Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 19:12, 14 lip 2012

Do góry
A jeśli chodzi o lilie,to strasznie mi się podobają ucieszyłąm się w tym roku jak zaczeły wychodzić z ziemi.............ale radośc nie trwała długo zakwitły praktycznie nad ziemią nie wiem dlaczego nie wyrosły normalnie
hmm zakwitły to chyba zbyt duże słowo
Ogród u stóp klasztoru 17:48, 14 lip 2012

Do góry
Basiu - nie bardzo jestem przekonana do pomarańczowego koloru w ogrodzie . za bardzo pstrokato . jednak te lilie są niezłomne . wykopie cebulę w jednym miejscu a zaraz pojawia się w innym.

Bogdziu- popatrz - pogoda nie pozwoliła mi dzisiaj na polowanie na motyle , chyba zostaje mi podziwiać je u ciebie
Wichrowe wzgórze 09:23, 14 lip 2012

Do góry
Irenko, u mnie wczoraj całe popołudnie padało, wiec słonko chyba poszło do Ciebie?

Agatko, i co powiesz na Jamesa? Podoba Ci się? Jeśli masz chwilkę to pooglądaj jeszcze Alnwick Rose - też ładna, kompaktowa angielka.

Haniu, Elizo - dziękuję za wizytę Róże, piwonie to moja miłość. Lilie i liliowce zajmują II miejsce Liliowce mają taki ogrom odmian, że naprawdę można wybrać te najpiękniejsze. Dawniej kojarzyły mi się z tymi popularnymi pomarańczowymi na długich łodygach, któe rosły niemal w każdym ogrodku, ale z czasem zobaczyłam, że są naprawdę sliczne odmiany, które są wspaniałym wypełniaczem na rabatach. Poza tym kwitną obficie i długo, bo jak się rozrosną, to tworzą duże kępy
Można dobrać odmiany kwitnące w różnym czasie, ale na ogół kwitną one naprawdę długo i nie ma potrzeby takich poszukiwań - wystarczy zgromadzić sporą ich ilość, dać im 2-3 lata na rozrośnięcie i wtedy jest cuuudnie.
Mój 4 arowy azyl... 01:06, 14 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Olbrzymia ta twoja Perowskia, ale ci pachnie a lilie takie też mam i one włąsnie tak słodko pachną
rudbekie piękne, wielka kępa

Irenko, sama jestem zskoczona jej wielkością. W porównaniu z ub.r. rozpędzila się bardzo, widać jej miejsce dopisało Najbardziej cieszę się, że mam dwie nowe
Ogrodnik mimo woli 22:15, 13 lip 2012

Do góry
jak zwykle - mnóstwo roślin kwitnacych, lilie wodne już się zaaklimatyzowały i pięknie kwitną
ale chyba troche znikłaś Aniu... pewnie praca...
Bajkowy ogród Weroniki 20:50, 13 lip 2012

Do góry
Dziś wieczorem spaceruję po ogródkach i podziwiam liliowce i lilie. tak się nakręciłam, ze to już pewne, że zakupię. Są piękne, a różnorodność niebywała. Twój różowy liliowiec.prześliczny. Pozdrawiam.
Ogrodnik mimo woli 12:25, 13 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Ale zjęcie !!!

niesamowite!
Aniu, pięknie ci juz lilie w oczku kwitną, ale szybko!
Mój 4 arowy azyl... 12:12, 13 lip 2012

Do góry
Olbrzymia ta twoja Perowskia, ale ci pachnie a lilie takie też mam i one włąsnie tak słodko pachną
rudbekie piękne, wielka kępa
Przedawkowanie nawozów 22:56, 12 lip 2012

Do góry
AGATA, tak przefermentowany, wieloletni ( 10 lat) ale masz rację, mam dostep do takiego obornika, ale również wiem, że obornik bardzo odkwasza. Brakuje mi tych drobnych niuansow wiedzy!
A hortencje mam dwie i nie jestem szczególnie zainteresowana nimi, na razie sobie rosną. Moja pasją w tej chwili są róże, lilie i sosny (mam parę ciekawych gatunków, bardzo młodych, bo lubię patrzeć na małe, młode rośliny, które rosną).
Za jakiś czas będę szukała amatorów, na to żeby nieodpłatnie oddać ze swojego ogrodu pewne gatunki roślin, właśnie lili, które się rozmnażają i iglaków(sosen).
Na razie skupiem się na różach, bo tak jak przeczytałam na forum i potwierdzam to, są to rośliny przepiękne, ale bardzo wymagające i chciałabym zdobyć wiedzę na temat ich uprawy.
"Baśniowy" Ogród 22:48, 12 lip 2012

Do góry
Basiu lilie obłędne a powojnik JPII . tez mnie oczarował i kupiłam na wiosnę , ale jeszcze nie kwitnie .
super ten liliowiec - chyba jakiś pełny .. znasz odmianę ?
Ogrodnik mimo woli 22:34, 12 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)

Jak będziesz często karmić to do ręki ci będą przychodzić A pysznogłówki śliczne.

Kasiu .... Dają się głaskać..jak wejdę z nogami do wody A wchodziłam bo wsadzałam lilie...
MOja lelijka dla Ciebie....

Aniu a ile masz już lilii w stawie i jakie?
mój rozwar chyba też tak załatwiłam , pieleniem
Kolorowy ogród na piasku 22:01, 12 lip 2012

Do góry
Jak pięknie u ciebie Vivo. Nie masz kłopotu z poskrzypką? Lilie takie dorodne.
Kolorowy ogród na piasku 21:50, 12 lip 2012

Do góry
viva napisał(a)
Na dobranoc zostawię trochę zdjęć mojej skarpy..... kwitną tam nie tylko róże .... na samym dole skarpy mam głównie liliowce (choć nnie tylko), takie zwykłe, ale bardzo je lubię, bo nic ode mnie nie chcą a tak pięknie kwitną

A co znaczy "lilie takie zwykłe"?
To chyba ,żeby mnie pogrążyć w rozpaczy!!
Vivo,jest cudnie!!!!
Kolorowy ogród na piasku 21:48, 12 lip 2012

Do góry
[

By było nie tylko różanie, rabata z liliami azjatyckimi

O matko i córko do kwadratu!! Vivo czy Ty kiedyś próbowałaś policzyć te lilie??
Masowy atak na moje oczy!!
I co ja mam teraz zrobić!! nie ma rady! kredyt brać i kupować!

Ogródek Hanusi po zimie 20:49, 12 lip 2012

Do góry
Bożenko,u Ciebie był inny spektakl!Jeszcze bardziej mi pasujący.
A te zdjęcia robiłam w Łódzkim Ogrodzie Botanicznym,Ciocia mówiła,że kwitną aktualnie lilie,ale żadnej nie spotkałam,Za to liliowce .......i lawenda.....

Ogrodnik mimo woli 15:21, 12 lip 2012

Do góry
bialofiolet napisał(a)
Jak będziesz często karmić to do ręki ci będą przychodzić A pysznogłówki śliczne.

Kasiu .... Dają się głaskać..jak wejdę z nogami do wody A wchodziłam bo wsadzałam lilie...
MOja lelijka dla Ciebie....
W cieniu - zacieniona 22:29, 11 lip 2012

Do góry
Lilie zaczynają nareszcie swoje kwitnienie,sporo jeszcze w pąkach...
Bajkowy ogród Weroniki 21:20, 11 lip 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Irenko, jeszcze nie wszystkie róże zakwitły w moim ogrodzie. czekam na Violette Perfum, Dune.
Twój ogród przeszedł wielką przemianę, podziwiam.
Vivo, dziękuję. Twoje lilie piękne i takie zdrowe.

O moim Bogdzia z Rododendronowego napisała, z okazji 2-ej rocznicy Ogrodowiska, cyt.

"...Weronika w bajce mieszka. Prawda to czy żarty?
Popchnij furtkę wejdź i zobacz, ogród jest otwarty..."
Dziękuję Bogdziu.

Kazdy powie że mieszkasz w bajce. Miło mi jeśli Ci sie ten urywek o Tobie spodobał.
Mój skromny ogródeczek ... 20:47, 11 lip 2012

Do góry
Kochani witam
niestety czasu brakuje i sił tez wiec rzadko tutaj zagladam..
warzywka juz dorodne , codziennie swieza porcja wszystkiego , czekamy jeszcze tylko na dojrzenie pomidorkow ogorkow mam taki wysyp ze na tydzien wychodzi ok 23 kg.. juz nie mam co z nimi robic, przetworow narobilam tyle ze wystarczy nam na bardzooo dlugo, a i sloikow juz zaczyna brakowac.. oddajemy kto tylko chce ale chyba wszedzie w tym roku ogrorki maja sie dobrze bo chetnych malo..
dzieki Bogu omijaja nas wszystkie wieksze ulewy i grad.. chociaz susza tez juz zaczynala doskwierac ale dzis w koncu pada delikatny deszczyk taki jak lubie i rosliny na pewno tez sie uciesza
w ogrodku jest cudnie jak przechodze obok to zapach lili i roz sprawia ze marzeniami jest cie gdzies indziej mam troche zdjec ale codziennie przybywa nowych pieknosci
najpierw lilie ktore juz kwitna

ta biała troszke inna niż te pierwsze, a dzis zakwitla kolejna zółta ale nie mialam czasu zrobic zdjecia

Bajkowy ogród Weroniki 19:19, 11 lip 2012

Do góry
Irenko, jeszcze nie wszystkie róże zakwitły w moim ogrodzie. czekam na Violette Perfum, Dune.
Twój ogród przeszedł wielką przemianę, podziwiam.
Vivo, dziękuję. Twoje lilie piękne i takie zdrowe.

O moim Bogdzia z Rododendronowego napisała, z okazji 2-ej rocznicy Ogrodowiska, cyt.

"...Weronika w bajce mieszka. Prawda to czy żarty?
Popchnij furtkę wejdź i zobacz, ogród jest otwarty..."
Dziękuję Bogdziu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies