Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:30, 08 gru 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Ależ mnie zachwycił tan wianek z pestkami i rojnikami, kulę już chyba chwaliłam, ale z mchem jeszcze fajniejsza! Chyba ją zmałpuję
Aniu do tego wianka jest jeszcze choinka na stożku, ale zbliżenia nie mam na zdjęciach. Podobno powielanie czegoś co się zobaczyło u kogoś jest największą pochwałą. Więc bardzo się cieszę i nigdy nie mam nic przeciwko temu, żeby ktoś zrobił coś takiego co zobaczy u mnie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:24, 08 gru 2020

Do góry
AgataM napisał(a)
Dorotko stworzyłaś cudowny, niepowtarzalny klimat mikołajkowy i świąteczny. Możesz być z siebie dumna. A stresy schowaj głęboko do kieszeni
Dziękuję to był miły wieczór w gronie rodzinnym.

Z ogródka na wsi 10:41, 08 gru 2020

Do góry

Pozdrawiam wszytk8ch serdecznie
Z ogródka na wsi 10:40, 08 gru 2020

Do góry
Z ogródka na wsi 10:38, 08 gru 2020

Do góry
Więcej fotek mam zrobionych jesienią...
Z ogródka na wsi 10:36, 08 gru 2020

Do góry

Na otoczenie oczka nadal nie sprecuzowanego planu...stale miszjqa mi się pomysłu...

Z ogródka na wsi 10:32, 08 gru 2020

Do góry
Rumianka napisał(a)

Aleee widoki...czy ja trafiłam do tego samego ogrodu? Byłam tu dawno i zmiana jest ogromna, wszystko urosło , rozrosły się rośliny, jest klimatycznie i pięknie...no i te ceglane ściany...moje marzenie Pozdrawiam

Eliso, akurat ta rabata zmieniła się najmniej, póki co. To znaczy, tak jak na niej były rosl8nu od początku posadzone tak trwają już 3 sezon, co akurat w moim przypadku dość dziwne, bo co sezon zazwyczaj rośliny zmieniają miejscówkę

Ta sama rabata tylko jesienią

Bardzo jestem zadowolony że ścieżki, ładnie wygląda kiedy nawet w długach między cegłami wysieją się chwasty, albo jakieś kwiaty. Tu akurat ścieżka jest opielona, ale widać jak ładnie "zzieleniała"
Z ogródka na wsi 10:25, 08 gru 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Prawda Zdolny Jest ma talent i wyczucie ogrodnicze

Hah dzięki Sylwia.
Wiesz, strasznie jestem ciekaw tej woliery dla ptactwa, która przygotowujecie

Zieleń, drewno i antracyt 08:58, 08 gru 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Dzisiejsza ilość słońca i stopni na plusie przypominała wiosnę
Zaliczyłam dwugodzinny spacer i nadal nie chciało mi się do domu wracać. Posadziłam mikołajkowy prezent - Tilia insularis Wyznaczyłam sobie kolejną pracę na przyszły sezon.
Reszta różanki dostała ramy Jeszcze tylko mężaty musi przenieść suszarkę na nowe miejsce.

Kilka ruchów palcem po ekranie i nawet patyczkowe drzewa nabrały masy

Na przyszły sezon przewiduję jeszcze ogarnięcie cienistej, obsadzenie do końca hamakowej i zrobienie kamiennej nawierzchni w okolicach kompostownika i szklarni. No i oczywiście kącik wypoczynkowy dla nieletnich Tylko tyle i aż tyle.

ale fajnie Byle do wiosny!
Sezon 2017 u Hanusi 07:59, 08 gru 2020

Do góry
O zaletach rokitnika to wiedziałąm już dawno, nie na darmo w Rosji nazywają go "cytryną". Ludowa medycyna już go stosuje od wieków. TYlko do ogrodów nie bardzo się nadaje. Bo trzeba posadzić 2 krzewy, bo rozdzielnopłciowe, jest kłujący, i szybko zagarnia teren koło siebie.

Mikołajowi dziękowałam za pamięć i pomysł. Może usłyszał?.

U mnie dziś za oknem zerojedynkowo i mgła. Słońca się nie spodziewa, zawieszam go chociaż tutaj.

Miłego dnia.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:21, 07 gru 2020

Do góry
[img

Bajkowe widoki, uwielbiam szron na roślinach. U nas nie było takiego jeszcze, a Wy przez 5 dni mieliście. Cudowna odsłna zimowego ogrodu.
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:10, 07 gru 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Dopiero doczytałam o nagraniu, faktycznie wiatr narozrabiał, ale będzie zjawiskowo, jak zawsze u Ciebie Dorotko
Trochę się boję reakcji ludzi z okolicy, może nie będą oglądać, chociaż wiem, że mnie po cichu podglądają tu na forum. Mam nadzieję, że tu ogrodnicy będą wyrozumiali i żeby ten wiatr przestał tak mocno wiać.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:05, 07 gru 2020

Do góry

Ty wiesz, że ja przez ten młyn jaki wtedy był tego nie pamiętam Ale pamiętam, że najpierw połamało, a potem ścięło mi dalie tuz przed nagraniami jesiennymi...koniec końców jesieni nie było pokazanej bo tak montażyści zmontowali, że się nie zmieściła w odcinkuDorotko, może pozbieraj te dekoracje bo szkoda żeby zniszczyło, a rozłożysz dzień przed nagraniami i będzie super
Sylwio nie dam rady fizycznie ściągać dekoracji i na środę czyli już jutro rozkładać od nowa. Jeszcze mam jutro rozwieszać światełka przed domem. Będzie co będzie. Najwyżej zobaczycie wszystko na zdjęciach z przed wichury.

Z ogródka na wsi 23:01, 07 gru 2020

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Aleee widoki...czy ja trafiłam do tego samego ogrodu? Byłam tu dawno i zmiana jest ogromna, wszystko urosło , rozrosły się rośliny, jest klimatycznie i pięknie...no i te ceglane ściany...moje marzenie Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:00, 07 gru 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko, zagląda podziwiam wszystkie, wszyściuśkie piękne dekoracje.
Ty zawsze masz ich pełno. A każda jest wyjątkowa i prześliczna.
Szkoda, że wcięło ci zdjęcia.
Pozdrawia cieplutko
Dziękuję Aniu, jednak nagranie telewizyjne daje trochę stresu i bardziej mobilizuje. Po pierwszej przymiarce dekoracji ławkowej moja bratowa Agatka z przedziwnego ogrodu dała mi delikatnie do zrozumienia, że stać mnie na więcej. Podsunęła też pewne sugestie, które wykorzystałam. No i powstało takie coś.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:53, 07 gru 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
ojjjj niefajnie, ale łam się, bo musi byc dobrze. Przypomina mi się jak przed nagraniami Sylwcia miała przymrozek i w donicach (nie pamiętam co miała) wszystko jej ścieło, leciała pędem po wrzosy i wyszło cudnie
A u Ciebie w nagrode za starania moze śnieżkiem poprószy
Pozrzucane wianki trochę ucierpiały, rojniki się odczepiły niektóre. Trochę mnie ten wiatr przeraża, wszystko mocno szarpie. Niby solidnie robiłam.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:44, 07 gru 2020

Do góry
yolka napisał(a)
Cudowny Mikołajkowy dzień
Mam nadzieję, że po latach będą to fajne wspomnienia.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:41, 07 gru 2020

Do góry
Rumianka napisał(a)
Wiatr, jak widać nie pomaga Ci Dorotko... U nas też wieje na okrągło...
Miałam na dziś zaplanowane wieszanie światełek przed domem, ale obawiałam się, że mi wiatr rozszarpie. Dalej wieje, aż huczy.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:37, 07 gru 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Cudowne mikołajki Dorciu, wnuczkowie super chłopcy podobni do babci
My połączyliśmy mikołajki i urodziny Tolci u córci... zdjęcia od razu rozesłałam całej rodzince, a tylko jeden kadr tak przy okazji wgrałam na O....za to udało mi się wgrać letnią wizytę w Hortulusie jakimś cudem
Widziałaś
Pozdrawiam cieplutko ...w ogrodzie nie mam nic nastrojowego i trudno

Jak wieje, to zdrowsze powietrze
Widziałam zdjęcia z śliczną Tolą, jestem u Ciebie na bieżąco.
Wiatr wieje u mnie bardzo silny, szarpie przygotowanymi dekoracjami. Niby ogród mam osłonięty , ale i tak dokucza mi.

Wszystkie betonki zrobiłam sama.

W ogródku emerytki 22:35, 07 gru 2020

Do góry
Mój ulubiony ciemiernik cuchnący

Cdn jutro
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies