Kochani,
Po wczorajszej nawałnicy, mój nowo zakładany trawniczek wyglada tak, jak na zdjęciach. Czy dać mu spokój, żeby sobie spokojnie wzrastał? Czy jest jakiś sposób, żeby pozbyć się tych wydm, które porobiły się w trakcie ulewy? Jak można ewentualnie wyrównać ten teren?
Ando, wspaniałe hortensje u Ciebie, kwiatostany wypasione i jak ładnie się wybarwiają. A mam pytanie o świerk Conica, czy Ty go formujesz, korygujesz mu delikatnie kształt, żeby był bardziej regularny?
Kłopoty, to moja specjalność
Żeby nudno nie było, to spadłam ze schodów, stopa wygięła się wprost niewyobrażalnie oprócz tego, że dotkliwie się potłukłam. Dzieci przyjechały, zobaczyły nogę, natentychmiast do szpitala zawiozły. Dzięki panie Boże nic złamanego ale co dalej, nikt nie wie.
No, super zaczyna się nasze mieszkanie na wsi. Śmiać się czy płakać sama nie wiem. Mąż w szpitalu, ja unieruchomiona.
Synowa zarządziła i przetwórstwo spożywcze idzie pełną parą. Syn chodzi jak w zegarku. Mnie pyszczy ale żony się słucha bez pisknięcia
Ja również bardzo dziękuję za mile spędzony czas w przepięknym ogrodzie i w przemiłym towarzystwie
Miło był poznać tak sympatycznych, ogrodowo zakręconych ludków Czy była jakaś zbiorowa fotka?
"nie" dziękuję za żółwika, jutro dostanie miejscówkę. Mam ściąć badylki z kwiatami po posadzeniu?
Tomkowi i jego "kierowniczce" dziękuję za zabranie mnie na ciekawą krajoznawczo i nie tylko wycieczkę
Tylko mam 2 szt inne 3 po 3-4 pióra wstyd pokazać.
Irys żółty po prawej ma ok 2,5 m wysokości nawet w wodzie tak nie rośnie. Moje irysy w oczku to dzieci tej największej. Wykopie ja i wsadzę gdzie indziej bo dużo miejsca zajmuje. Może jeszcze w tym roku dam radę trzeba dużo roślin przesadzić ze skalniaka