Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:30, 12 paź 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Ojej ależ tu się dzieje aż nie wiem co zacytować ..psina cudowna ..znaczy się cudowny i do tego gwiazdor też chcę pieska ..bardzo ..ale niestety musimy jeszcze troszkę poczekać .. aż się przeprowadzimy w końcu na swoje.

Domowe roślinki piękne ..widać że masz do nich rękę, mi z domowych mało co chce rosnąć

Ogrodowe widoki też zacne śliczny asterek i te niskie werbeny też ciekawe..pierwszy raz takie widzę

Masz juz jakas rase upatrzona czy moze chcesz jakiegos biedaczka ze schroniska przygarnac? Domowych mam sporo- w zimie sa zamiast ogrodu zawsze byla u mnie pelna chata lubie szczegolnie te totalnie bezproblemowe-filodendrony, zielistki, fikusy

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 08:18, 12 paź 2020

Do góry
popcorn napisał(a)

Rewelacja jak widzę...dziewczyny złożyły?

Bakłażany śmieszne, ale ważne, że zbiory są
Miłego dnia, podlewa nam dzisiaj ogrody
Ogród do odnowy 07:31, 12 paź 2020

Do góry
trochę jesieni widać

gilenia

trójsklepka

Wzgórze chaosu 07:20, 12 paź 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Iwonko ja bym chyba nie posadziła hakonek z zawilcami, jedne i drugie rozrastają się pod ziemią i poprzerastają Ci się. Nie będzie wtedy tego efektu tylko bardziej miszung....takie mam wrażenie i dośwadczeniaCo do hakonek pod Vanilakmi wiem, że żółty z różem Ci zgrzyta, ale natura sama robi takie zestawienia, popatrz jak ładnie hakonki grają z liskami vanillek, a vanilkom listki zaraz zeżółkną i i tak by był różowy z żółtym Ten okres nie jest taki długi w sezonie, wytrzymasz

No to sobie zrobiłam miszung podwójny Zobacz, gdzie już posadziłam zawilce z hakone. Coraz bardziej mam wrażenie, że ta nowa rabata będzie do poprawki Nie ma nudy w ogrodzie.

Co do vanilek z zółtą hakone to na szczęście zgrzyta mi ten zestaw z każdym rokiem coraz mniej . Masz rację, że to tylko miesiąc ognistego kontrastu. Taka zapowiedź jesiennej ferii barw w ogrodzie

W ogródku emerytki 01:53, 12 paź 2020

Do góry
A tak przed innym blokiem, też mi się podoba

Koniec, chyba, że coś się jeszcze trafi
W ogródku emerytki 01:48, 12 paź 2020

Do góry
To zdjęcia zagospodarowanego terenu przed jednym z bloków /blisko Mamy/.
Podoba mi się, choć żwirku trochę dużo /nawet jak dla mnie, która ma sporo żwirku w ogrodzie/.
Myślę, że jak rośliny urosną zrobi się ładniej.

W ogródku emerytki 00:45, 12 paź 2020

Do góry
Na Plantach jest też plac zabaw.

A to Rynek, jak dla mnie za dużo wybrukowano, a za mało zieleni.

Chcę się też pochwalić, jakiego mam zdolnego kuzyna, to mural wykonany przez niego
W ogródku emerytki 00:34, 12 paź 2020

Do góry
To elementy wspominkowe, żeby nie zapomnieć, że tu był szyb kopalnii.

W ogródku emerytki 00:31, 12 paź 2020

Do góry

W ogródku emerytki 00:24, 12 paź 2020

Do góry

W ogródku emerytki 00:21, 12 paź 2020

Do góry

W ogródku emerytki 00:16, 12 paź 2020

Do góry
Pomęczę Was kolejnymi zdjęciami Plantów

Ogród zapachów u Jasi 23:50, 11 paź 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja nawet nie próbowałam z daliami, ale zapomniany mieczyk wiosną wypuścił listki

A ja stale z czymś eksperymentuję i to ze zmiennym szczęściem. W tym roku próbowałam kalię etiopską zmusić do kwitnienia i posadziłam do gruntu agapant, który ma przeżyć zimowanie w gruncie. Zobaczymy, a może już go nie zobaczmy

24.09.2020r

Wymarzony sielankowy ogród..... 23:34, 11 paź 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)

Madziu kochana dziękuję

A tu ambrowcowa, mam nadzieję że ambrowce nabiorą masy i zacznie je kiedyś widać

Monia a gdzie takie fajne mały sadzonki ambrowca kupiłaś ? jak przez internet to dasz namiar ?
Zieleń, drewno i antracyt 23:32, 11 paź 2020

Do góry
Z lewej Gracilimus, z prawej Graziella.
Gracek raz zakwitł, dwa lata temu jak było długie i gorące lato.
Jest dużo wyższy od Grazielli jeżeli chodzi o same liście. Ma ok 180cm, z kwiatem pewnie z 240cm.

Ogród zapachów u Jasi 23:30, 11 paź 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Jasiu, miałam przyjemność dzisiaj rano gościć w Twoim ogrodzie. Oczywiście z Mają P. Jak zawsze cudnie, pachnąco, kwitnąco. I te mury, "hektary murów". Przepiękne tło dla ogrodu.
Pozdrawiam serdecznie.

Basiu było mi miło Ciebie gościć w moim ogrodzie
Pozdrawiam cieplutko

czerwiec 2020r.

Ptasi gaj 23:27, 11 paź 2020

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ja akurat wolę niektóre trawy w wersji niekwitnącej. Są znacznie ładniejsze.

Kasiu ja wszystko wiem. Na Fejsie nie jestem bo to nałóg chodziłabym spać nad ranem. Nie wiem czy mam prawdziwego Gracka czy nie mam go drugi sezon.
Na fotkach liście w powiększeniu są bardzo wąskie. Dla mnie to obojętne czy będzie kwitła czy nie, ale chciałabym wiedzieć jaki ma kwiat.

U Malkul efekt jest piekny. To też zależy od oświetlenia i taki kolor ostry. Również od gęstości nasadzen, jak długo rośnie.
Moje mają odstęp między sobą ok 1,5 metra i mają zwisające wąskie liście.
Wiosna będę je przesadzać w inne miejsce bo za wysokie i zakrywają Memory.

Mam też Morning light, ten jest trochę niższy bo przesądzony ale też bardzo ładny.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:25, 11 paź 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

Dorotko dziwne. Ja pozbierałam nasionka z kilku dyni i wymieszałam. U mnie już drugi sezon są takie jak " matka" - płaskie z wgłębianiami. Chyba trafiło Ci się nasionko z genem recesywnym. A długo czekałaś ze zbieraniem, bo one na początku jak piłeczka wyglądają, potem dopiero przyjmują właściwy kształt.

Ale obiecuję, że będziesz miała z wgłębianiami.

Z nasion mojej białej dyni posadziłam dwie sadzonki i mam dynie w różnych kolorach: ciemna zieleń w żółte prążki, jasna zieleń w biale paski i żółte
Ania -Spełnione marzenie 22:33, 11 paź 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Tak Aniu to jest dąb błotny o którym była mowa już się ładnie przebarwia..ma takie charakterystyczne wcięcia głębokie i lśniące liście.
To mlode Dąbki możesz je przesadzic nawet teraz czy trochę później aby się nacieszyć liscmi.

Ogród Basi i Romka 22:17, 11 paź 2020

Do góry
Rojniki trochę paprotek i nawet huba sobie urosła w cienistym zakątku

I moja pierwsza donica z hypertufy, dzieło mojej córki te które ja robiłam za szybko wyjęłam z formy i się rozpadły a ta została, zapomniana, chciałam ją też wyrzucić a tu moje zdziwienie bo zroiła się twarda no i żałowałam że pozostałe za szybko wyjmowałam bo też pewnie by się zwìazały, no trudno zrobię jeszcze raz ciekawe czy pezetrwa zimę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies