Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Piruet na polnej drodze 12:12, 16 lut 2015

Do góry
Witam po dłuższej nieobecności
molejny pomysł: tym razem na okrągłą rabatę za domem:

Buk pospolity PURPLE FONTAIN
Magnolia SOULANGEANA
Lipa drobnolistna LICO na pniu ok 150cm.

Trochę się obawiam, że to może być duuuże.

druga opcja:
Magnolia SOULANGEANA
3 bukszpany w fotmie kulistej
róża rabatowa na pniu 90cm

Jak myslicie który pomysł lepszy?

Pomieszanie z poplątaniem.Może kiedyś coś z tego wyrośnie :) 11:20, 15 lut 2015

Do góry
Wiosna idzie

Clematis puszcza liście

Róże miniaturowe

Przebiśniegi

Magnolia
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:20, 12 lut 2015

Do góry
Aniu MOnte - dziękuję za różyczki... piękne.. czy to Pastella?? Chyba jednak nie ona.

Magnolia - to chochliki to siedzą i dokuczają wszystkim w koło

Agata - ja Cie uduszę.. nie kuś.. w spodnie znów po zimie nie weszłam i musiałam kupić nowe.. w cuda już nie wierzę.. te lata to idą u mnie głównie w kilogramy.. w desperacji kupiłam linea memo czy jakoś tam.. schudnę bo po zakupie specyfiku brakuje na zakup jedzenia

Iwonka - róża piękna, ale życzenia... nic dodać do nich już nie trzeba.. jest w nich wszytko.... łącznie z człowieczeństwem, którego coraz mniej. Ale my się na forum tu nie dajemy .. nasz świat jest fajny I chyba przenosimy go trochę poza forum.. Twoje słowa przekazuję dalej innym... Kochana jesteś.

Beata, Blebla, Zielona - na krótkie życzenia.. krótkie podziękowanie.. ale to żart.. i pretkest by też szybko i krótko.. bo spać chcę iść

Kindzia - nie ciesz się, żeś podwójna.. depczę Ci po piętach.. malutki prezent urodzinowy babciowy

Jankosia - w twoich fotkach zamknięty jest jakiś czar, magia.. piękne.. czytam pomiędzy "wierszami" . Cudzysłów bo fota nie ma wierszów..

Kacha - różane serducho .. to prawie załatwiamy za jednym zamachem walentynki ... i czekamy wiosny... miejsce mam zarezerwowane.. wiesz gdzie

Kondzio - dziękuję Wam bardzo, bardzo, bardzo Piękny kolor ma ta róża..mama nadzieję, że moja nowa też taki będzie mieć

Ciociu Małgosiu - oj zbieramy te doświadczenia i najśmieszniejsze, żę każdy każdego dnia, godziny i minuty ..zbiera tyle samo .. Jedno z doświadczeń.. to, że lilie są piękne I w ogrodzie muszą być

Aniu - pogoda ducha musi być, bo to tak samo ważne jak zdrowie.. niec hnas nie opuszcza
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:48, 11 lut 2015

Do góry
Anka wszystkiego dobrego- duużo radości i sił. I zdrowia końskiego dla Ciebie i Twoich. I tych chochlików w oczach które zawsze masz.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:03, 09 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzenko ferie się kończą, więc czas na wiosnę

Ana ja planuję wiosne w weekend

nicol21 napisał(a)
Ogród cudnie wygląda z tą delikatną pierzynką.

Kochana a co Ty tak rzadko u nas bywasz? Czyżby jakieś duże zmiany.

makkasia napisał(a)
Madżenie teraz na tych zimowych zdjęciach widac pięknie ułożenie zimozielonych i traw no nie mogę zaprzeczyć, że nawet zimą u Ciebie jest pięknie

Dlatego zakochałam się w trawach , bo z bukszpanami tworzą piękny ogród zimą
siakowa napisał(a)
Moja babcia ma takie przewidywania co do wiosny..jaki szczepan taki luty jaki dzien po szczepanie taki marzec...pamietam ze w Szczepana nieźle. przychodziło i sypnelo sniegiem..czyli taki luty ale za nic nie pamietam jaki byl nastepny dzien czyli marzec?

No to na dwoje wróżyła, znaczy się babka

JoannA napisał(a)
Aż się wierzyć nie chce że to zdjęcia Twojego ogrodu
Ale zaśnieżony ogród prezentuje się zjawwiskowo. I ta biek śniegu prawdziwie biała
U nas dzisiaj bez śniegu, a ten stary już nie wygląda tak ładnie jak Twój świeżutki puderek.
pozdrawiam

Dobry fotograf (to niby ja ) zrobi i z małpy kanarka czyli pokaże tylko to co ładne

butterfly napisał(a)
No, u mnie to ta zima tak ładnie nie wygląda jak u ciebie... ale czemu sie dziwic jak ja nawet traw nie powiązałam... a ty masz obowiązkowe czerwone kokardy

pozdrówka

Trawy bez wiazania cudownie u Ciebie wygladają. Ja wiązę tylko miskanty, uwielbiam gdy pozostałe u mnie falują. A że wietrznie u mnie to mam morze traw ciągle

magnolia napisał(a)
Madżen, cudnie!
Kontrasty, harmonia, mocne bryły i delikatne, zwiewne akcenty...pięknie

Ojoj jakie wspaniałe pochwaly.
Mam jeszcze kilka rabat do poprawy, te ktore pokazuja już spełniają ....częściowo.... me oczekiwania

kwiatholandii napisał(a)
Świetnie jak zawsze.minimalizm. kostki przy tarasie będę kopiowała

Kopiuj do woli. Codziennie mnie inspirujesz we wnętrzach

jazzy napisał(a)

Monika, toż to busz jest

Busz to będzie w tym roku

Mala_Mi napisał(a)
Zapomniałam zapytać się.. jak to robisz, że śnieg na fotach jest u Ciebie biały?
Chyba pora zmienić aparat.

Aniu ja mama starą cyfrową idiotenkamerę ... Chyba z powodu słońca śnieg byl biały???
Ewkakonewka napisał(a)
I doczekałaś się na osobisty prywatny śnieg Swoją drogą to bardzo ładnie wygląda taka gładziuteńka biała trawa A buksy i trawy w bieli, miód malina Dzisiaj u mnie dostawa śniegu od rana, piękna i spokojna

U nas obfita dostawa śniegu była, która sparaliżowała całe miasto... O maly włos a corka by miała poprawkę bez zdawania egzaminu.... Bo dojechac do miasta nie mogłyśmy.... Do centrum jechałam 1,5 godziny.... A zwykle zajmuje mi 30 min....
Jagodaa napisał(a)

Ogród pięknie wygląda, a do tego zdjęcia szczególnie się uśmiechnęłam .

Czekam wreszzcie na porządne ciecie kwadracików a wczoraj zaplanowałam zamiane trzech kulek na jedną większą

bleebla napisał(a)

A mnie najbardzej urzekła biała ściana na bukszpanie

A ja nawet tej nie zauwaźyłam. Wieczorem zadziwł mnie płot sasiadów, myślalam źe z brązu przemalowali na bialy. Calutki był oblepiony śniegiem
martaibartek napisał(a)
Pięknie!

Dziękuję , witaj dawno Cie nie było

olaw napisał(a)
jestem na bieżąco i białą piękną zimą się zachwycam

Oluś a Jak Twój wątek ? Ozył świeżymi zdjęciami?

gusiarz napisał(a)
A ja upraszam się o jeszcze dwa tygodnie śniegu... bo my dopiero zaczynamy ferie!!! No pozwalam by stopniał z okazji Gardenii
Soczyście biało czy o cudnościach ktoś już pisał?

Aga w gorach śnieg ma być jeszcze do marca, bezdyskusyjnie dwa następne weekenedy planuję w górach, tylko w sobotę zaczne wiosne we Wrocławiu a potem szu szu

A potem juz odliczmy do wiosny, tniemy, przesadzamy, czekamy na przesylki z zakupami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:38, 08 lut 2015

Do góry
Madżen, cudnie!
Kontrasty, harmonia, mocne bryły i delikatne, zwiewne akcenty...pięknie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:56, 07 lut 2015

Do góry
Sebek- niech się wstydzi ten kto widzi.
U nas jest tak- ja wciąz odsłaniam, M. zasłania.
U nas nie ma okien na ulicę, raczej na dzikie działki.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:53, 07 lut 2015

Do góry
Aga ale zdjęcia!
Śliczne, wszytskie- i robaki i widoki, i ogród.
Na Twoich fotach nawet zachwaszczone miejsca wydaja się pełne wdzięku...
Masz talent

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:41, 06 lut 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
ja czasem ściągam wszystko z okien żeby móc patrzeć na ogród swobodnie.
Piękna rabata

Jak ja bym tak chciał zrobić... Ale sąsiedzi mają na mnie taki widok, że wiedzą nawet co jem na śniadanie...I jak żyć?

A ta rabata mi się podoba - jednak ogród zimą trudno jest dobrze przedstawić na zdjęciach... Ja wierzę Ci na słowo i poprzez własny empirzym
Moja bajka 22:33, 06 lut 2015

Do góry
Agatka to zdjęcie jeż mocno nieaktualne. Po prawej stronie nie ma już tych drzew owocowych. Na końcu po lewej jest moja ukochana rabata z trawami i hortensjami, o której tu nawet ptaki nie śpiewały. Nie ma też starej wierzby, która rosła na samym końcu. Przed garażem po prawej stronie jest za to niewielki warzywnik. A magnolia, która na zdjęciu na tle garażu była jeszcze malutka, jest teraz całkiem spora. A podjazd dopiero zrobimy (kiedyś, ten rok raczej odpada, bo kasa ). Wtedy przed podjazdem (będzie z jakiejś kostki. Marzy mi się granitowa, ale z uwagi na koszty pewnie zostaniemy przy jakiejś betonowej) posadzę jakieś rośliny żeby odgrodzić się od widoku i przechodniów za ogrodzeniem. Ale jestem otwarta na wszelkie sugestie. A najlepiej przyjedź po prostu do mnie
Lawendowy zawrót głowy 09:35, 06 lut 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
U mnie migdałek też co roku chorował.

Tusiawko witaj milutko magnolia bedzie a migdałek nie zaproszony został (0
Lawendowy zawrót głowy 09:33, 06 lut 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
Joluś straszysz na innych wątkach, że do marca śniegi przychodzę do Ciebie a tu magnoliowo-migdałkowo i jak zwykle miło z rad skorzystać. Mnie się magnolia marzy a jakżeby ino za mały ogród na wszystkie marzenia

pozdrawiam ...

Nie strasze...tylko pogode ogladam hihihi i co ? I zima wraca niestety sie sprawdziła , szkoda w piatek, sobote i niedziele u nas zapowiadaja opady sniegu a dzis zawierucha nie miło jest ....wrrrrr
Lawendowy zawrót głowy 09:13, 06 lut 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Też mam złe doświadczenia z migdałkiem. Wywaliłam swojego w ubiegłym roku. Ładny krótko, a wiecznie chory.
Ale magnolia to już pięknota. Mam nn żółtą. I mimo, że też złe doświadczenia bo mi ją pies zjadł do zera, odbiła, przypomina drzewko To jednak nie jej wina była nie

Jak Was czytam to Wy juz wszystkie stare ogridniczki
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:34, 06 lut 2015

Do góry
ja czasem ściągam wszystko z okien żeby móc patrzeć na ogród swobodnie.
Piękna rabata
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:29, 06 lut 2015

Do góry
ja też lutowa, jeszcze kilka dni do urodzin. U mnie jest niespodzianka, schowana głęboko ( Ola się za to wzieła, bo inaczej dostałabym godzinę po kupieniu.)
Nie będzie to na bank prezent ogrodowy, bo mają alergię na to że ja same ogrodnicze marzenia mam

Buźka Anka i wszytskie lutowe dziewczny- urodzinowa buźka!

Storczyki nówki śliczne, całe parapety wypasione
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:13, 06 lut 2015

Do góry
ale zima u Was. U nas też napadało, stipy wygladają podobnie.
Tak jest rzeczywiście że na fotkach czasem nie wychodzą niektóre rzeczy, ale myslę że wiosną, albo latem już bedzie aparat łapał tę mięsistośc rabaty.
Miejsko & sielsko 13:58, 05 lut 2015

Do góry
a na końcu ogrodu będzie szopka, tak?
a przed szopką?
Miejsko & sielsko 13:51, 05 lut 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
piękne, tylko spore te graby

Rozumiem że szukasz dla nich miejsca, tak?

Jak dasz je w żwir to zamkniesz sobie widok, chyba nie o to Ci chodzi.

widzisz jak cieżko pogodzić swoje upodobania

ew. coś jak szachownica

Miejsko & sielsko 13:48, 05 lut 2015

Do góry
piękne, tylko spore te graby

Rozumiem że szukasz dla nich miejsca, tak?

Jak dasz je w żwir to zamkniesz sobie widok, chyba nie o to Ci chodzi.
Miejsko & sielsko 13:39, 05 lut 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
juz łapię

to jeszcze o grabach napisz, jakie planujesz- płaskie rozpiete, zywopłot, walce?
Wysokie?

taki zabieg ciecia działkie w poprzek poszerza ja co jest pożądane
W tym żwirze - rabacie coś by rosło czy sam żwir?

Druga wersja ze scianą posrodku....za mocne, za wysokie wg mnie.

graby takie,

http://majawogrodzie.tvn.pl/239,Na-400-metrach---miejski-ogrodek-wypoczynkowy-odc-524,odcinek.html

może tam gdzie sosnę mam dam ściankę ale sosnę kocham
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies