Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

jalos 22:41, 19 cze 2015

Ensata napisał(a)
Niestety, mam ją pierwszy raz i..ostatni. Nie mam pomysłu, czym ją można zastąpić, a nie mam, ale nie wiem jak się nazywa Jutro cykne fote, czekoladowe liscie i kwiaty, jak u kaliny, białe w róż wpadajace, śliczne, to coś

ok. czekam na foto
jalos 22:45, 19 cze 2015

Ensata napisał(a)
hahahahah ja mam ją do wywalenia też. Rośnie jak chwast i wygląda też podobnie. No i rozsiewa się bydle, ostatnio ja znalazlam w lawendzie. Absolutnie bezobsługowa roślina

może zrobisz swoją subiektywną listę roślin, których nie polecasz?

Moze to być przydatne dla takich jak ja raczkujących w tematyce ogrodowej w dodatku z małym ogrodem.Chętnie nie inwestowalabym w rosliny, ktore za 2 lata będa chciały objąć prym w moim malutkim ogrodzie.
Ensata 22:56, 19 cze 2015

Aga, ale ja mam dziwny gust, pisałam juz o zwierzakach. Lubię piekno inaczej Na szybko, nie mam tawuł, chociaz potrafią wyglądać malowniczo. Pięciornik, mam dreszcze, świecznica, nie dla mnie. Szybciej będzie, co mam i lubię. Funkie, róże, powojniki, piwonie, kopytnik, bluszcz, hortensje, rh, jarzmianki, runianki, trawy, mam złe doświadczenie z miskantami, ale to pewnie nieumiejetne sadzenie. Zarosły mi raz cała skarpę. Irysy, wszystkie, yuki, barwinek, azalie, kuklik, bodziszki, ostróżki, kurcze za duzo tego
Cięzko o tak liste, bo czasami roślina spodoba sie tak, ze idziesz na kompromisy, np lokalowe. Zrób sobie liste chciejstw, a pozniej z niej wywalisz. Nie lubie perukowca, pęcherznicy, łubinów, forsycji, to tak na szybko.
Madzenka 10:11, 20 cze 2015

Subiektywna listę roslin przeczytałam
Lwspołczuję spotkań ze służba zdrowia... Mam nadzieje , ze wszystko zmierza w lepszym kierunku

Uprasza sie o podpisy pod kazdym zdjęciem róz is ateizmie wnetrza po wpisie przed wklejeniem zdjęc. Bi gdyz czytam i ogladam fotki to pijana sie robie orzy wodzie mineralnej.
Buźka

Ps. Planuje osie widokowe obejrzeć w II połowie sierpnia. Będziesz czy sie urlopujesz? Przelotem na 5 min bym wpadła po obiedzie u siostry i dalszej podrozy nad polskie morze.
Ensata 10:52, 20 cze 2015

Marzen, jadę 13 sierpnia na Korculę i jestem ok 3 wrzesnia. Liczę, że będziesz siostrę jeszcze odwiedzała
Ensata 14:19, 20 cze 2015

Akurat jak siedze w bloku startowym, to u mnie leje, szlag jaśnisty mnie trafi. Pielenia mam tyle, ze nie ogarniam. Słuchajcie, czy jeżówki się wysiewają? Mam jakieś chwasty z listakami podobnymi do jeżówek, nie wiem sama, czy rwać? Werbenę mam wszędzie, nawet w żwirowych ścieżkach. Lawenda też się rozsiała. Werbenie dam sznasę, niech ogród napisze swój projekt Na jesień i tak przerabiam, co mi tak. Wyrwę wielką najwyżej
Juzia 14:21, 20 cze 2015

Jeżówki się wysiewają
Ensata 14:31, 20 cze 2015

No to mam pole jeżówkowe ciekawe czy urosną i zakwitną
Juzia 14:48, 20 cze 2015

Też jestem ciekawa... bo mam sporo siewek w tym roku
Madzenka 14:58, 20 cze 2015

W przerwie miedzy deszczami M zdążył skosić trawe.....