Ciekawostka.
Niedojrzałe nasiona gaury (mam tylko na białej, wysiewanej wiosną).
I druga ciekawostka.
Pierwszy kwiatek ciemiernika.
Pozdrawiam Zaglądających
Sylwio przed domem sprzątam powoli tak jak się sprząta jesienią. Pusto nie będzie, teraz będą odsłonięte bukszpany. Trawnik już przybiera zieloną barwę i to mnie cieszy. Wczoraj wykopałam 3 piwonie majówki, ale nie miałam sił je wsadzić. Ważne, że miejscówki dla nich znalazłam lepsze. Poleżą do wtorku, jutro wreszcie jadę do fryzjera, takich długich włosów już bardzo dawno nie miałam.
Prześlicznej urody ten zawilec, ale i fotografia pięknie zrobiona. Ja mam te puste, ale w tym roku sierpniowy grad mi je zbił. Wypatrzyłam u Ciebie duże już drzewa jarzębiny ,mam i ja 3 młode drzewka wysiały się z dekoracji z przed 2 lat. Mają po około metr, szybko rosną może kiedyś doczekam się swoich koralików. U Ciebie wrzosy rosną i kwitną wzorcowo, a podobno lubią piaszczyste ziemie. Niestety u mnie nigdy się nie zadomowiły. Nawet pełne liliowce powtarzają Ci kwitnienie, u mnie te puste , drobne nie powtórzyły w tym roku. I jak tu nie mieć depresji ogrodowej, gdzie nie zaglądnę ogrody bujne, kwitnące, a u mnie susza.
Porównania młodego ogrodu i obecnego to ogromny przeskok, aż trudno uwierzyć, że w ciągu 4 lat tak wydoroślał Wasz ogród. Ciekawe jak czarodziejsko będzie wyglądał gdy będzie już pełnoletni.
Hakonechloa smukła 'Aureola' Hakonechloa macra pożarła mi przedogródek.
Po 4 latach od zakupu małych 5 sadzonek.
Będzie przemeblowanie
Z góry.
Z boku
Nie widać spod nich liriope.
Chciałam pokazać mój trawnik jak wygląda po miesiącu od wysiania i po chyba czterech koszeniach. Zrobiłam jak radził mi analyzer_65 (bardzo dziękuję za odzew), dosiałam w kilku miejscach i taki jest efekt. Puste miejsca coraz bardziej zarastają, więc jestem dobrej myśli. Trawa jest bardzo gęsta i ma piękny soczysty kolor.