas mam spędzać z nim. Twierdzi, że dziadek sobie z nim poradzi, a my bawmy się razem. Nie mam wyboru.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:46, 06 wrz 2020

Do góry
Było

jest - ta kosodrzewinka na środku u góry to ta sama po lewej na dole

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:41, 06 wrz 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Dorotko
trawnik odrośnie ,jak zacznie się pora deszczowa-nie patrz na niego ,tylko na piękne rabaty wokoło

a jak mocno Cię denerwuje ,to może zlikwiduj trawnik i zrób ścieżki np z trocin ,czy zrębek ,czy kamyczków pomiędzy rabatami ....to taki luzny pomysł tylko....

mnie też drażni trawnik -w szczególności ten dbany i chuchany-po ścięciu żółty ,byle jaki ....na nowej części chwastowisko krótko ścinane cały czas zielone .....

niesamowite dekoracje robisz -te dyńki z nasion stipy świetne -jak je zrobiłaś ?

wianki też rewelacyjne -masz super pomysły

a ....i jeszcze wnuki -fajne słodziaki -na pewno Cię uwielbiają
Zastanawiałam się nad wysypaniem większej powierzchni żwirem, ale tam nie dojedzie się przyczepką, a em zapowiedział, że nie będzie kamiorów dźwigać na drugi koniec działki. Poza tym w kamykach sieje mi się wszystko i też jest problem z utrzymaniem takich przestrzeni a ja już nie mam sił, żeby tak tyrać.
Cieszę się, że Ci się podobają moje dekoracje. Nasionka stipy świetnie się same łączą. Zbieram potrzebną ilość i w dłoniach kulkuję. Dynie to po prostu kulka owinięta nitką i wbity patyczek i "sprężynka" z winobluszcza.

Garden of roses niezawodna w kwitnieniu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies