Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

"W kolorze blue" 14:58, 20 cze 2015

Do góry
W przerwie miedzy deszczami M zdążył skosić trawe.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:57, 20 cze 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Marzenko mam prośbę, jakiś czas temu wstawiłaś listę proporcji różnych środków do nawożenia roślin poprzez dozownik magicznej siły, mogłabyś jeszcze raz to uczynić, nie mogę znaleźć tej listy, Twój wątek pędzi jak szalony!

Zajrzyj do wątku fotorelacje lub przelicz na 70 l wody
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:56, 20 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Słuchaj, a moge miec Transcendent i Iceberg obok? Za cholerę nie mogę dojść z tymi kolorami do ładu. Wazne dla mnie, by szły w fiolet, amarant inaczej

Idealnie dobrane odcienie, obie zimna purpura. Burgundy niska, Tradescant będzie wyzsza
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:42, 20 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Czyli dobrze wybrałam

KOlor pośredni mi już tam nie wejdzie....ale na następną rabatę właśnie tak planuję. Będzie trudniej z dobraniem odcieni, ale to już zmartwienie na przyszły rok.

Damy rade, rok dłuzej doswiadczeń z purpurami da nam większy wybrór. Ponadto w wielu ogrodach pojawiły się róze rok temu' bedziemy sie wymieniać spostrzeżeniami .
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:40, 20 cze 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
piękne róże, co jedna to piękniejsza!

Mimo mojego zamiłowania do buszu uporządkowanego wybaczam rózom to poczochranie. Sa tak piekne, ze znosze ich niesfornośc. Probuje je okiełznać bukszpanami i trawami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:39, 20 cze 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
Marzenko co ile metrów mogę sadzic grab fastigiata? W tym miejscu mam tylko 5 m, zmieszczą się 3?

To zalezy jak je puścisz! Czy swobodnie czy będziesz ciąc?
Jesli swobodnie to nawet dwie sztuki po 5-10 latach sie połączą, jesli ciąc to 3 szt ok. Ja mam posadzone co 4 M.....
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:36, 20 cze 2015

Do góry
O matko jak pięknie. Nie sposób chwalić któreś zdjecie bo wszędzie pieknie!!!
Czy te malutkie przetaczniki to miniaturki czy młode egzemplarze?
Ogród z łezką II 10:32, 20 cze 2015

Do góry
Szczeka mi opadła na widok Albrechta. Ja juz do ogrodów rózanych nie mogę zagladac.... Orzeciez pole obok będe musiała zakupic.....
W Kruklandii 10:31, 20 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Jeśli wszystko będzie ok... to w przyszłym roku będę dalej szukać, bo następna rabata czeka

Louis piękny... jest u mnie na liście

Dla mnie Louis za wielka , za bardzo poczochrana i cos chimeryczna w tym roku
Wyboru Tradescant nei żałuj, bo to jedna z najpiekniejszych roz w moim ogrodzie. Chciałam Ci tylko wybrac idelana purpurowa róze kolorem i pokrojem a mam zbyt krótkie doswiadczenie z ta różą. Kolor jest jednka zachwycajacy, tak ciemny, głeboki i aksamitny że aż się slinię.
Teraz będe cie namawiać na kolor posredni : Old Port, Claire Marshall, Yong Lycidas i Royal Jubilee, Gardeners Friend no i moze Heidi club malutką.
Miejsko & sielsko 10:25, 20 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ewa, to nie jest tatarak. Zapytaj Marzeny, jak jest młody to rosnie na jedna strone, dopiero pozniej się kulkuje. Taki wachlarz jakby, jutro Ci zrobię fotę

Na bank to nie tatark ale Ewcia ciesz sie bo mi nijak ten tarak pod grabiszcze nie pasował, ale głupio było krytykowac skoro Ci taka radosć sprawił . Bardzo sie ucieszyłam, ze masz jednak carex

Tatarak mam wyłacznie z powodu nadmiaru wody a chyba grabiszcze u ciebie w takich ekstremalnych warunkach nie rosna? U mnie woda z tarasu na nie spływa i chronią inne rosliny przed zalaniem. Carex zdecydowanie piekniej bedzie wygladał juz w pierwszym sezonie, więc wg mnie podziękuj indolencji sprzedającego

Ale jak chcesz pokaze jak w trzecim sezonie wyglada. Cyknę fotke dzisiaj
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:19, 20 cze 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, Twój ogród ma zupełnie inny styl Ładowanie się w to co teraz robisz ni pasuje moim skromnym zdaniem. Popsujesz czarodziejski klimat ogrodu

Wyróżniał się a idziesz w złym kierunku.

Nadrobiłam zaległosci ale pogubiłam sie przy tej wypowiedzi?
Czy chodzi o rabatę przy pergoli? Cały ogród Irenki to bukszpany I trawy uzupełnione kwitnącymi roslinami, więc ta rabata chyba idzie w tym samym kierunku?

Irenko napisz co robisz Astrid, ze taka piekna. Moja w drugim sezonie szkoda gadac, zakwitła dwoma marnymi kwitami i teraz mam czekac na kolejne tłoczeniem? Chyba dostanie eksmisję, bo zajmuje zbyt wazne miejsce na rozance.
Pamietam Twoje ubiegłoroczne nasadzenie tej rozy z vertigo i nerwa mam na moja.....
"W kolorze blue" 10:11, 20 cze 2015

Do góry
Subiektywna listę roslin przeczytałam
Lwspołczuję spotkań ze służba zdrowia... Mam nadzieje , ze wszystko zmierza w lepszym kierunku

Uprasza sie o podpisy pod kazdym zdjęciem róz is ateizmie wnetrza po wpisie przed wklejeniem zdjęc. Bi gdyz czytam i ogladam fotki to pijana sie robie orzy wodzie mineralnej.
Buźka

Ps. Planuje osie widokowe obejrzeć w II połowie sierpnia. Będziesz czy sie urlopujesz? Przelotem na 5 min bym wpadła po obiedzie u siostry i dalszej podrozy nad polskie morze.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:02, 20 cze 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
coś Ty kupiła i dlaczego falstart?

Dlaczego falstart?
I teraz przed urlopem nic nie kupuj, bo posadzisz , nadejdą upały, nikt nie podleje i rosliny padna. Chyba ze masz rezerwowego podlewacza?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:01, 20 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
nie nie będę zmeiniac rabaty....
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/05/7f/09/057f095a71885b976997ff715f7ec5de.jpg

Dzieki za inspirkę, wiem juz gdzie perovskię przesadzic
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:58, 20 cze 2015

Do góry
Gabi pokazuj piekno roż, plizzz
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:57, 20 cze 2015

Do góry
O matko jakie kolory
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:56, 20 cze 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Nornica z rabaty cisowej powędrowała dalej. Cisową zalałam nierozcieńczoną gnojówką z pokrzyw i miksturą z papierosów.
Dzisiaj odkryłam korytarze w części bezobsługowej. Żywopłot grabowy i czerwony buczek unoszą się nad rabatą...Dobrze, że mam małą produkcję gnojówki to będę dzisiaj lać.
Patrząc się na kierunek wędrówki nornicy to mogę mieć nadzieję, że jeszcze troszkę i dojdzie do nieużytków sąsiada.
Byłoby przyjemnie ale tam teren nie uprawiany od lat i ziemia bardzo zwięzła, nie wiem czy jej się tam spodoba

Mam jakieś ziele od tesciowej, ktore rzekomo odstrasza nornice. Posadziłam w miejscach niewidocznych bo rosnie wielkie. Poszukam siewek iw sadze do doniczek dla Ciebie. W lipcu mi sie przypomnij to jakos zrobimy linie przerzutowa.
Typografia ogrodu 09:53, 20 cze 2015

Do góry
Ah ta przestrzeń! Kiedyś tez takie widoki miałam, przez miesiac po zakupie działki.... A teraz wiele rzędów domow
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:49, 20 cze 2015

Do góry
A ja czekam na najświeższe doniesienia z przedplocia
Moja "przyziemna" :) pasja 09:47, 20 cze 2015

Do góry
Pokazuj i to już!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies